Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη: Μπορώ να κάνω σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Εγκυμοσύνη: Μπορώ να κάνω σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Εγκυμοσύνη: Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το μωρό σας, εφόσον δεν έχετε επιπλοκές όπως πρόωρο τοκετό ή προβλήματα με τον πλακούντα.

Το σεξ είναι ένα φυσικό, φυσιολογικό μέρος της εγκυμοσύνης — εάν έχετε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη. Η διείσδυση και η κίνηση της σεξουαλικής επαφής δεν θα βλάψουν το μωρό, το οποίο προστατεύεται από την κοιλιά σας και τα μυϊκά τοιχώματα της μήτρας. Το μωρό σας καλύπτεται επίσης από το υγρό του αμνιακού σάκου. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι εντάξει να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το αναπτυσσόμενο μωρό σας προστατεύεται από το αμνιακό υγρό στη μήτρα σας, καθώς και από τους δυνατούς μύες της ίδιας της μήτρας. Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το μωρό σας, εφόσον δεν έχετε επιπλοκές όπως πρόωρο τοκετό ή προβλήματα με τον πλακούντα. Ωστόσο, η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επίπεδο άνεσης και σεξουαλικής σας επιθυμίας.

Μπορεί το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να προκαλέσει αποβολή;

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα προκαλέσει αποβολή. Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν επειδή το έμβρυο δεν αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Ποιες είναι οι καλύτερες σεξουαλικές στάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εφόσον αισθάνεστε άνετα, οι περισσότερες σεξουαλικές στάσεις είναι εντάξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το στοματικό σεξ είναι επίσης ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, πειραματιστείτε για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυριαρχήσει, αρκεί να έχετε κατά νου την αμοιβαία ευχαρίστηση και άνεση.

Είναι απαραίτητα τα προφυλακτικά;

Η σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας για εσάς και το μωρό σας. Αποφύγετε όλες τις μορφές σεξ – κολπικό, στοματικό και πρωκτικό – εάν ο σύντροφός σας έχει ενεργή ή πρόσφατα διαγνωσθείσα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό εάν:

  • Δεν είστε σε μια αμοιβαία μονογαμική σχέση
  • Επιλέγετε να κάνετε σεξ με έναν νέο σύντροφο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αποφεύγεται το σεξ;

Η διέγερση του μαστού, ο γυναικείος οργασμός και ορισμένες ορμόνες στο σπέρμα που ονομάζονται προσταγλανδίνες μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις της μήτρας. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει την αποφυγή του σεξ εάν:

  • Έχετε ανεξήγητη κολπική αιμορραγία
  • Έχεις διαρροή αμνιακού υγρού
  • Ο τράχηλός σας αρχίζει να ανοίγει πρόωρα (αυχενική ανικανότητα)
  • Ο πλακούντας σας καλύπτει εν μέρει ή πλήρως το άνοιγμα του τραχήλου σας (προδρομικός πλακούντας)
  • Έχετε ιστορικό πρόωρου τοκετού

Τι γίνεται αν δεν θέλω να κάνω σεξ;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Υπάρχουν περισσότερα στην οικειότητα από το σεξ. Μοιραστείτε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας με τον σύντροφό σας με ανοιχτό και στοργικό τρόπο. Εάν το σεξ είναι δύσκολο, μη ελκυστικό ή απεριόριστο, δοκιμάστε να αγκαλιάσετε, να φιλήσετε ή να κάνετε μασάζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε;

Η εξέταση αίματος προλαμβάνει τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης

Οι σεξουαλικές ορμές αυξάνονται όταν είστε έγκυος

Η Ιωάννα Μαλέσκου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στο Instagram

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιλήστε στο παιδί σας για την ασφαλή σεξουαλική επαφή

Σεξουαλική υγεία: Όλες οι μορφές σεξουαλικής επαφής ενέχουν κάποιους κινδύνους. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης (ΣΜΝ) με ορισμένες προφυλάξεις και ασφαλείς συμπεριφορές.

Κάντε το σεξ πιο συναρπαστικό μετά τα 50

Σεξ άνω των 50: Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σεξ συναρπαστικό και ικανοποιητικό για εσάς και τον σύντροφό σας.