ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σαλμονέλα: Η συχνότητα λοιμώξεων που προκαλούνται από σαλμονέλα μειώθηκε το 2021

Σαλμονέλα: Η συχνότητα λοιμώξεων που προκαλούνται από σαλμονέλα μειώθηκε το 2021

Σαλμονέλα: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά το 2021, υπήρξε μείωση της συχνότητας των λοιμώξεων που προκαλούνται από σαλμονέλα.

Κατά τη διάρκεια του 2021, σημειώθηκε μείωση της συχνότητας των λοιμώξεων που προκαλούνται από σαλμονέλα και αύξηση της συχνότητας των λοιμώξεων που προκαλούνται από Cyclospora, Yersinia και Vibrio, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 7 Οκτωβρίου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. Εβδομαδιαία αναφορά νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Σαλμονέλα

Η Jennifer P. Collins, M.D., από το CDC στην Ατλάντα και οι συνεργάτες της εξέτασαν την πρόοδο προς την πρόληψη των εντερικών λοιμώξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνοψίζοντας τα προκαταρκτικά δεδομένα του 2021 και περιγράφοντας αλλαγές στην ετήσια επίπτωση σε σύγκριση με το 2016 έως το 2018.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά το 2021, υπήρξε μείωση της συχνότητας των λοιμώξεων που προκαλούνται από σαλμονέλα, αύξηση της συχνότητας των λοιμώξεων που προκαλούνται από Cyclospora, Yersinia και Vibrio και καμία αλλαγή στη συχνότητα των λοιμώξεων που προκαλούνται από άλλα παθογόνα. Οι τροποποιήσεις συμπεριφοράς και οι παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19 ενδέχεται να έχουν μειώσει τη μετάδοση της εντερικής λοίμωξης, όπως το 2020. Η ανίχνευση ή η αναφορά τους μπορεί να έχει αλλάξει από άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης χρήσης τηλεϊατρικής και της συνεχιζόμενης αύξησης της χρήσης πολιτισμού -ανεξάρτητες διαγνωστικές εξετάσεις.

«Ο εντοπισμός καινοτόμων στρατηγικών και η εφαρμογή γνωστών στρατηγικών για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της ασθένειας απαιτούνται για τη βιώσιμη μείωση των λοιμώξεων και την επίτευξη των στόχων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ για Υγιείς Άνθρωποι 2030», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διακρατική επιδημία σαλμονέλας σε όλη την Ευρώπη

O ΕΦΕΤ ανακαλεί ορισμένα προϊόντα Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα το στέλεχος της σαλμονέλας που καταγράφηκε πρόσφατα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι εφικτό το εμβόλιο της σαλμονέλας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης