Σεξουαλική Υγεία

Έλλειψη σεξ: Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μετά από λίγο;

Έλλειψη σεξ: Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μετά από λίγο;

Έλλειψη σεξ: Γιατί τόσα πολλά ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μετά από λίγο καιρό; Μπορεί ένα ζευγάρι να ξεπεράσει αυτή την "ξηρασία" και να αγαπήσει εκ νέου το σεξ μαζί;

Το σεξ είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτό, ειδικά αν είστε φρεσκοπαντρεμένοι. Ωστόσο, πολλά ζευγάρια σταματούν τη δραστηριότητα αυτή μετά από λίγο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό και είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Όλοι αυτοί οι λόγοι μπορεί να αντιμετωπιστούν εύκολα εάν και οι δύο φυσικά το θέλετε. Ας δούμε λοιπόν 5 από αυτούς τους λόγους που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ.

Ανία

Μια ρουτίνα σίγουρα θα οδηγήσει σε πλήξη μετά από λίγο. Ακόμα κι αν το σεξ γίνεται λιγότερο συχνό και γίνεται με μονότονο τρόπο κάθε φορά, χάνει την ελκυστικότητά του. Επομένως, βάλτε λίγη φαντασία και χαρείτε τον έρωτά σας με καινούριες περιπέτειες.

Κακή Υγιεινή

Σύντομα θα χάσετε το ενδιαφέρον σας εάν ο σύζυγός σας έχει κακή υγιεινή. Το να θεωρείτε δεδομένο ότι αφού παντρευτείτε μπορείτε να μην κάνετε μπάνιο ή να μην τηρείτε καλή στοματική υγιεινή, είναι το ίδιο με το να σκοτώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Σύγκρουση στις ιδεολογίες

Εάν έχετε διαφωνίες συνεχώς, αυτό θα επηρεάσει τελικά τη σεξουαλική σας ζωή. Αρχίζετε να νιώθετε δυσαρέσκεια και το να αποκτήσετε οικειότητα μέσα από τη σεξουαλική δραστηριότητα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο.

Απογοήτευση με το σώμα σας

Όταν είστε δυσαρεστημένοι με τη δική σας σωματική διάπλαση και νιώθετε ανασφάλεια γι’ αυτό, η επιθυμία για σεξ μειώνεται λόγω του άγχους και της ντροπής που επιβάλλεται από τον εαυτό σας. Ένας από τους συντρόφους μπορεί να βιώσει ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το ένα άτομο είναι σε καλή κατάσταση και το άλλο όχι.

Εξάντληση

Όταν υπάρχει πολύ εργασιακό άγχος ή άλλες περιστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε ένταση, αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή. Κουράζεστε τόσο πολύ που δεν θέλετε να κάνετε τίποτα. Όταν έχετε παιδιά και δεν μοιράζονται οι ευθύνες, το άγχος τριπλασιάζεται. Απλώς δεν έχετε την ενέργεια να κάνετε οτιδήποτε άλλο.

Το σεξ δεν είναι απλώς μια ευχάριστη πράξη που απαιτεί επιθυμία, είναι εξίσου σημαντικό να κρατάτε τη σπίθα ζωντανή σε μια σχέση. Σκεφτείτε αυτούς τους πέντε λόγους, ρίξτε μια ματιά στη σχέση σας και προσπαθήστε να λύσετε τυχόν πιθανές διαφωνίες για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λειτουργούν ευεργετικά οι αφροδισιακές τροφές στη libido;

Μύθος η επικινδυνότητα του μοιραίου σεξ

Εντυπωσιακά στατιστικά για το σεξ παγκοσμίως

Τι προκαλεί η αποχή από το σεξ στο σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.