Σεξουαλική Υγεία

Ασφαλές σεξ φοιτητές: Η μετάδοση της Covid στην σύγχρονη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ασφαλές σεξ φοιτητές: Η μετάδοση της Covid στην σύγχρονη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ασφαλές σεξ φοιτητές: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να ενημερώνει τους μαθητές όχι μόνο για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, τον HIV και την ακούσια εγκυμοσύνη, αλλά και για τρόπους μείωσης του κινδύνου μετάδοσης της COVID-19.

Με τους φοιτητές να επιστρέφουν στην πανεπιστημιούπολη και την COVID-19 μαζί μας για το άμεσο μέλλον, έχει γίνει ολοένα και πιο σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναπτύξουν έναν νέο ορισμό του ασφαλέστερου σεξ. Αν και ο ιός δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, οι μαθητές μπορούν να μεταδώσουν την COVID-19 μέσω σταγονιδίων και σωματιδίων, ειδικά όταν βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προσπάθειες σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πρέπει να ενημερώνουν τους μαθητές όχι μόνο για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, τον HIV και την ακούσια εγκυμοσύνη, αλλά και για τρόπους μείωσης του κινδύνου μετάδοσης της COVID-19.

Ως ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, που σχεδιάζουν παρεμβάσεις για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας των φοιτητών, γνωρίζουμε τη δουλειά που έχει γίνει για το άνοιγμα των πανεπιστημιουπόλεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, παρά την όλη προσπάθεια, ορισμένες κρίσιμες ανάγκες υγείας αυτών των μαθητών έχουν αγνοηθεί εντελώς. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέταξαν ένα εκτενές έγγραφο, το οποίο ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2021, σχετικά με τις πανεπιστημιουπόλεις και τη μετάδοση της COVID-19. Το έγγραφο προσφέρει προτάσεις για το πώς να σταματήσει η εξάπλωση του ιού σε όλα τα είδη σεναρίων, από το κοινό φαγητό μέχρι τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι φοιτητές κολεγίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιες συμβουλές ειδικών. Οι δεξιότητές τους στη λήψη αποφάσεων δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένες και πολλοί φοιτητές σε ηλικία κολεγίου είναι παρορμητικοί. Οι ευχάριστες και ίσως επικίνδυνες συμπεριφορές συχνά κερδίζουν τις πιθανές μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες. Απλώς δείτε τα ποσοστά ΣΜΝ, HIV και ακούσιας εγκυμοσύνης: Σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, τα ποσοστά είναι υψηλότερα μεταξύ των φοιτητών. Η ειρωνεία είναι ότι υπάρχουν πολλά να πούμε και να προωθήσουμε για τη μείωση του κινδύνου COVID-19 για σεξουαλικά ενεργούς μαθητές.

Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις που βασίζονται σε στοιχεία:

 • Περιορίστε τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων.
 • Αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή με οποιονδήποτε έχει COVID-19 ή συμπτώματα.
 • Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά και οδοντικά φράγματα.
 • Αποφύγετε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μετάδοση κοπράνων-στοματικού υλικού.
 • Φοράτε μάσκες κατά τη διάρκεια προσωπικών πράξεων.
 • Αποφύγετε τα φιλιά.
 • Πλένετε τα χέρια πριν και μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα.
 • Χρησιμοποιήστε καθαρά σεξουαλικά παιχνίδια.
 • Απολυμάνετε τις περιοχές όπου εμφανίζεται σεξουαλική δραστηριότητα.
 • Ασχοληθείτε με την ευχαρίστηση του εαυτού σας.
 • Κατανοήστε ότι όσοι δεν είναι συμπτωματικοί μπορούν ακόμα να μεταδώσουν την COVID-19 και ορισμένα ΣΜΝ.

Τα προγράμματα αποχής δεν βοηθούν

Πολλά προγράμματα αποχής βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η αποχή μέχρι το γάμο είναι το αποδεκτό πρότυπο της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Όμως η έρευνα έχει δείξει ότι τα προγράμματα αποχής είναι αναποτελεσματικά και συχνά οδηγούν σε αυξημένα ποσοστά ακούσιας εγκυμοσύνης και άλλες συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Αυτό συμβαίνει επειδή περιορίζουν τις συζητήσεις για την πρόληψη των ΣΜΝ και τον έλεγχο των γεννήσεων. Αυτό ουσιαστικά αποκρύπτει πληροφορίες από τους νέους που βρίσκονται στη μέση της λήψης κρίσιμων αποφάσεων για την υγεία και το μέλλον τους. Αντίθετα, η έρευνα δείχνει ότι τα προγράμματα που παρέχουν ακριβείς πληροφορίες με μη επικριτικό τρόπο σχετικά με την αποχή, την αντισύλληψη και την πρόληψη ΣΜΝ λειτουργούν καλύτερα, ιδιαίτερα εάν προάγουν επίσης δεξιότητες επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων και διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλήθειες για το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και γιατί μειώνεται

Πώς να ζωντανέψετε την σεξουαλική σας ζωή το 2022;

Γιατί απατάμε στην σχέση μας σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι ghosting μετά το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.