Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη: Πότε πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε;

Εγκυμοσύνη: Πότε πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε;

Εγκυμοσύνη: Μάθετε για τους διάφορους παράγοντες που παίζουν ρόλο, καθώς και πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε.

Η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από πολλές αλλαγές – σωματικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές. Αλλά τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό μερικές φορές είναι εξίσου δύσκολα στην πλοήγηση. Μάθετε για τους διάφορους παράγοντες που παίζουν ρόλο, καθώς και πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε.

Ηλικία και γονιμότητα

Υπάρχει μια αναμφισβήτητη βιολογική σχέση μεταξύ της ηλικίας ενός ατόμου και της αναπαραγωγικής γονιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, η αναπαραγωγική ικανότητα μειώνεται φυσικά. Ως εκ τούτου, η καλύτερη ηλικία για την επιτυχή σύλληψη και τη γέννηση ενός μωρού είναι τα 35 ή μικρότερα. Γιατί είναι αυτό? Το γυναικείο σώμα γεννιέται με όλα τα ωάρια που πρόκειται να έχει ποτέ. Η κανονική διαδικασία γήρανσης μειώνει σταδιακά τον αριθμό και την ποιότητα των αυγών.

Πότε είναι η ώρα να συλλάβω;

Υπάρχουν περίπου έξι ημέρες του μήνα που οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ακολουθεί μια λεπτομερής ανάλυση του εμμηνορροϊκού κύκλου για να προσδιορίσετε πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να συλλάβετε:

Εμμηνόρροια

Σκεφτείτε τη μηνιαία περίοδό σας – όταν το σώμα αποβάλλει το εσωτερικό στρώμα της μήτρας (ή το ενδομήτριο) – ως την πρώτη φάση του κύκλου. Διαρκεί οπουδήποτε από τρεις ημέρες έως μια ολόκληρη εβδομάδα. Η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα διεγείρονται για την ανοικοδόμηση της ενδομήτριας επένδυσης, και παρόλο που η πιθανότητα σύλληψης σε αυτό το σημείο είναι πολύ χαμηλή, δεν είναι αδύνατη.

Προ-ωορρηξία

Μετά το τέλος της περιόδου σας, η γονιμότητα επανέρχεται σταδιακά στο φυσιολογικό. Η παρουσία κολπικών εκκρίσεων δείχνει ότι πρόκειται να συμβεί ωορρηξία και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα εγκυμοσύνης σε αυτή τη φάση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει μέσα στον κόλπο για έως και πέντε ημέρες και μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο μόλις απελευθερωθεί τελικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε φτάνουν οι άντρες στη σεξουαλική τους κορύφωση;

Από τη ρομποτική στο virtual reality, ποιο είναι το μέλλον του σεξ;

Οι καλύτερες στάσεις του σεξ για κάθε στάδιο της ζωής σας

Τι είναι οι sex buddies και ποιος είναι ο τρόπος για να αποκτήσετε και εσείς έναν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιλήστε στο παιδί σας για την ασφαλή σεξουαλική επαφή

Σεξουαλική υγεία: Όλες οι μορφές σεξουαλικής επαφής ενέχουν κάποιους κινδύνους. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης (ΣΜΝ) με ορισμένες προφυλάξεις και ασφαλείς συμπεριφορές.

Κάντε το σεξ πιο συναρπαστικό μετά τα 50

Σεξ άνω των 50: Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σεξ συναρπαστικό και ικανοποιητικό για εσάς και τον σύντροφό σας.