Σεξουαλική Υγεία

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Το σεξ σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Και αυτό που σημαίνει για εσάς δεν είναι απαραίτητα σταθερό. Μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά σημεία της ζωής σας, ή ακόμα και από τη μια μέρα στην άλλη.

Παρά τα στερεότυπα, το φύλο σας δεν έχει καμία σχέση με τη συναισθηματική σας ανταπόκριση στο σεξ

 • Οι γυναίκες βρίσκονται στο έλεος των συναισθημάτων τους. οι άνδρες ελέγχουν σταθερά τα λίγα συναισθήματα που έχουν. Τουλάχιστον αυτό θα κάναμε να πιστεύουμε κάποτε η δημοφιλής σοφία.
 • Αυτές οι ιδέες έχουν βαθιές ρίζες, αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ πιο περίπλοκοι από αυτό.
 • Υπήρξαν μερικά studiesTrusted Source να προτείνει ότι οι γυναίκες είναι πιο εκφραστικές για τα συναισθήματα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
 • Προτείνουν επίσης ότι οι άνδρες έχουν την ίδια ή μεγαλύτερη φυσιολογική απόκριση στους συναισθηματικούς στρες.
 • Πρέπει να νιώσετε κάποιο επίπεδο συναισθηματικής έλξης προτού μπείτε στο μυαλό σας κάποια σκέψη για σεξ; Εάν ακούγεται σαν εσένα, σίγουρα δεν είστε μόνοι.
 • Ίσως πρέπει να συνδεθείτε σε πνευματικό επίπεδο. Ίσως είναι το μυαλό τους ή το γεγονός ότι μοιράζεστε μερικές βασικές φιλοσοφίες της ζωής.
 • Ίσως αισθανθήκατε αυτό το πρώτο χτύπημα του ενθουσιασμού όταν σας έκανε να γελάσετε μέχρι να κλαίτε.
 • Ή είναι μια περίπτωση je ne sais quoi – ότι είναι κάτι που απλά δεν μπορείτε να βάλετε σε λέξεις, αλλά το γνωρίζετε όταν συμβαίνει.

Άλλοι διαπιστώνουν ότι η σωματική έλξη μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική έλξη
 • Μερικοί άνθρωποι συναρμολογούνται φυσικά σαν μαγνήτες.
 • Υπάρχει μια χημική αντίδραση, μια πείνα, μια καθαρά φυσική λαχτάρα για σωματική επαφή με άλλο άτομο. Είναι λαγνεία.
 • Όταν η χημεία μεταξύ των ανθρώπων είναι σωστή, η φυσική μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ περισσότερα.
 • Μια αναδρομική ανασκόπηση του 2012 βρήκε δύο περιοχές του εγκεφάλου που παρακολουθούν την εξέλιξη από τη σεξουαλική επιθυμία στην αγάπη. Το ένα είναι το insula. Βρίσκεται στον εγκεφαλικό φλοιό.
 • Το άλλο είναι το ραβδωτό σώμα. Βρίσκεται μέσα στον πρόσθιο εγκέφαλο. Είναι ενδιαφέρον ότι το ραβδωτό σώμα συνδέεται επίσης με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έλξη : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους που χωρίζετε

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

Οι λόγοι αποχής του συντρόφου από τις ερωτικές επαφές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Σεξ και τοκετός: Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον σύζυγό τους μετά τον τοκετό. Διαβάστε τα tips που σας δίνουμε και απολαύστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ερευνητές από την Καλιφόρνια αναζητούν γυναίκες πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικά παιχνίδια για την επιστήμη

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα γιατί είναι μια προοπτική μελέτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και τη λειτουργία του πυελικού εδάφους με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με τη χρήση δονητή», είπε η Herbenick.

Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;

Καισαρική: Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική επαφή μετά από τον τοκετό είναι δύσκολη απόφαση. Οι περισσότερες νιώθουν φόβο και για τις τομές τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Η αγκαλιά με τον σύντροφό σου μειώνει το στρες-Μελέτη

Σύντροφοι αγκαλιά ψυχολογία: «Αν είσαι γυναίκα, το να αγκαλιάζεις τον ρομαντικό σου σύντροφο μπορεί να αποτρέψει την οξεία αντίδραση του σώματός σου στο στρες», βρήκαν Γερμανοί ερευνητές. Αλλά τι δείχνουν τα ευρήματα για τους άνδρες;

Διατηρήστε ενεργή την ερωτική σας ζώνη.

Feng shui: Μπορεί η ενέργεια του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε να επηρεάζει τη σεξουαλική μας δραστηριότητα; Κι όμως! Διαβάστε πρώτοι εδώ, πώς το feng shui επηρεάζει το ερωτικό σας πάθος.

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.

Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.