Σεξουαλική Υγεία

Απόρριψη Ερωτική: Τρόπος αντίδρασης ανδρών και γυναικών ανάλογα με την προσωπικότητά τους

Απόρριψη Ερωτική: Τρόπος αντίδρασης ανδρών και γυναικών ανάλογα με την προσωπικότητά τους

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Απόρριψη Ερωτική: Συχνά, αναφερόμαστε στον ρόλο του βλέμματος στην αγάπη. Οι ματιές δύο ανθρώπων διασταυρώνονται από την άλλη άκρη του δωματίου. Ένα ζευγάρι στο πρώτο ραντεβού είναι “βυθισμένο” ο ένας στο βλέμμα του άλλου αγνοώντας τον περίγυρο. Αν αναγνωρίζουμε τόσο εύκολα αυτά τα σημάδια του έρωτα, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να αναγνωρίσουμε και την απόρριψη; Κι αν ναι, πώς ανταποκρινόμαστε σε αυτή; Μια έρευνα δίνει απαντήσεις σε μερικές καίριες ερωτήσεις σχετικά με την απόρριψη στον έρωτα.

Μεγάλες προσδοκίες

O Romero-Canyas and o Geraldine Downey στην έρευνά τους το 2013 με τίτλο “Τι βλέπω όταν νομίζω ότι πρόκειται για εμένα”, εξέτασαν ομάδες ανθρώπων με υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους συγκρίνοντάς τους με όσους είχαν χαμηλές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται αυτοπεποίθηση για να είναι αποδεκτοί από πιθανούς εραστές, υποτιμούν τα αρνητικά σημάδια από τον άλλο σε σχέση με εκείνους που θεωρούν πιο πιθανό να τους απορρίψει ο άλλος. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους με αρκετή προσωπική εσωτερική ισορροπία καθώς πολλές φορές αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει την αντίληψή τους σχετικά με τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί τους.

Πώς αντιδρούν οι άντρες και οι γυναίκες στην απόρριψη: Η επίδραση υπεροχής και κατάθλιψης

Προφανώς, κάθε σχέση είναι διαφορετική όπως είναι διαφορετικό και το συναισθηματικό γίγνεσθαι των ανθρώπων που συμμετέχουν. Σχετικά με αυτό, υπάρχουν μερικές έρευνες οι οποίες εξηγούν το πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, επιδρούν στο πώς αντιδράμε στην απόρριψη.

Η Ashleigh J. Kelly σε έρευνα του 2015, βρήκε ότι η αντίδραση των ανδρών στην απόρριψη εξαρτάται από το κοινωνικό τους στάτους. Μεταξύ άλλων ανακάλυψαν ότι οι άντρες με υψηλό στάτους, κατηγορούν συνήθως τις γυναίκες ενώ πολλές φορές έχουν παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά.

Σχετικά με τις γυναίκες, η έρευνα έδειξε ότι η κατάθλιψη μπορεί να συμβάλλει αρκετά, στην κακή διάθεση μετά από ένα χωρισμό. Οπωσδήποτε αυτά τα αποτελέσματα δεν χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά όλων των ανδρών και των γυναικών σε μια απόρριψη, για παράδειγμα πολλοί άνθρωποι απλά το ξεπερνάνε πολύ γρήγορα και προχωράνε στον επόμενο.

Αυτοπεποίθηση

Η Katherine L. Waller και η Tara K. MacDonald εξέτασαν την επίδραση του κοινωνικού στάτους στην διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων μετά από ένα χωρισμό και βρήκαν ότι άνθρωποι με χαμηλότερη αυτοπεποίθηση ήταν πιο ευαίσθητοι σε ένα χωρισμό από ό,τι όσοι με υψηλή.

Απόρριψη και χαλαρότητα

Η απόρριψη δεν συμβαίνει απαραίτητα εξαιτίας της δικής μας προσωπικής αποτυχίας, κάποιες φορές απλά συμβαίνει λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Αυτή η ασυμφωνία δεν σημαίνει ότι δεν θα βρούμε ποτέ τον σωστό άνθρωπο για εμάς, απλά σημαίνει ότι σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, βρισκόμασταν με ένα σύντροφο που δεν ήταν ο κατάλληλος για αυτό που είμαστε.

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος. Ήταν χρόνος που θα μπορούσαμε να έχουμε αξιοποιήσει με την οικογένεια, με φίλους ή-γιατί όχι-να αναζητήσουμε άλλους πιθανούς συντρόφους που θα ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι λόγοι αποχής του συντρόφου από τις ερωτικές επαφές

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Ποιότητες που χαρακτηρίζουν μια υγιή σχέση

Τι συμβαίνει όταν νιώθουμε την απόρριψη στη σχέση μας;

Φερ' τε πίσω το φλερτ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!