Σεξουαλική Υγεία

Άνδρας Σπέρμα: Είναι ευεργετικό για την υγεία του δέρματος; Μύθοι και αλήθειες

Άνδρας Σπέρμα: Είναι ευεργετικό για την υγεία του δέρματος; Μύθοι και αλήθειες

Οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες που συμμετείχαν σε σεξουαλικό προστατευμένο σεξ έδωσαν χαμηλότερη βαθμολογία σε ένα ερωτηματολόγιο που μετρά καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που χρησιμοποίησαν προφυλακτικά. Αλλά αυτή ήταν μια συσχέτιση και πραγματοποιήθηκε με μικρό μέγεθος δείγματος.

Άνδρας Σπέρμα: Το σπέρμα είναι το αναπαραγωγικό υγρό που απελευθερώνει το πέος κατά την εκσπερμάτωση. Αν και υπήρξαν κάποια ανεκδοτικά στοιχεία ότι το σπέρμα μπορεί να προσφέρει οφέλη στο δέρμα, υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που να το υποστηρίζουν. Ενώ το σπέρμα μπορεί να περιέχει συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα, η μικρή ποσότητα αυτών των συστατικών είναι απίθανο να προσφέρει κανένα όφελος. Η τοποθέτηση σπέρματος στο δέρμα ή η κατανάλωσή του ενέχει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ).

Είναι το σπέρμα ευεργετικό για την υγεία του δέρματος;

Η ιδέα ότι το σπέρμα μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του δέρματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ανεκδοτικά στοιχεία που ισχυρίζονται ότι τα θρεπτικά συστατικά του σπέρματος μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος. Αν και το σπέρμα περιέχει θρεπτικά συστατικά που μπορούν να είναι ευεργετικά για το δέρμα, υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι η τοπική χρήση σπέρματος ή κατανάλωσης μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος ενός ατόμου.

Είναι κάποιο από τα θρεπτικά συστατικά του σπέρματος ευεργετικό για το δέρμα;

Μια παλαιότερη κριτική που διερευνά τις ιδιότητες του σπέρματος απαριθμεί τα ακόλουθα ως μερικά (αλλά όχι όλα) από τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο σπέρμα: • πρωτεΐνη • ψευδάργυρος • μαγνήσιο • ουρία Αυτή η ενότητα θα διερευνήσει κάθε ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και πώς μπορεί να είναι ευεργετικά για το δέρμα. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σπέρμα περιέχει μόνο μικρές ποσότητες αυτών των θρεπτικών ουσιών, και ως εκ τούτου, είναι απίθανο να έχουν καμία επίδραση όταν εφαρμόζονται στο δέρμα. Πρωτεΐνη: Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που μπορεί να είναι ευεργετικός για την υγεία του δέρματος.

Μια μελέτη του 2019: Η αξιόπιστη πηγή επισημαίνει ότι ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί να είναι σε θέση να βελτιώσει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος και να το κάνει πιο απαλό.

Ψευδάργυρος Μια μελέτη του 2014, είναι η αξιόπιστη πηγή που εξετάζει τα οφέλη του ψευδαργύρου για το δέρμα και σημειώνει ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος από την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. Μαγνήσιο:

Παλαιότερη έρευνα: Η αξιόπιστη πηγή δείχνει ότι το μπάνιο σε πλούσιο σε μαγνήσιο διάλυμα θαλασσινού αλατιού μπορεί να έχει οφέλη για το ξηρό δέρμα μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας την ενυδάτωση.

Ουρία: Η ουρία είναι ένα απόβλητο προϊόν από τη διάσπαση των αμινοξέων που βρίσκονται στις πρωτεΐνες.

Μια κριτική του 2018: Η αξιόπιστη πηγή επισημαίνει ότι τα προϊόντα που περιέχουν χαμηλές δόσεις ουρίας μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματος. Βοηθά στην ακμή; Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σπέρμα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και τη βελτίωση της ακμής. Αυτό πηγάζει από την ιδέα ότι η σπερμίνη, μια οργανική ένωση που βρίσκεται στο σπέρμα, περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση του σπέρματος ως θεραπεία για την ακμή.

Βοηθά στην αντιγήρανση; Το σπέρμα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται σπερμιδίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μυρωδιά του σπέρματος. Μια μελέτη του 2021, η Trusted Source σημειώνει ότι η σπερμιδίνη, όταν εκκρίνεται από τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου, μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση του δέρματος ενθαρρύνοντας τη σύνθεση κολλαγόνου. Η ποσότητα της σπερμιδίνης στο σπέρμα είναι πιθανώς πολύ χαμηλή για να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται νεότερο. Αλλά πολλά τρόφιμα έχουν υψηλά επίπεδα σπερμιδίνης, όπως εσπεριδοειδή και πράσινες πιπεριές. Η κατανάλωση σπέρματος βοηθά στο δέρμα; Υπάρχει έλλειψη επιστημονικών στοιχείων που διερευνούν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης σπέρματος στο δέρμα. Επειδή ένα άτομο με πέος εκσπερματώνει μόνο μια μικρή ποσότητα σπέρματος, είναι απίθανο η κατανάλωση αυτού να παρέχει επαρκή διατροφή για να ωφελήσει το δέρμα ενός ατόμου.

Άλλα πιθανά οφέλη του σπέρματος Το σπέρμα μπορεί να είναι ευεργετικό για τη βελτίωση της διάθεσης ενός ατόμου: Μερικά παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν:

Μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων

Παλαιότερη έρευνα: Η αξιόπιστη πηγή δείχνει ότι το σπέρμα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην κατάθλιψη. Σε αυτή τη μελέτη, οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες που συμμετείχαν σε σεξουαλικό προστατευμένο σεξ έδωσαν χαμηλότερη βαθμολογία σε ένα ερωτηματολόγιο που μετρά καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που χρησιμοποίησαν προφυλακτικά. Αλλά αυτή ήταν μια συσχέτιση και πραγματοποιήθηκε με μικρό μέγεθος δείγματος.

Ως εκ τούτου, απαιτείται περισσότερη έρευνα για την επικύρωση αυτών των ευρημάτων.

Μείωση του στρες: Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, αξιόπιστη πηγή, το σπέρμα περιέχει οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη και νευροδιαβιβαστής που μπορούν να βοηθήσουν την αξιόπιστη πηγή στη βελτίωση των διαταραχών που σχετίζονται με το στρες. Ορισμένα ανεκδοτικά στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση σπέρματος μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση λόγω της ωκυτοκίνης. Αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης. Έτσι, το σεξ μόνο μπορεί να είναι αρκετό για να ενισχύσει τη διάθεση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο για ένα άτομο να καταναλώνει σπέρμα για να επιτύχει αυτό το όφελος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία: Μύθοι και αλήθειες

Επηρεάζει ο Κορωνοϊός την ανδρική γονιμότητα;

Πως συνδέεται η ηπατίτιδα C με το στοματικό σεξ

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος

Πέντε συμβουλές αντιμετώπισης πρόωρης εκσπερμάτισης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σεξουαλική διέγερση : Συμβουλές για να την πετύχετε

Σεξουαλική διέγερση : Το καλό σεξ μπορεί να έρθει σε καλή επικοινωνία - πόσο καλά εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, οι γυναίκες απλά δεν έχουν τις λέξεις για να περιγράψουν τι τους αρέσει ή δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να προτείνουν άλλες τεχνικές

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.