Σεξουαλική Υγεία

4 σημάδια σεξουαλικής έντασης που δεν μπορείτε να αγνοήσετε

4 σημάδια σεξουαλικής έντασης που δεν μπορείτε να αγνοήσετε

Το συναίσθημα του να θέλεις απλώς να έρθεις οικεία με κάποιον χωρίς συναισθήματα ή αγάπη για να δικαιολογήσεις τις επιθυμίες σου, είναι σεξουαλική ένταση.

Υπάρχει κάποιος στη δουλειά που κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά σε χρόνο μηδέν; Ενώ μπορεί να μην τον αγαπάτε, σας ενθουσιάζει η αίσθηση ότι βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο; Αναρωτιέστε πώς να ονομάσετε αυτό το ακατέργαστο και σχεδόν χειροπιαστό συναίσθημα; Λοιπόν, έχουμε νέα για εσάς. Αυτή είναι η σεξουαλική ένταση μεταξύ σας και όχι, δεν πρόκειται να φύγει!

Η σεξουαλική ένταση είναι βασικά όταν δύο άτομα έλκονται μεταξύ τους, αλλά δεν υπάρχει σεξουαλική πράξη. Οι επιθυμίες τους είναι πολύ υψηλές, αλλά είναι ένα καθαρό συναίσθημα σεξ. Οδηγεί μόνο στο σεξ, αλλά το πραγματικό σεξ δεν συμβαίνει.

Τι είναι η σεξουαλική ένταση;

Το συναίσθημα του να θέλεις απλώς να έρθεις οικεία με κάποιον χωρίς συναισθήματα ή αγάπη για να δικαιολογήσεις τις επιθυμίες σου, είναι σεξουαλική ένταση. Η Anu Goel, συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός σεξ, εξηγεί ότι αυτό το συναίσθημα είναι πολύ κοινό σε περιβάλλον γραφείου. «Είναι πολύ συνηθισμένο σε εργασιακά περιβάλλοντα όπου θέλετε απλώς να κάνετε σεξ ο ένας με τον άλλον. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο, δεν υπάρχει αγάπη. Έτσι, είναι ακριβώς σαν ένα πέταγμα που έχεις εκεί που ασχολείσαι με το σεξ, στο κεφάλι. Ωστόσο, το πραγματικό σεξ μπορεί να μην συμβεί», λέει.

Τώρα, η σεξουαλική ένταση μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. «Αν είναι θετικό, ένα άτομο νιώθει ότι είναι κοντά στο άλλο άτομο και κάνει σεξ. Υπάρχει γενικά ένα αίσθημα καλοσύνης και είσαι χαρούμενος γι’ αυτό», λέει ο Goel. Ωστόσο, προσθέτει, «Μερικές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται αρνητικά απέναντί της. Μπορεί να βιώσουν συναισθήματα όπως άγχος και θυμό ή να διαταραχθούν συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή σκέφτεστε μια σεξουαλική αλληλεπίδραση με κάποιον και ο παράγοντας της ενοχής μπαίνει επίσης. Μερικές φορές, είναι μονόπλευρο και είναι πιθανό το συναίσθημα να μην ανταποκρίνεται από το άλλο άτομο.»

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι καλό ή κακό. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς νιώθετε. «Τα συναισθήματα είναι καθαρά σωματικά. Υπάρχει διαφορά μεταξύ αγάπης και σεξουαλικής έντασης. Επειδή η αγάπη είναι συναισθηματικά συνδεδεμένη με το άτομο, θέλετε ένα μέλλον με το άτομο. Ενώ σε αυτό, δεν υπάρχει συναισθηματική προσκόλληση», λέει ο Goel.

Ποια είναι τα σημάδια της σεξουαλικής έντασης;

Λοιπόν, κατά καιρούς, η ένταση είναι τόσο αισθητή, που ακόμη και οι γύρω σας μπορούν να το παρατηρήσουν! Ο Goel μας λέει για μερικά ενδεικτικά σημάδια σεξουαλικής έντασης, που τα χαρίζει όλα!

Γλώσσα του σώματος

Ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια σεξουαλικής έντασης είναι η γλώσσα του σώματος. Σε αυτό, και οι δύο εταίροι δίνουν συνθήματα ο ένας στον άλλο. Ίσως ένα απαλό άγγιγμα ή το να ακουμπάς σε κάποιον, ανάλογα με τα διαφορετικά σημάδια όπου υπάρχει η αίσθηση της αφής μόνο για να έχεις μια αίσθηση του πώς ακριβώς έλκεται το άτομο.

Πολλή προσοχή

Η σεξουαλική ένταση περιλαμβάνει πολλή προσοχή ο ένας στον άλλον. Υπάρχει συνεχής οπτική επαφή και ενώ προσπαθείς να την κρύψεις από τον υπόλοιπο κόσμο, είναι πολύ αισθητή. Ξέρεις επίσης ότι το άλλο άτομο σε τσεκάρει, και εσύ τσεκάρεις το άλλο άτομο.

Αίσθημα ευτυχίας

Μερικές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται ένα ορισμένο ψηλό στην παρουσία του άλλου ατόμου. Έτσι η σεξουαλική έλξη είναι πολύ εμφανής και το σωματικό άγγιγμα είναι επιθυμητό.

Προσπαθείτε να πλησιάσετε

Ένα άλλο πράγμα που τείνει να συμβεί είναι να τραβάτε ο ένας το πόδι του άλλου παιχνιδιάρικα, να μιλάτε σεξουαλικά για κάτι μετά από σύγχυση ή μεθύσι ή όποτε αισθάνεστε ότι μπορείτε να το κάνετε. Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις σεξουαλική ένταση σε πάρτι και χώρους εργασίας, είναι ακριβώς σαν ένα one night stand.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία για τα ζευγάρια;

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

5 λάθη στο σεξ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.

Ποιες στάσεις του σεξ έχουν δανειστεί τα ονόματά τους από ζώα;

Σεξ στάσεις: Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις σχετικά με «στάσεις σεξ που ονομάζονται από ονόματα ζώων» έχουν συχνά τις ρίζες τους στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και φαντασία αντί να αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που παρατηρούνται στο ζωικό βασίλειο.