Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη: Πιο κοστοβόρα όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Πιο κοστοβόρα όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Οι μητέρες των οποίων οι εγκυμοσύνες διαρκούν δύο ημερολογιακά χρόνια θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος για τη φροντίδα της μητρότητας μόνο και μόνο λόγω του πότε έμειναν έγκυες, σύμφωνα με μια μελέτη του USC που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Managed Care. Η μελέτη, από το USC Schaeffer Center for Health Policy & Economics, διαπιστώνει ότι ορισμένες γυναίκες με προγράμματα υγείας με υψηλή έκπτωση πληρώνουν το όριο επιμερισμού του κόστους δύο φορές κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνων που συμβαίνουν σε δύο έτη προγράμματος υγείας, που είναι συνήθως ημερολογιακά έτη.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι ασθενείς να πληρώνουν 1.310 $ περισσότερα, κατά μέσο όρο, για παρόμοιες υπηρεσίες μαιευτικής φροντίδας. «Έχουμε ετήσια όρια για τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, αλλά οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του έτους προγράμματος είναι αυθαίρετες», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Erin L. Duffy, διευθύντρια ερευνητικής εκπαίδευσης στο Schaeffer. Κέντρο.

«Όταν η επεισοδιακή φροντίδα διαρκεί αρκετούς μήνες –όπως η φροντίδα μητρότητας– και εμφανίζεται εντός ενός έτους προγράμματος έναντι δύο, μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον επιμερισμό του κόστους για το ίδιο σύνολο υπηρεσιών». “Υπάρχει λίγη αδικία εγγενής σε αυτό, ειδικά εάν οι διαφορές στον επιμερισμό του κόστους για τη φροντίδα μητρότητας δεν καλυφθούν μέσω του επιμερισμού κόστους των εγγεγραμμένων για άλλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης”, πρόσθεσε ο Duffy.

Η ιδέα για τη μελέτη προήλθε από συνομιλίες που είχε η Duffy σε ένα μάθημα προγεννητικής γιόγκα όταν περίμενε το πρώτο της μωρό πριν από επτά χρόνια. Πολλές μέλλουσες μαμάδες εξήγησαν ότι οι ημερομηνίες λήξης τον Ιανουάριο αντί για τον Δεκέμβριο αύξησαν δραματικά τη συνολική τους υποχρέωση από την τσέπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει συν οποιονδήποτε άλλο επιμερισμό κόστους.

Η Ντάφι και οι συνάδελφοί της προσπάθησαν να βάλουν μερικούς αριθμούς πίσω από τα ανέκδοτα. Ανέλυσαν τις από την τσέπη δαπάνη των μητέρων που γεννούσαν με εμπορική ασφάλιση χρησιμοποιώντας δεδομένα αξιώσεων από το Health Care Cost Institute, καλύπτοντας ασθενείς που ήταν εγγεγραμμένοι στα προγράμματα Aetna, Humana και Blue Health Intelligence.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι:

  • Η μέση δαπάνη είναι η υψηλότερη μεταξύ των μητέρων που γεννούν τον Ιανουάριο και μειώνεται κάθε επόμενο μήνα μέχρι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια μειώνεται για το υπόλοιπο του έτους.
  • Ο μέσος επιμερισμός του κόστους για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τους τρεις μήνες μετά τον τοκετό ήταν 6.308 $ για τις μητέρες που γέννησαν τον Ιανουάριο και 4.998 $ τον Δεκέμβριο, μια διαφορά 1.310 $.
  • Σε μια περίοδο τριών ετών, οι ασθενείς που γεννούσαν τον Ιανουάριο είχαν επίσης κατά μέσο όρο κόστος 1.005 $ περισσότερο από τους ασθενείς που τοκετούσαν τον Δεκέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι διαφορές στις δαπάνες από την τσέπη ανά μήνα παράδοσης ενδέχεται να μην ξεπεραστούν πλήρως με την πάροδο του χρόνου.

 

«Η αλλαγή των ορίων κατανομής κόστους σε μικρότερα διαστήματα, όπως τα μηνιαία, μπορεί να μειώσει τις πιθανές αυθαίρετες διαφορές στην κατανομή του κόστους που προκύπτουν λόγω του χρόνου εγκυμοσύνης», είπε ο Duffy.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Γέννα στο νερό: Είναι πράγματι ασφαλής για τη μητέρα και το μωρό;

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε συκώτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να μείνει έγκυος μια γυναίκα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο βλαβερό είναι τελικά για την σεξουαλική μας υγεία ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια;

Ύπνος χωριστά: Είναι τελικά τόσο βλαβερό για την σχέση σας; : Ο όρος "διαζύγιο ύπνου" αναφέρεται στην πρακτική όπου τα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο.

Στυτική Δυσλειτουργία: Πόσο διαταράσσει τη σχέση του ζευγαριού

Εξάλλου η καλή επικοινωνία και η ειλικρινής συζήτηση με υπευθυνότητα μεταξύ των συντρόφων σε συνδυασμό με αύξηση της σωματικής οικειότητας και της υποστήριξης του/της συντρόφου, καθησυχάζει και τους δύο και χτίζει δυνατές σχέσεις.

Πώς να κάνεις τον σύντροφο σου να σε ερωτευτεί ξανά από την αρχή;

Έρωτας σύντροφος: Η εκ νέου ανάφλεξη της σπίθας σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να είναι συναρπαστική και προκλητική. Αν θέλετε να κάνετε τον σύντροφό σας να σας ερωτευτεί ξανά από την αρχή,

Πώς να παραμείνετε άνετες και παραγωγικές στο γραφείο ακόμα και κατά την διάρκεια της περιόδου σας;

Περίοδος γραφείο: Η διαχείριση της αυτοφροντίδας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας στη δουλειά μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τις σωστές στρατηγικές, μπορείτε να παραμείνετε άνετοι και παραγωγικοί

Οδηγός επιβίωσης για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού

Πρώτο ραντεβού: Το να πάτε για ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό. Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε εξαιρετική εντύπωση και θα απολαύσετε την εμπειρία.

Close Icon