Σεξουαλική Υγεία

Eco-friendly sex: Πώς μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση του σεξ;

Eco-friendly sex: Πώς μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση του σεξ;

Eco-friendly sex: Με ποιους τρόπους μπορούμε να απολαύσουμε το σεξ ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον και μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα;

Όταν σκεφτόμαστε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε το προσωπικό μας αποτύπωμα άνθρακα, η σεξουαλική μας ζωή δεν είναι συνήθως στην κορυφή της λίστας. Ωστόσο, οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για βιώσιμα προϊόντα, όπως προφυλακτικά vegan και αντισύλληψη χωρίς απόβλητα, αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Τι είναι το φιλικό προς το περιβάλλον σεξ όμως;
Για κάποιους, το να είναι σεξουαλικά φιλικό προς το περιβάλλον σημαίνει να επιλέγουν λιπαντικά, παιχνίδια, σεντόνια και προφυλακτικά που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στον πλανήτη. Για άλλους, συνεπάγεται μείωση της ζημιάς κατά τη δημιουργία πορνό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και το περιβάλλον.

Το Ταμείο Πληθυσμού του ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 10 δισεκατομμύρια ανδρικά προφυλακτικά από λατέξ κατασκευάζονται κάθε χρόνο και τα περισσότερα απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από συνθετικό λατέξ. Χρησιμοποιούν πρόσθετα και χημικά, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.
Τα προφυλακτικά από δέρμα αρνιού, τα οποία χρησιμοποιούνται από τη ρωμαϊκή εποχή, είναι η μόνη πλήρως βιοδιασπώμενη επιλογή. Ωστόσο, παρασκευάζονται από το έντερο ενός προβάτου και δεν προλαμβάνουν τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ).

Πολλά λιπαντικά έχουν επίσης βάση το πετρέλαιο και επομένως περιέχουν ορυκτά καύσιμα. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των προϊόντων με βάση το νερό ή βιολογικά προϊόντα. Και οι σπιτικές επιλογές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Τα λιπαντικά με βάση το νερό, τα οργανικά και vegan προφυλακτικά είναι μια καλή επιλογή για να διασκεδάσετε και να αγκαλιάσετε μια βιώσιμη σεξουαλική ζωή. Όχι μόνο προκαλούν μικρές ζημιές στο περιβάλλον αλλά προσφέρουν στους χρήστες τους έναν υπέροχο χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με ορισμένα πιο πράσινα προϊόντα. Ορισμένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Εύρεση εναλλακτικών λύσεων

Τα σεξουαλικά παιχνίδια είναι ένας άλλος τομέας όπου η χρήση πλαστικού είναι ευρέως διαδεδομένη. Διατίθενται εναλλακτικές λύσεις από χάλυβα ή γυαλί, ενώ η επιλογή αγοράς επαναφορτιζόμενων παιχνιδιών συμβάλλει επίσης στη μείωση των απορριμμάτων. Υπάρχουν ακόμη και ηλιακά παιχνίδια σεξ στην αγορά. Εταιρείες όπως η LoveHoney προσφέρουν επίσης σεξουαλικά παιχνίδια που βοηθούν στην ανακύκλωση παλαιών και σπασμένων παιχνιδιών που δεν μπορούν να περάσουν από τυπικές διαδρομές ανακύκλωσης. Άλλοι τρόποι μείωσης απόβλητων στο σεξ:

  • αγορά εσωρούχων και ρούχων που είναι φτιαγμένα με ηθικό τρόπο
  • αποφυγή του σεξ στο ντους
  • χρήση λιγότερου ζεστού νερού
  • φώτα σβηστά
  • επιλογή επαναχρησιμοποιήσιμων πανιών

Όλοι αυτοί είναι τρόποι που βοηθούν να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη. Όπως τα περισσότερα πράγματα που αγοράζουμε, η συσκευασία συχνά οδηγεί σε σπατάλη. Οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τα προφυλακτικά, το λιπαντικό και τα καθημερινά αντισυλληπτικά χάπια είναι όλα προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν συσκευασίες που καταλήγουν σε χωματερές. Τα σπιράλ (ενδομήτριες συσκευές) και τα εμφυτεύματα είναι μακροπρόθεσμες αντισυλληπτικές επιλογές, οι οποίες έχουν λιγότερα απόβλητα, αλλά έρχονται με τους δικούς τους κινδύνους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζουν τα social media θετικά και αρνητικά τη δυναμική των ζευγαριών;

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Οι 7 πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί επάνω στο σεξ

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι οργασμοί κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Εικόνα σώματος σεξ: Με τη σταδιακή μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που οδηγεί στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες βιώνουν επίσης σωματικές, ψυχοκοινωνικές ή σεξουαλικές αλλαγές.

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Σεξ: Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, η τρίτη ηλικία μπορεί να είναι μια συναρπαστική εποχή για να εξερευνήσετε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητας σας.

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.