Σεξουαλική Υγεία

ΕΡΕΥΝΑ: Επικίνδυνη η βιαστική τοποθέτηση προφυλακτικού

ΕΡΕΥΝΑ: Επικίνδυνη η βιαστική τοποθέτηση προφυλακτικού

Σε προβλήματα που αυξάνουν τους κινδύνους εμφάνισης σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να οδηγήσει η βιαστική τοποθέτηση προφυλακτικού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το προφυλακτικό δεν επηρεάζει την απόλαυση στο σεξ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Οι νέοι στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το προφυλακτικό σώζει ζωές… μην το ξεχνάς

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Η ιστορία του προφυλακτικού

Από αυτούς που έλαβαν μέρος στη μελέτη, σχεδόν το 60 τοις εκατό ήταν γυναίκες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ατυχήματα με προφυλακτικό όταν αυτό τοποθετείται με βιασύνη, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα ζευγάρια που βιάζονται είναι επίσης πιο πιθανό να αναφέρουν πως δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

«Το μήνυμα είναι να παίρνετε τον χρόνο σας», είπε η Δρ Lydia Shrier. «Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το προφυλακτικό, να το χρησιμοποιήσετε σωστά, έτσι ώστε να αποφευχθεί το είδος των προβλημάτων που αναφέρθηκαν».

Σε αντίθεση με την εν λόγω μελέτη, μια προηγούμενη έρευνα για τα προβλήματα με προφυλακτικό περιορίστηκε καλώντας ως επί το πλείστον άνδρες να απαντήσουν σχετικά με τις πρόσφατες σεξουαλικές εμπειρίες τους.

Έτσι, η νέα μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα που συλλέχθηκαν από το 2007 έως το 2011 από 512 άνδρες και γυναίκες που αναζήτησαν θεραπεία σε πέντε αμερικανικές κλινικές υγείας με φήμη για τη διάγνωση και τη θεραπεία των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ).

Οι συμμετέχοντες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονταν από 15 έως 65 ετών, καλούνται να καταγράφουν τις σεξουαλικές συνευρέσεις τους σε ένα online ημερολόγιο για έως και 180 ημέρες. Συνολικά, τα δεδομένα καλύπτουν 8.856 περιπτώσεις κολπικού σεξ μεταξύ ανδρών και γυναικών που περιλαμβάνονται προφυλακτικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τα ατυχήματα κατά την βιαστική τοποθέτηση του προφυλακτικού έδειξαν πως:

  • Σε περίπου 7 τοις εκατό αυτών των συνευρέσεων, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι βιάστηκαν κατά την τοποθέτηση των προφυλακτικών.

  • Συνολικά, το προφυλακτικό έσπασε ή γλίστρησε μακριά περίπου στο 5 τοις εκατό των περιπτώσεων, όταν οι άνθρωποι βιάστηκαν να το τοποθετήσουν, σε σύγκριση με περίπου 2 έως 3 τοις εκατό των περιπτώσεων που δεν βιάζονταν.

  • Το 22 τοις εκατό των ανθρώπων που βιάστηκαν βάζοντας ένα προφυλακτικό ανέφεραν ότι δεν το χρησιμοποιήσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνουσίας, σε σύγκριση με το περίπου 14 τοις εκατό των ανθρώπων που δεν βιάστηκαν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.