Σεξουαλική Υγεία

Ευγνωμοσύνη σεξ: Νιώθοντας ευγνωμοσύνη, επενδύουμε στην σεξουαλική ικανοποίηση

Ευγνωμοσύνη σεξ: Νιώθοντας ευγνωμοσύνη, επενδύουμε στην σεξουαλική ικανοποίηση

Ευγνωμοσύνη σεξ: Όσο περισσότερο οι άνθρωποι βιώνουν και λαμβάνουν ευγνωμοσύνη στις σχέσεις τους, τόσο πιο πιθανό είναι να επενδύσουν στη σεξουαλική ευχαρίστηση του συντρόφου τους.

Οι πρακτικές ευγνωμοσύνης είναι πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Έρευνες συνεχίζουν να αποκαλύπτουν όλο και περισσότερα οφέλη της ευγνωμοσύνης, από την ανακούφιση από το άγχος έως τη βελτίωση του ύπνου. Η τελευταία προσθήκη στη λίστα; Το καλύτερο σεξ για το ζευγάρι. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο οι άνθρωποι βιώνουν και λαμβάνουν ευγνωμοσύνη στις σχέσεις τους, τόσο πιο πιθανό είναι να επενδύσουν στη σεξουαλική ευχαρίστηση του συντρόφου τους. Αυτό φυσικά οδηγεί σε μεγαλύτερη αμοιβαία σεξουαλική ικανοποίηση συνολικά.

Τι μας κάνει να παρακινούμαστε στην ανταπόκριση των αναγκών του συντρόφου μας;

Μια ομάδα ερευνητών ήθελε να δει εάν η ευγνωμοσύνη μπορούσε να βελτιώσει την σεξουαλική κοινοτική δύναμη. Πρόκειται για τον βαθμό στον οποίο ένα άτομο παρακινείται να καλύψει τις σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου του. Τα άτομα με υψηλή σεξουαλική κοινοτική δύναμη ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευχαρίστηση του συντρόφου τους και για την ικανοποίηση των αναγκών του συντρόφου τους. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι άτομα με υψηλότερη σεξουαλική κοινοτική δύναμη τείνουν να έχουν πιο ευτυχισμένες σχέσεις σεξουαλικά. Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ακόμη και τα άτομα με υψηλότερη σεξουαλική κοινοτική δύναμη τείνουν να έχουν περισσότερη σεξουαλική επιθυμία γενικά και διεγείρονται ευκολότερα.

Αυτή η θεωρία εξετάστηκε κατά τη διάρκεια τριών ξεχωριστών μελετών. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 185 άτομα σε σχέσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους δύναμη, τις εμπειρίες ευγνωμοσύνης προς τον σύντροφό τους και τις εκφράσεις ευγνωμοσύνης που έλαβαν από τον σύντροφό τους. Οι άνθρωποι που είχαν περισσότερη ευγνωμοσύνη στη σχέση έτειναν να έχουν περισσότερη σεξουαλική κοινοτική δύναμη. Σε μια άλλη μελέτη, έβαλαν 118 ζευγάρια να παρακολουθήσουν αυτές τις εμπειρίες ευγνωμοσύνης και τα επίπεδα της σεξουαλικής τους κοινοτικής δύναμης κατά τη διάρκεια τριών μηνών. Τόσο η εμπειρία όσο και η λήψη ευγνωμοσύνης συνδέονταν με βελτιώσεις στη σεξουαλική κοινοτική δύναμη με την πάροδο του χρόνου.

Σε μια τρίτη μελέτη, ήθελαν να δουν αν η ευγνωμοσύνη προκαλούσε αύξηση της σεξουαλικής κοινοτικής δύναμης. Έτσι ζήτησαν από 203 άτομα σε σχέση να γράψουν ημερολόγιο για ένα από τα τέσσερα πράγματα:

  • μια πρόσφατη εμπειρία ευγνωμοσύνης για τον σύντροφό τους
  • μια πρόσφατη εμπειρία ευγνωμοσύνης από τον σύντροφό τους
  • μια πρόσφατη ευχάριστη εμπειρία που δεν είχε καμία σχέση με τον σύντροφό τους
  • τέλος, μια πρόσφατη ουδέτερη εμπειρία που σχετίζεται με τον σύντροφό τους.

 

Μετά την άσκηση καταγραφής, όλοι ρωτήθηκαν για τη σεξουαλική τους δύναμη. Όσοι κατέγραφαν στο ημερολόγιο μια εμπειρία ευγνωμοσύνης, ανέφεραν υψηλότερη κοινοτική δύναμη από τους ανθρώπους που έγραφαν για άλλα πράγματα. Εάν η ευγνωμοσύνη συμβάλλει στην ενίσχυση της σεξουαλικής κοινοτικής δύναμης και η σεξουαλική κοινοτική δύναμη ενισχύει τη σεξουαλική ικανοποίηση και των δύο συντρόφων, τότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η ευγνωμοσύνη μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό για το αμοιβαία ικανοποιητικό σεξ σε μια σχέση.

Συμπέρασμα: Νιώστε ευγνωμοσύνη για καλύτερο σεξ

Τα ζευγάρια που εργάζονται για την βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής μπορεί να ωφεληθούν από την υιοθέτηση μιας τακτικής πρακτικής ευγνωμοσύνης. Όταν είμαστε ευγνώμονες για τη σχέση μας, είμαστε φυσικά πιο ενθουσιώδεις για να κάνουμε όλα τα πράγματα που τη διατηρούν υγιή και δυνατή. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει να έχουμε μια καλή σεξουαλική ζωή. Δίνουμε περισσότερη προσοχή στις σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου μας και νοιαζόμαστε περισσότερο για την ικανοποίησή τους. Είναι σαφώς φυσιολογικό να νιώθουμε πιο ικανοποιημένοι σεξουαλικά κατά τη διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε περνά κανείς την λεπτή γραμμή της σεξουαλικής παρενόχλησης;

Δυσπαρευνία: Όταν το σεξ γίνεται υπερβολικά επώδυνο

Πώς να αναζωπυρώσετε την ερωτική φλόγα στο γάμο ή μια μακρόχρονη σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναζωογονήσετε την σχέση σας σεξουαλικά;

Σεξ καλοκαίρι: Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι άνθρωποι κάνουν το περισσότερο σεξ και αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί είναι ο μήνας των διακοπών. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ανανεώσετε την σεξουαλική σας σχέση;

Εμμηνοπαυσιακή αρθρίτιδα-Ασκήσεις & tips που ανακουφίζουν τον πόνο

Αθλητισμός κολύμβηση: Οι γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και να προκαλέσει κατάγματα. Δείτε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία

Aλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που καθιστούν πιο δύσκολη τη στύση, ενώ η χρόνια υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.