Σεξουαλική Υγεία

Αλάτι σεξ: Μειώστε το αλάτι για να αναζωογονήσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

Αλάτι σεξ: Μειώστε το αλάτι για να αναζωογονήσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

Αλάτι σεξ: Υπάρχει μια απροσδόκητη σύνδεση μεταξύ της αλατιέρα σας και της σεξουαλικής σας ζωής. Η κατανάλωση πολύ αλατιού μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού που έχετε στο πιάτο σας και αυτού που συμβαίνει ανάμεσα στα σεντόνια; Παράδειγμα – η πρόσληψη αλατιού. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει μια απροσδόκητη σύνδεση μεταξύ της αλατιέρα σας και της σεξουαλικής σας ζωής. Η κατανάλωση πολύ αλατιού μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή. Έτσι, η μείωση της πρόσληψης αλατιού στη διατροφή σας μπορεί να είναι απλώς το μυστικό συστατικό για να αυξήσετε τη θερμότητα στην κρεβατοκάμαρα. Αξίζει να γνωρίζετε πώς η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή.

Πώς η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή;

Εάν έχετε τη συνήθεια να προσθέτετε μια επιπλέον πρέζα αλάτι στα πιάτα σας, ίσως να θέλετε να σταματήσετε για χάρη της σεξουαλικής σας ευημερίας. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο καλό για τη σεξουαλική σας υγεία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πολύ αλατιού μπορεί να βλάψει τη στυτική λειτουργία. Άλλες μελέτες έχουν επίσης βρει μια σχέση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης αλατιού και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Ακολουθούν μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας απόδοση:

1. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλείται όταν η πίεση στα αιμοφόρα αγγεία σας είναι πολύ υψηλή. Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος σε διάφορα όργανα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στη σεξουαλική λειτουργία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Vascular Health and Risk Management διαπίστωσε ότι η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης στους άνδρες και κολπική ξηρότητα και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες.

2. Αρτηριακή δυσκαμψία

Η αρτηριακή ακαμψία συμβαίνει όταν γίνεται δύσκολο για τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται ή να συστέλλονται ανάλογα με τις ανάγκες. Για τη βέλτιστη ροή του αίματος απαιτούνται εύκαμπτα αιμοφόρα αγγεία, απαραίτητα για τη σεξουαλική διέγερση και απόδοση. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Hypertension βρήκε μια σχέση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης αλατιού και του τρόπου με τον οποίο αυξάνει άμεσα ή έμμεσα τον κίνδυνο αρτηριακής ακαμψίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή.

3. Ενδοθηλιακή δυσλειτουργία

Η υγιής ενδοθηλιακή λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου, μιας ουσίας που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και βελτιώνει τη ροή του αίματος. Η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων, οδηγώντας σε ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition . Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Edothelium and Cardiovascular Diseases βρήκε επίσης πώς η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας υγεία.

Πώς να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή;

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνετε λάθος, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή:

1. Επικοινωνία

Μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι δυνατή όταν μιλάτε ανοιχτά στον σύντροφό σας και συζητάτε τυχόν ανησυχίες ή ζητήματα που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή.

2. Υγιεινός τρόπος ζωής

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και σεξουαλικής ζωής. Θα πρέπει επίσης να ασκείστε τακτικά για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τη συνολική σας ευεξία. Επιπλέον, ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα ενισχύσει επίσης τα επίπεδα ενέργειας και θα βελτιώσει τη διάθεση.

3. Πείτε αντίο στο άγχος

Το άγχος όχι μόνο σκοτώνει τη διάθεση, αλλά μπορεί ακόμη και να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μειώσετε το άγχος ασκώντας τεχνικές όπως ο διαλογισμός, η βαθιά αναπνοή ή η γιόγκα. Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση.

4. Κοιμηθείτε σωστά

Πρέπει να κοιμάστε καλά, καθώς η κούραση μπορεί να επηρεάσει τόσο τις σωματικές όσο και τις συναισθηματικές πτυχές της σεξουαλικής σας ζωής.

5. Πειραματιστείτε

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα. Εξερευνήστε τις φαντασιώσεις σας και βρείτε νέους τρόπους για να απολαύσετε ο ένας τον άλλον. Αυτό θα προσθέσει λίγο μπαχαρικό στη σεξουαλική σας ζωή.

6. Διατηρήστε μια θετική εικόνα σώματος

Μην μένετε σε ανασφάλειες, εστιάστε σε αυτά που αγαπάτε ο ένας στον άλλον και καλλιεργήστε μια θετική εικόνα σώματος για εσάς και τον σύντροφό σας.

7. Αντιμετωπίστε τα υποκείμενα ζητήματα υγείας

Οι ορμονικές ανισορροπίες και ορισμένες χρόνιες παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Βεβαιωθείτε ότι συμβουλευτείτε έναν γιατρό για ιατρικές συμβουλές για να διορθώσετε την υποκείμενη κατάσταση υγείας, εάν υπάρχει.

8. Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα τακτικά μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Είναι καλύτερα να αποφύγετε και τα δύο εάν θέλετε να απολαύσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το αλάτι βελτιώνει τη γεύση του φαγητού;

Πώς το αλάτι διαταράσσει την ανοσολογική μας απόκριση;

Πώς οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία

Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.