Σεξουαλική Υγεία

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Το σεξ σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Και αυτό που σημαίνει για εσάς δεν είναι απαραίτητα σταθερό. Μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά σημεία της ζωής σας, ή ακόμα και από τη μια μέρα στην άλλη.

Παρά τα στερεότυπα, το φύλο σας δεν έχει καμία σχέση με τη συναισθηματική σας ανταπόκριση στο σεξ

 • Οι γυναίκες βρίσκονται στο έλεος των συναισθημάτων τους. οι άνδρες ελέγχουν σταθερά τα λίγα συναισθήματα που έχουν. Τουλάχιστον αυτό θα κάναμε να πιστεύουμε κάποτε η δημοφιλής σοφία.
 • Αυτές οι ιδέες έχουν βαθιές ρίζες, αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ πιο περίπλοκοι από αυτό.
 • Υπήρξαν μερικά studiesTrusted Source να προτείνει ότι οι γυναίκες είναι πιο εκφραστικές για τα συναισθήματα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
 • Προτείνουν επίσης ότι οι άνδρες έχουν την ίδια ή μεγαλύτερη φυσιολογική απόκριση στους συναισθηματικούς στρες.
 • Πρέπει να νιώσετε κάποιο επίπεδο συναισθηματικής έλξης προτού μπείτε στο μυαλό σας κάποια σκέψη για σεξ; Εάν ακούγεται σαν εσένα, σίγουρα δεν είστε μόνοι.
 • Ίσως πρέπει να συνδεθείτε σε πνευματικό επίπεδο. Ίσως είναι το μυαλό τους ή το γεγονός ότι μοιράζεστε μερικές βασικές φιλοσοφίες της ζωής.
 • Ίσως αισθανθήκατε αυτό το πρώτο χτύπημα του ενθουσιασμού όταν σας έκανε να γελάσετε μέχρι να κλαίτε.
 • Ή είναι μια περίπτωση je ne sais quoi – ότι είναι κάτι που απλά δεν μπορείτε να βάλετε σε λέξεις, αλλά το γνωρίζετε όταν συμβαίνει.

Άλλοι διαπιστώνουν ότι η σωματική έλξη μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική έλξη
 • Μερικοί άνθρωποι συναρμολογούνται φυσικά σαν μαγνήτες.
 • Υπάρχει μια χημική αντίδραση, μια πείνα, μια καθαρά φυσική λαχτάρα για σωματική επαφή με άλλο άτομο. Είναι λαγνεία.
 • Όταν η χημεία μεταξύ των ανθρώπων είναι σωστή, η φυσική μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ περισσότερα.
 • Μια αναδρομική ανασκόπηση του 2012 βρήκε δύο περιοχές του εγκεφάλου που παρακολουθούν την εξέλιξη από τη σεξουαλική επιθυμία στην αγάπη. Το ένα είναι το insula. Βρίσκεται στον εγκεφαλικό φλοιό.
 • Το άλλο είναι το ραβδωτό σώμα. Βρίσκεται μέσα στον πρόσθιο εγκέφαλο. Είναι ενδιαφέρον ότι το ραβδωτό σώμα συνδέεται επίσης με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έλξη : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους που χωρίζετε

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

Οι λόγοι αποχής του συντρόφου από τις ερωτικές επαφές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

Τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη μειώνουν οι άνδρες που εκσπερματίζουν συχνά σύμφωνα με έρευνες

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις, καθώς η έγκαιρη διάγνωση διευκολύνει τη θεραπεία, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα πλήρους ίασης.