Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο

Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο

Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο. Η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Για κάποιους, η κολπική ξηρότητα μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία και σε λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ συνολικά. Για άλλους, το σεξ εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στη μέση ζωή.

Ερευνητές δημοσκόπησαν 210 γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών για να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο η εμμηνόπαυση επηρέασε τη γενετήσια ορμή. Το κατά πόσον οι συμμετέχοντες εμφάνισαν σεξουαλική δυσλειτουργία αξιολογήθηκε βάσει κριτηρίων από το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM- 5). Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης την κατάσταση της εικόνας του σώματος κάθε ατόμου, τη σεξουαλική ικανοποίηση, την ποιότητα των σχέσεων και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μέσω διαφόρων μέτρων.

Η μελέτη σχεδιάστηκε για να κατανοήσει πόσο αποτελεσματική ήταν η εμμηνοπαυσιακή ορμονική θεραπεία (MHT) στη μείωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας μετά την εμμηνόπαυση, αλλά τα ευρήματα υποδεικνύουν άλλους πολύ ενδιαφέροντες παράγοντες που εμπλέκονται. Οι παρακάτω εμπειρίες συνδέθηκαν με την εμπειρία μεγαλύτερης σεξουαλικής ικανοποίησης και λειτουργίας των γυναικών που περνούν την εμμηνόπαυση:

  • Θετικές στάσεις για το σεξ
  • Θετική εικόνα σώματος
  • Ικανοποίηση για τη σχέση σας
  • Περισσότερο ισόβιοι ερωτικοί σύντροφοι
  • Θετικές εμπειρίες με το σεξ, ειδικά αυτές που αφορούν την προσοχή στην ευχαρίστηση κάποιου κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Λιγότερο σοβαρά σωματικά συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Μαζί, πέρα από τα φυσικά συμπτώματα, αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το να έχεις μια υγιή σχέση με τη σεξουαλικότητά σου, γενικά, μπορεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να καθορίσεις πώς η γενετήσια ορμή μας και η σεξουαλική λειτουργία αλλάζουν αργότερα στη ζωή. Ποιος κινδύνευε περισσότερο να βιώσει σεξουαλική δυσλειτουργία; Γυναίκες που έχουν ανήσυχες σκέψεις κατά τη διάρκεια και σχετικά με το σεξ και γυναίκες με πιο σοβαρά συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Οι αιτίες που δημιουργούν κυτταρίτιδα

Αίτια και αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.