Σεξουαλική Υγεία

Αλλεργία στο σπέρμα: Ποια συμπτώματα θα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

Αλλεργία στο σπέρμα: Ποια συμπτώματα θα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

Αλλεργία στο σπέρμα: Οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα 10-30 λεπτά μετά την επαφή με το σπέρμα, που διαρκούν για λίγες ώρες ή έως και μερικές ημέρες.

Η αλλεργία στο σπέρμα είναι μια αλλεργική αντίδραση στις πρωτεΐνες του σπέρματος. Οι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν διάφορα συμπτώματα αφού έρθουν σε επαφή με το σπέρμα. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αναφέρονται σε μια αλλεργία στο σπέρμα ως αλλεργία στο σπέρμα, αλλεργία σε επαφή με το σπέρμα ή υπερευαισθησία στο ανθρώπινο σπερματικό πλάσμα (HSP). Δεν είναι σαφές πόσα άτομα επηρεάζει το HSP.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 8% των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε την αλλεργία στο σπέρμα και ποιους επηρεάζει. Εξετάζουμε επίσης τα αίτια και τα συμπτώματα και τις πιθανές θεραπευτικές επιλογές. Οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα 10-30 λεπτά μετά την επαφή με το σπέρμα, που διαρκούν για λίγες ώρες ή έως και μερικές ημέρες.

Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο, ο εντοπισμένος πόνος, ο κνησμός και η γενική κακουχία μπορεί να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες έως εβδομάδες. Μόλις ένα άτομο εμφανίσει συμπτώματα HSP, συνήθως θα εμφανίσει συμπτώματα ανεξάρτητα από το σεξουαλικό του σύντροφο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν μόνο με έναν συγκεκριμένο σεξουαλικό σύντροφο.

Τοπικές αντιδράσεις

Τα συμπτώματα μιας αλλεργίας στο σπέρμα μπορεί να επηρεάσουν την αιδοιοκολπική περιοχή, το πέος ή οποιαδήποτε περιοχή που έρχεται σε επαφή με το σπέρμα, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, του στόματος, του στήθους και του πρωκτού. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι τοπικά στην πληγείσα περιοχή και περιλαμβάνουν:

 • αλλαγές στο χρώμα του δέρματος της πληγείσας περιοχής
 • φαγούρα
 • πόνος
 • αίσθηση καψίματος
 • πρήξιμο
 • Μπορεί επίσης να εμφανιστούν φουσκάλες γύρω από το αιδοιοκολπικό άνοιγμα και το πέος, αν και αυτό είναι λιγότερο συχνό.

Συστημικές αντιδράσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα HSP μπορεί να επηρεάσουν ολόκληρο το σώμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε:

 • κνίδωση
 • δυσκολία αναπνοής
 • πρήξιμο της γλώσσας, των χειλιών και του λαιμού
 • γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως ναυτία, διάρροια και έμετος
 • Εάν οι άνθρωποι εμφανίσουν συμπτώματα σοβαρής, απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης ή αναφυλαξίας, θα πρέπει να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιρλανδία: Αύξηση 360% της ζήτησης για θεραπεία εθισμού με πορνό

Πώς επηρεάζουν οι εφαρμογές οικειότητας τη σεξουαλική σας ζωή;

Γιατί οι γυναίκες παθαίνουν περισσότερες ουρολοιμώξεις από τους άνδρες;

Μπορεί το φιλί να είναι αιτία σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.

Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά την προστατεκτομή;

Σεξ: Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική διάρκεια χωρίς ροή αίματος στο πέος μπορεί να βλάψει τους μυς και τους ιστούς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να έχετε στύσεις μόνοι σας.

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.