Σεξουαλική Υγεία

CDC : Τα άτομα με μη ανιχνεύσιμο HIV δεν μεταδίδουν τον ιό

CDC : Τα άτομα με μη ανιχνεύσιμο HIV δεν μεταδίδουν τον ιό

Ο οργανισμός έχει υιοθετήσει την ευρέως αποδεκτή θέση ότι ένα οροθετικό άτομο με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν μπορεί να περάσει τον ιό μέσω σεξουαλικών επαφών χωρίς προστασία.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν ανακοίνωσε ότι συμφωνούν με επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι όταν ένα άτομο έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό αριθμό HIV, ουσιαστικά δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του HIV σε έναν σεξουαλικό σύντροφο.

Το CDC ακολουθεί το προβάδισμα περισσότερων από 400 διεθνών ομίλων που υπέγραψαν δήλωση συναίνεσης το 2016 αναγνωρίζοντας το.

Διαφορετικές μελέτες

  • Σε τρεις διαφορετικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ζευγαριών και χιλιάδων πράξεων σεξ χωρίς προφυλακτικό ή προφύλαξη πριν από την έκθεση (PrEP), δεν παρατηρήθηκε μετάδοση του HIV σε έναν HIV-αρνητικό σύντροφο όταν το οροθετικό άτομο καταπιέστηκε ιικά». αναφέρεται στην επιστολή του CDC. “Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που λαμβάνουν ART καθημερινά σύμφωνα με τις οδηγίες και επιτυγχάνουν και διατηρούν ένα μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν έχουν ουσιαστικά κίνδυνο να μεταδώσουν σεξουαλικά τον ιό σε έναν αρνητικό για τον HIV σύντροφο.
  • Η ανακοίνωση του CDC ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης των Ομοφυλόφιλων Ανδρών για το HIV/AIDS.
  • Είμαστε ενθουσιασμένοι που το CDC έχει υποστηρίξει αυτό που εμείς και πολλοί άλλοι οργανισμοί, ερευνητές και γιατροί για το HIV / AIDS γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια: εάν είστε θετικοί στον HIV με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, υπάρχει αμελητέος κίνδυνος μετάδοσης του HIV », Δήλωσε ο Eric Sawyer, αντιπρόεδρος δημοσίων υποθέσεων.
  • Το 2016, δύο μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο The New England Journal of Medicine και το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA)Αξιόπιστη πηγή, παρακολούθησαν ζευγάρια στα οποία ένας σύντροφος ήταν θετικός στον HIV και ένας σύντροφος δεν ήταν.
  • Και οι δύο μελέτες διαπίστωσαν ότι μετά τον θετικό HIV σύντροφο σε αντιρετροϊκή θεραπεία (ART) για τουλάχιστον έξι μήνες, υπήρξαν μηδενικές μεταδόσεις HIV στον σύντροφό τους κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς προφυλακτικά.

Θεραπεία ως πρόληψη
  • Οι γιατροί γνωρίζουν ότι η θεραπεία ως πρόληψη, όταν συνδυάζεται με άλλα εργαλεία πρόληψης, συμπεριλαμβανομένων προφυλακτικών ή PrEP, λειτουργεί και ότι είναι σημαντικό να τεθεί ένα νεοδιαγνωσμένο άτομο σε αντιρετροϊκά όσο το δυνατόν γρηγορότερα ,όχι μόνο για την υγεία του και για να μειωθεί το ιικό του φορτίο ελέγχου, αλλά και για την υγεία των πιθανών εταίρων τους .

Ακολουθεί βίντεο για τον ιό HIV

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα δεδομένα για την ερωτική συμπεριφορά των δύο φύλων - Όλα εξηγούνται

Σπάνια επιδημία φυματίωσης διερευνάται στις ΗΠΑ σε σχέση με επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη ή επισκευές καταγμάτων

Νοσοφοβία : Δείτε πως θα την αναγνωρίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.