Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη: Πόσο εύκολη είναι η σεξουαλική ζωή μετά το σεξ;

Εγκυμοσύνη: Πόσο εύκολη είναι η σεξουαλική ζωή μετά το σεξ;

Εγκυμοσύνη: Tο σεξ μετά τον τοκετό μπορεί να είναι μια ικανοποιητική και ικανοποιητική εμπειρία για ζευγάρια που το προσεγγίζουν με υπομονή, επικοινωνία και προθυμία να εξερευνήσουν και να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έρχονται με τη γονεϊκότητα.

Μετά την εγκυμοσύνη, πολλά ζευγάρια μπορεί να βιώσουν αλλαγές στη σεξουαλική τους σχέση λόγω φυσικών και συναισθηματικών παραγόντων. Είναι απαραίτητο να προσεγγίζετε το σεξ μετά τον τοκετό με υπομονή, επικοινωνία και κατανόηση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το σεξ για ζευγάρια που πλοηγούνται στην οικειότητα μετά την εγκυμοσύνη:

σεξ μετά την εγκυμοσύνη

Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή: Είναι σημαντικό να περιμένετε έως ότου εσείς και ο σύντροφός σας αισθανθείτε έτοιμοι σωματικά και συναισθηματικά προτού συνεχίσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα μετά τον τοκετό. Αυτό το χρονοδιάγραμμα ποικίλλει για κάθε άτομο και ζευγάρι, επομένως ακούστε το σώμα σας και επικοινωνήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας για τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας: Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί όταν πρόκειται για το σεξ μετά τον τοκετό. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για τυχόν φόβους, ανασφάλειες ή ενόχληση που μπορεί να έχετε και ενθαρρύνετέ τον να κάνει το ίδιο. Η συζήτηση των συναισθημάτων και των επιθυμιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι και υποστηριζόμενοι.

Πάρτε το αργά: Επιστρέψτε σταδιακά στη σεξουαλική δραστηριότητα, ξεκινώντας με μη διεισδυτική οικειότητα, όπως φιλιά, αγκαλιές και μασάζ. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε ο ένας το σώμα του άλλου και να αποκαταστήσετε την οικειότητα πριν προχωρήσετε σε πιο διεισδυτικές μορφές σεξ.

Χρήση λίπανσης: Οι ορμονικές αλλαγές μετά τον τοκετό μπορεί να οδηγήσουν σε κολπική ξηρότητα, καθιστώντας το σεξ άβολο ή επώδυνο. Η χρήση λιπαντικού με βάση το νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριβής και της ταλαιπωρίας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους λιπαντικών για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις: Πειραματιστείτε με διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις για να βρείτε αυτές που είναι άνετες και ευχάριστες και για τους δύο συντρόφους. Οι θέσεις που σας επιτρέπουν να ελέγχετε το βάθος και το ρυθμό διείσδυσης, όπως οι θέσεις γυναίκα-πάνω ή δίπλα-δίπλα, μπορεί να είναι πιο άνετες στην πρώιμη περίοδο μετά τον τοκετό.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους: Η ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους μέσω ασκήσεων όπως το Kegels μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του κολπικού τόνου και ευαισθησίας, ενισχύοντας ενδεχομένως τη σεξουαλική ευχαρίστηση και για τους δύο συντρόφους. Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή έναν θεραπευτή πυελικού εδάφους για καθοδήγηση σχετικά με το πώς να εκτελείτε ασκήσεις πυελικού εδάφους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται: Εάν αντιμετωπίζετε επίμονο πόνο, δυσφορία ή άλλα προβλήματα με το σεξ μετά τον τοκετό, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή έναν σεξοθεραπευτή. Μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση, υποστήριξη και εξειδικευμένες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σας και τη βελτίωση της σεξουαλικής σας υγείας και ευεξίας.

Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα: Η φροντίδα του εαυτού σας είναι απαραίτητη για τη γενική σας ευεξία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής σας υγείας. Ασκηθείτε σε δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης όπως να ξεκουράζεστε αρκετά, να τρώτε θρεπτικά τρόφιμα, να παραμένετε ενυδατωμένοι και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και χαλάρωση. Η προτεραιότητα της αυτοφροντίδας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κούρασης, καθιστώντας ευκολότερη την επανασύνδεση με τον σύντροφό σας σεξουαλικά.

Να είστε υπομονετικοί και συμπονετικοί: Να θυμάστε ότι η προσαρμογή στη ζωή μετά τον τοκετό, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη σεξουαλική σας σχέση, απαιτεί χρόνο. Να είστε υπομονετικοί και συμπονετικοί με τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας καθώς πλοηγείστε μαζί σε αυτή τη μετάβαση. Επικεντρωθείτε στην καλλιέργεια της σύνδεσής σας, στην οικοδόμηση οικειότητας και στη στήριξη ο ένας στον άλλον σε αυτή τη μεταμορφωτική περίοδο στη ζωή σας.

Συνολικά, το σεξ μετά τον τοκετό μπορεί να είναι μια ικανοποιητική και ικανοποιητική εμπειρία για ζευγάρια που το προσεγγίζουν με υπομονή, επικοινωνία και προθυμία να εξερευνήσουν και να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έρχονται με τη γονεϊκότητα. Δίνοντας προτεραιότητα στην ανοιχτή επικοινωνία, την αμοιβαία κατανόηση και την αυτοφροντίδα, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην οικειότητα μετά τον τοκετό με αυτοπεποίθηση και χαρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να εκπαιδεύσετε τον έφηβό σας σχετικά με τη σεξουαλική υγεία

Σημάδια στον σύντροφό σας που δείχνουν ότι θα κάνετε πολύ κακό σεξ

Tips για απολαυστικό σεξ μετά από καιρό!

Τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε μετά το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.

Οι ψυχικές συνθήκες της μητέρας οδηγούν σε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στις ΗΠΑ

Πάνω από το 80% των μητρικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προληφθούν, ιδιαίτερα οι σχεδόν 1 στους 4 μητρικούς θανάτους που αποδίδονται σε διαταραχές ψυχικής υγείας.