Σεξουαλική Υγεία

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα. Σε κάθε νέα ρομαντική σχέση, υπάρχει ενθουσιασμός. Μαθαίνοντας την ιστορία κάποιου, βιώνοντας πράγματα φρέσκα μέσα από τα μάτια του, τα κοινά ενδιαφέροντα, την εξερεύνηση της φυσικής. Αλλά ξανά και ξανά ακούμε τους ανθρώπους να αναρωτιούνται "πώς ξέρω αν είναι αγάπη;" Και, πιο πρόσφατα, κάποιος ρώτησε, "Πώς είναι το να ξέρεις στην πραγματικότητα;"

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας, Barbara Fredrickson, έχει μελετήσει και γράψει την ιδέα και το συναίσθημα του”έρωτα.”  Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει αυτή τη νέα παθιασμένη μορφή αγάπης. Ξέρεις, αυτό που πονά ψυχικά όταν είσαι χώρια. Εκεί που “φυλάς” κάθε λέξη που λένε. Όταν οι ώρες που περνάτε μαζί είναι σαν λεπτά. Και δεν μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά ο ένας από τον άλλο. Για πολλούς, αυτού του είδους η αγάπη συναντάται όταν είναι σχετικά νέα, πριν η εμπειρία μετατραπεί σε αποσκευές και τοίχους. Είναι όταν αγαπάς εντελώς, με  α χέρια και την καρδιά ανοιχτά. Για κάποιους, αυτή η αγάπη γίνεται για πάντα σύντροφός τους.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, έχουμε μείνει να κυνηγάμε αυτό το συναίσθημα ή να συγκρίνουμε για πάντα όλα τα άλλα συναισθήματα με αυτή την εμπειρία. Όλα αυτά περιλαμβάνουν την αίσθηση της “αγάπης”, που είναι πανούργα. Τι σημαίνει πραγματικά “αγάπη”; Πώς ξέρουμε όταν αγαπάμε κάποιον; Πώς είναι το να ξέρεις πραγματικά; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ερωτευμένοι με την ιδέα του να είμαστε ερωτευμένοι. Κυνηγάμε αυτό το απατηλό συναίσθημα, νιώθουμε τη σπίθα του νέου και της έντασης του πάθους και μετά μόλις αυτό εξασθενήσει είμαστε απογοητευμένοι, και προσπαθούμε να βρούμε ξανά αυτό το συναίσθημα.

Μας έχουν οδηγήσει να πιστέψουμε ότι αν είναι αληθινή αγάπη, αυτό το συναίσθημα θα διαρκέσει για πάντα.Μετά από μακροχρόνια έρευνα για ζευγάρια, η ψυχολόγος Δρ. Dorothy Tennov αποφάνθηκε ότι η μέση διάρκεια ζωής της “ρομαντικής εμμονής” διαρκεί 2 χρόνια. Γνωρίζουμε, τουλάχιστον λογικά, ότι η φάση της έμμονης πόθου είναι λανθάνουσα, παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθούμε να διψάμε γι’ αυτήν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Εννέα γνωρίσματα του έρωτα που δεν ήξερες

Το μυστήριο της αγάπης μέσα από ένα υπέροχο animation

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.