Σεξουαλική Υγεία

Έμμηνος ρύση: Μπορώ να κάνω ντους κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;

Έμμηνος ρύση: Μπορώ να κάνω ντους κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;

Έμμηνος ρύση: Ας ξεπεράσουμε τους μύθους και ας μιλήσουμε για την περίοδο με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η υγεία και η ευεξία των γυναικών τίθενται πρώτα.

Για αιώνες, διάφοροι μύθοι και παρανοήσεις έχουν κυκλοφορήσει γύρω από την περίοδο και τις συνήθειες υγιεινής που τη συνοδεύουν. Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι η απαγόρευση του μπάνιου κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης. Αλλά πόσο αληθές είναι αυτό; Ας καταρρίψουμε μερικούς μύθους και μιλήσουμε για την πραγματικότητα.

 

Επιδερμίδα που αναπνέει και ανοιχτοί πόροι: Μια λανθασμένη αντίληψη

Ένας συνηθισμένος μύθος υποστηρίζει ότι το μπάνιο κατά τη διάρκεια της περιόδου κλείνει τους πόρους του δέρματος, εμποδίζοντας την αποβολή των τοξινών και προκαλώντας προβλήματα υγείας. Αυτή η αντίληψη δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Το δέρμα μας δεν αναπνέει με την κυριολεκτική έννοια και οι πόροι δεν ανοίγουν και κλείνουν σαν πόρτες. Τυχόν ερεθισμοί ή δερματικά προβλήματα που συνδέονται με την περίοδο δεν οφείλονται στο μπάνιο, αλλά μάλλον σε άλλους παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές ή τα προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιούμε.

Καθαριότητα και υγιεινή: Ένας απαραίτητος σύμμαχος

Αντίθετα με τον παραπάνω μύθο, η διατήρηση της καλής υγιεινής κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι εξαιρετικά σημαντική. Το μπάνιο με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι βοηθά στην απομάκρυνση του αίματος και των οσμών, μειώνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων. Επιπλέον, το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου, χαλαρώνοντας τους μυς. Επομένως, το μπάνιο κατά τη διάρκεια της περιόδου όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά συνιστάται και για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας.

Αφήστε τους μύθους πίσω και επιλέξτε την υγιεινή

Μην αφήνετε τους μύθους να σας αποτρέψουν από το να διατηρήσετε την καλή υγιεινή κατά τη διάρκεια της περιόδου. Το μπάνιο με χλιαρό νερό και ήπια προϊόντα είναι ασφαλές και ευεργετικό. Ακούστε το σώμα σας και επιλέξτε ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα και καθαρή. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή ανησυχίες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ας ξεπεράσουμε τους μύθους και ας μιλήσουμε για την περίοδο με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η υγεία και η ευεξία των γυναικών τίθενται πρώτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί νιώθουμε ότι κρυώνουμε όταν έχουμε περίοδο;

Τι χρειάζεται να ξέρει κάθε κορίτσι πριν την εφηβεία και πριν την έμμηνο ρύση;

Η νεαρή ηλικία στον πρώτο εμμηνορροϊκό κύκλο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη στα μέσα της ζωής

Στρατηγικές διαχείρισης εκνευρισμού κατά την έμμηνο ρύση σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Σεξ: Προσεγγίζοντας τη διαδικασία με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και προθυμία για σύνδεση, τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύψουν ξανά την οικειότητα και να ενισχύσουν τον δεσμό τους με ουσιαστικούς τρόπους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.