Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Επίπονο σεξ: Αυτό πρέπει να κάνετε εάν ο κόλπος σας πονάει μετά από μια ερωτική πράξη

Επίπονο σεξ: Αυτό πρέπει να κάνετε εάν ο κόλπος σας πονάει μετά από μια ερωτική πράξη

Επίπονο σεξ: Για πολλούς, το σεξ δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία ακόμη και στην εποχή πριν από τον COVID-19 . 

Για πολλούς, το σεξ δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία ακόμη και στην εποχή πριν από τον COVID-19. Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι ο πόνος. Ναι, πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο και πόνο στον κόλπο τους κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ. Εδώ, ρίχνουμε φως στους λόγους πίσω από τον κολπικό πόνο και σας βοηθάμε με ένα ανόητο σχέδιο μάχης.

Δεν λιπαίνεται επαρκώς

Αυτό είναι το πιο κοινό έναυσμα πίσω από τον πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Η έλλειψη λίπανσης , η οποία οδηγεί σε πόνο στον κόλπο, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες: λόγους: Ηλικία, τήρηση μέτρων ελέγχου των γεννήσεων, φάρμακα κ.λπ. Το διεισδυτικό σεξ οδηγεί σε τριβή στο δέρμα εάν ο κόλπος είναι ξηρός, με αποτέλεσμα να δακρύζουν. Αυτά τα δάκρυα βλάπτουν τον κόλπο σας, καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις.

Μάλλον κάνατε πολύ σκληρό σεξ

Η τριβή είναι καλή όταν πρόκειται για σεξ. Αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να βλάψει τον κόλπο σας. Επίσης, εάν το πέος του συντρόφου σας είναι αρκετά μεγάλο, τότε μπορεί να κάνει το σεξ πραγματικά επώδυνο επειδή χτυπά τον τράχηλό σας κατά τη διείσδυση. Για τον πόνο που σχετίζεται με την τριβή και το οίδημα του κόλπου, μια παγοκύστη λειτουργεί ως εξαιρετικό ανακουφιστικό. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε παγάκια σε ένα χοντρό βαμβακερό πανί και να το αφήσετε έξω από τα εσώρουχά σας για περίπου 15 λεπτά. Μην εφαρμόζετε τον πάγο απευθείας μέσα στον κόλπο. Μπορεί να αυξήσει τον ερεθισμό. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για την ταλαιπωρία σας και ζητήστε του να είναι ευγενικός. Μείνετε μακριά από θέσεις (για παράδειγμα στυλ σκύλου) που μεγιστοποιούν τη διείσδυση. Η γυναίκα από πάνω μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς εάν υποφέρετε από κολπικό πόνο. Σας δίνει καλύτερο έλεγχο της διείσδυσης και της ασκούμενης δύναμης.

Είστε αλλεργικοί στο λάτεξ

Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από λατέξ. Εάν είστε ευαίσθητοι σε αυτό, τότε θα εμφανίσετε κολπικό ερεθισμό κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά και μετά την επαφή. Μια παγοκύστη μπορεί να ηρεμήσει τον κόλπο σας. Εάν ο γιατρός σας επιβεβαιώσει την αλλεργία στο λάτεξ, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, μπορεί να έχουν υψηλότερα ποσοστά θραύσης και ολίσθησης. Συνεργαστείτε στενά με τον γυναικολόγο σας για να βρείτε άλλους τρόπους που ταιριάζουν τόσο σε εσάς όσο και στον σύντροφό σας.

Έχετε μια γυναικολογική πάθηση

Ορισμένες παθήσεις γυναικείας υγείας, όπως η ενδομητρίωση (ανάπτυξη του βλεννογόνου της μήτρας έξω από τη μήτρα), τα ινομυώματα της μήτρας (μη φυσιολογικές αυξήσεις εντός και πάνω στη μήτρα) και ο κολπισμός (ασυνήθιστη συμπίεση των κολπικών μυών) μπορεί να βλάψουν τον κόλπο σας κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή. Η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου (PID), οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις θα μπορούσαν να είναι ο άλλος ένοχος πίσω από αυτήν την πάθηση. Το PID είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη βακτηριακή λοίμωξη. Απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας για να μάθετε την υποκείμενη κατάσταση για τη σωστή θεραπεία. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε στάσεις σεξ που ταιριάζουν στην κατάστασή σας και λειτουργούν για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν ενδιαφέρεστε πια για το σεξ;

Είναι κράμπες περιόδου ή ενδομητρίωση; Μην αγνοείτε τα σημάδια

Tι μπορεί να συμβεί στον κόλπο σας εάν κάνετε σεξ μετά από πολύ καιρό

Αν οι μυϊκές κράμπες καταστρέφουν την σεξουαλική σας ζωή, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσετε

Η θεραπεία του καρκίνου επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία και τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Close Icon