Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση: Δεν επηρεάζει την σεξουαλική επιθυμία όσο το άγχος της καθημερινότητας

Εμμηνόπαυση: Δεν επηρεάζει την σεξουαλική επιθυμία όσο το άγχος της καθημερινότητας

Εμμηνόπαυση: Ήταν λιγότερο σημαντική για τον καθορισμό των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης, λειτουργίας και συχνότητας σε σχέση με τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας.

Το άγχος της σύγχρονης ζωής είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των μεσήλικων γυναικών παρά η εμμηνόπαυση, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research. Η μελέτη σε περισσότερες από 2.000 γυναίκες ανακάλυψε ότι πολύ λίγες γυναίκες συνέδεσαν την εμμηνόπαυση με τη μείωση της συχνότητας ή της ποιότητας της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Αντίθετα, οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι το βάρος της πίεσης που ασκούνταν στις μεσήλικες γυναίκες τις έκανε τόσο απασχολημένες που άφηναν λίγο χρόνο ή ενέργεια για να απολαύσουν μια τακτική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM), το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και το UCL πήραν συνεντεύξεις από γυναίκες που παρατήρησαν την επιβάρυνση των ταραχών τους και τις προκλήσεις του συνδυασμού της οικογένειας, της εργασίας και της κοινωνικής ζωής. Μίλησαν για τις οικονομικές δυσκολίες και τις δυσκολίες σχέσεων, τις ανησυχίες για τα μέλη της οικογένειας και τις ταυτόχρονες απαιτήσεις των παιδιών και των ηλικιωμένων γονέων, που χρειάζονται πρακτική βοήθεια και συναισθηματική υποστήριξη και δεν συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του φόρτου εργασίας ή του στρες.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ζωές των γυναικών ήταν τόσο πολυάσχολες που άφηναν λίγο χρόνο ή ενέργεια για να απολαύσουν μια τακτική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Από τις περισσότερες από 2.000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 40 και 59 ετών που ερωτήθηκαν, το ένα τρίτο δεν είχε κάνει σεξ τον περασμένο μήνα και λιγότερες από τις μισές ήταν δυσαρεστημένες με τη σεξουαλική τους ζωή. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ηλικία και η κατάσταση της εμμηνόπαυσης ήταν λιγότερο σημαντικές για τον καθορισμό των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης, λειτουργίας και συχνότητας σε σχέση με τους παράγοντες σχέσης και τρόπου ζωής και την κατάσταση της υγείας.

Η Kaye Wellings, Επικεφαλής Συγγραφέας και Καθηγητής Έρευνας για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία στο LSHTM είπε: «Λίγες μελέτες έχουν λάβει υπόψη τις απόψεις των γυναικών στην προσπάθεια κατανόησης του φάσματος των παραγόντων που επηρεάζουν τη σεξουαλική εμπειρία στη μέση ηλικία. Η μείωση της συχνότητας πρέπει να οριστεί στο πλαίσιο της κοινωνικής αλλαγής καθώς και των ατομικών συνθηκών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να αυξήσετε την σεξουαλική σας επιθυμία;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματάτε να κάνετε σεξ;

Προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Η γιόγκα βοηθά με τη νυχτερινή εφίδρωση & τη διάθεση στην εμμηνόπαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;