Σεξουαλική Υγεία

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα. Σε κάθε νέα ρομαντική σχέση, υπάρχει ενθουσιασμός. Μαθαίνοντας την ιστορία κάποιου, βιώνοντας πράγματα φρέσκα μέσα από τα μάτια του, τα κοινά ενδιαφέροντα, την εξερεύνηση της φυσικής. Αλλά ξανά και ξανά ακούμε τους ανθρώπους να αναρωτιούνται "πώς ξέρω αν είναι αγάπη;" Και, πιο πρόσφατα, κάποιος ρώτησε, "Πώς είναι το να ξέρεις στην πραγματικότητα;"

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας, Barbara Fredrickson, έχει μελετήσει και γράψει την ιδέα και το συναίσθημα του”έρωτα.”  Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει αυτή τη νέα παθιασμένη μορφή αγάπης. Ξέρεις, αυτό που πονά ψυχικά όταν είσαι χώρια. Εκεί που “φυλάς” κάθε λέξη που λένε. Όταν οι ώρες που περνάτε μαζί είναι σαν λεπτά. Και δεν μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά ο ένας από τον άλλο. Για πολλούς, αυτού του είδους η αγάπη συναντάται όταν είναι σχετικά νέα, πριν η εμπειρία μετατραπεί σε αποσκευές και τοίχους. Είναι όταν αγαπάς εντελώς, με  α χέρια και την καρδιά ανοιχτά. Για κάποιους, αυτή η αγάπη γίνεται για πάντα σύντροφός τους.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, έχουμε μείνει να κυνηγάμε αυτό το συναίσθημα ή να συγκρίνουμε για πάντα όλα τα άλλα συναισθήματα με αυτή την εμπειρία. Όλα αυτά περιλαμβάνουν την αίσθηση της “αγάπης”, που είναι πανούργα. Τι σημαίνει πραγματικά “αγάπη”; Πώς ξέρουμε όταν αγαπάμε κάποιον; Πώς είναι το να ξέρεις πραγματικά; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ερωτευμένοι με την ιδέα του να είμαστε ερωτευμένοι. Κυνηγάμε αυτό το απατηλό συναίσθημα, νιώθουμε τη σπίθα του νέου και της έντασης του πάθους και μετά μόλις αυτό εξασθενήσει είμαστε απογοητευμένοι, και προσπαθούμε να βρούμε ξανά αυτό το συναίσθημα.

Μας έχουν οδηγήσει να πιστέψουμε ότι αν είναι αληθινή αγάπη, αυτό το συναίσθημα θα διαρκέσει για πάντα.Μετά από μακροχρόνια έρευνα για ζευγάρια, η ψυχολόγος Δρ. Dorothy Tennov αποφάνθηκε ότι η μέση διάρκεια ζωής της “ρομαντικής εμμονής” διαρκεί 2 χρόνια. Γνωρίζουμε, τουλάχιστον λογικά, ότι η φάση της έμμονης πόθου είναι λανθάνουσα, παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθούμε να διψάμε γι’ αυτήν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Εννέα γνωρίσματα του έρωτα που δεν ήξερες

Το μυστήριο της αγάπης μέσα από ένα υπέροχο animation

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.