ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σαρακοστή και υγεία: Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό

Σαρακοστή και υγεία: Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό

Σαρακοστή και υγεία : Τα σαρακοστιανά προϊόντα είναι πολύ χρήσιμα στον ανθρώπινο οργανισμό ,αφού συμβάλλουν στον να καθαιρεθεί, με αποτέλεσμα το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί πολύ καλύτερα ,να θεραπευτούν οι μολύνσεις που προκύπτουν , να μειώνει την αρτηριακή πίεση, την χοληστερίνη και να προλαμβάνει καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κατανάλωση Σαρακωστιανων προϊόντων είναι  πολύ σημαντική για τον οργανισμό αφού παύει να καταναλώνει ζωικά λίπη με αποτέλεσμα τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του. Η αλήθεια μπορεί τα συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα να τα βρίσκουμε πεντανόστιμα ,ωστόσο για τον οργανισμό μας είναι πολύ βαριά και το μόνο που κατορθώνουν είναι να τον επιβαρύνουν.

Πιο κάτω θα δούμε πλήρη ανάλυση των παραπάνω εννοιών.
Το πεπτικό μας σύστημα είναι αρκετά ευαίσθητο και οι τροφές που επιλέγουμε να του εισχωρήσουμε σε καθημερινή βάση το φορτώνουν απίστευτα, έτσι κατά την περίοδο της νηστείας επειδή πλέον στον οργανισμό μας δεν εισέλθετε ζωικό λίπος αλλά και γενικότερα βαριές τροφές αυτό μπορεί να ακολουθεί πολύ πιο αποτελεσματικά την διαδικασία της πέψης αφού η τροφή διασπάται πολύ πιο εύκολα και εμείς νιώθουμε χορτάτοι.
Αν εσείς η κάποιο δικό σας άτομο πάσχει από έλκος, κολίτιδα, φλεγμονές του εντέρου  τότε επιβάλετε να ακολουθήσει την νηστεία επειδή όλα αυτά που τρώμε εκείνη την περίοδο αποτελούν πολύ ισχυρό φάρμακα για την αντιμετώπιση τους. Ωστόσο η Νηστεία μπορεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δερματικές παθήσεις όπως είναι η δερματίτιδα αλλά και η ψωρίαση αλλά και την ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Από την πλήρη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επίσης προκύπτουν πολλά θετικά αφού οι φυτικές ίνες που είναι πλούσια βοηθούν στην μείωση της γλυκόζης στο αίμα αλλά και η αύξηση διάσπασης της με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αντλεί την ενέργεια που θέλει χωρίς όμως να παράγει την αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα και έτσι να ρυθμίζετε και η αρτηριακή πίεση και το ζάχαρο.
Η αποχή από την κατανάλωση κρέατος έχει και αλλά οφέλη αφού μπορεί να αποφευχθεί έμφραγμα αλλά και συγγενής καρδιοπάθειες. Αυτό οφείλετε στο ότι στον οργανισμό δεν εισέρχονται πλέον τροφές με λιπίδια.

Ένα ακόμη όφελος είναι ότι καταφέρνει να ελέγξει και να μειώσει κατά παρά πολύ την τα επίπεδα χοληστερίνης. Αυτό οφείλετε κατά κύριο λόγο επειδή παύουμε να εισχωρούνε στον οργανισμό μας κορεσμένα λιπαρά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα πραγματικά οφέλη της νηστείας

Χαλβάς: Το απόλυτο γλυκό της Σαρακοστής

Με ποιες πρωτεϊνούχες τροφές θα αντικαταστήσουμε το κρέας λόγω Σαρακοστής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νανοσωματίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ όσο απορροφά εκπέμπει την τελευταία 10ετία η Αμαζονία της Βραζιλίας

Κλιματική αλλαγή: Η μελέτη προβάλλει την παραγνωρισμένη, αλλά σημαντική, ευθύνη της φθοράς του δάσους. Αντίθετα με την αποψίλωση που ορίζει την καταστροφή της δασικής έκτασης, οι φθορές περιλαμβάνουν ό, τι μπορεί να υποστεί βλάβη χωρίς να καταστραφεί τελείως: ευάλωτα δένδρα στις παρυφές αποψιλωμένων εκτάσεων, επιλεκτική υλοτομία, μικρές πυρκαγιές, θνητότητα των δένδρων που συνδέεται με την ξηρασία.

Τα πιο κοινά κολπικά προβλήματα

Υγεία του κόλπου: Η κολπική υγεία δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική σας ζωή. Μάθετε στο κείμενο που ακολουθεί για τους συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν την κολπική υγεία και αναζητήστε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κόλπου σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Περισσότερη φυσική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο

Aθλητισμός Οφέλη Υγεία: Εντάσσοντας περισσότερη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας, παρέχετε ένα μεγάλο δώρο στον ευατό σας. Όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της φυσικής άσκησης στη ζωή μας, ενώ την ίδια στιγμή εκθέτουν τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται μια καθιστική ζωή για την συνολική μας υγεία, σωματική και ψυχική. Στο παρόν κείμενο, θα δούμε αναλυτικότερα τα ερευνητικά ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, σύμφωνα με την οποία η περιορισμένη φυσική δραστηριότητα σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή : Η πράξη του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυελικού σας εδάφους για τους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σημαντική κολπική ατροφία.

Πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι συμβάλλει στην παχυσαρκία

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της παχυσαρκίας, ανεξάρτητα από τις θερμίδες που λαμβάνουμε. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Ψυχική άνοια : Ο ύπνος βοηθάει στην θεραπεία της

Ψυχική άνοια : Τα άτομα που κοιμούνται έξι ή λιγότερες ώρες τη νύχτα διατρέχουν δυνητικά μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη η οποία έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κομπόστα : Ο πιο απολαυστικός τρόπος να τρως φρούτα

Κομπόστα : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε μία απολαυστική και άκρως δροσιστική συνταγή που θα λατρέψεις τους καλοκαιρινούς μήνες και είμαστε σίγουρη ότι θα σε συντροφεύει και στις διακοπές σου.