Ψυχική Υγεία

Θετική σκέψη: Πώς η θετική στάση μπορεί να μεταμορφώσει την υγεία σας;

Θετική σκέψη: Πώς η θετική στάση μπορεί να μεταμορφώσει την υγεία σας;

Θετική σκέψη: Η θετική ψυχολογία είναι η διαδικασία εκπαίδευσης του εγκεφάλου σας να επικεντρώνεται στις δυνάμεις, την ευγνωμοσύνη, την επίγνωση και τις συνδέσεις με τους άλλους.

Η θετική προοπτική, ειδικά κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης του στρες στο σώμα, όπως διαπίστωσε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Education and Health Promotion. Καθώς ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται ως απόκριση στο στρες, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό που επιβαρύνει το σώμα, αυξάνοντας ακόμη και τον κίνδυνο υπέρτασης, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ είπε ότι η εξάσκηση της θετικής σκέψης μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε δύσκολες καταστάσεις, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τα προβλήματα.

Πώς αναπτύσσετε τη θετική σκέψη;

Η θετική ψυχολογία είναι η διαδικασία εκπαίδευσης του εγκεφάλου σας να επικεντρώνεται στις δυνάμεις, την ευγνωμοσύνη, την επίγνωση και τις συνδέσεις με τους άλλους και μπορεί να είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας σχέσης με θετική σκέψη, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Μια μελέτη, που εξέτασε τις επιπτώσεις μιας θετικής προοπτικής για την υγεία, δίδαξε στους συμμετέχοντες δεξιότητες επικεντρωμένες στις αρχές της θετικής ψυχολογίας, σύμφωνα με τους New York Times.

Ακολουθούν έξι από αυτές τις συμβουλές για να αρχίσετε να σκέφτεστε θετικά:

  • Αναγνωρίστε ένα θετικό γεγονός κάθε μέρα, ίσως ακόμη και να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης.
  • Ζήστε και απολαύστε το γεγονός, γράφοντάς το σε ένα ημερολόγιο ή λέγοντας σε κάποιον για αυτό.
  • Αναφέρετε ένα μικρό άγχος και αναφέρετε τρόπους για να το ξεπεράσετε.
  • Αναζητήστε και ενεργήστε με μικρές πράξεις καλοσύνης κάθε μέρα.
  • Εξασκηθείτε στη συνείδηση ή στο να είστε στη στιγμή, αντί για το μέλλον ή τα γεγονότα.
  • Καταγράψτε μια προσωπική δύναμη και σκεφτείτε πώς τη χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς σταματάτε τις αρνητικές σκέψεις;

Ο Ρον Σίγκελ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, είπε ότι «η θετική ψυχολογία δεν σημαίνει άρνηση δύσκολων συναισθημάτων. Έχει να κάνει με το άνοιγμα σε αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα, και να καλλιεργείς και να απολαμβάνεις το καλό στη ζωή σου», είπε.

Η κλινική του Κλίβελαντ αντιμετωπίζει την αρνητική αυτοσυζήτηση δίνοντας μερικές προτάσεις για το σπάσιμο του κύκλου. Επαναλάβετε καλές ή ουδέτερες δηλώσεις για τον εαυτό σας ή την κατάσταση όταν έρχεται στο μυαλό μια αρνητική. Μην χρησιμοποιείτε την αρνητική αυτοσυζήτηση ως κίνητρο ή τρόπο να ταπεινώσετε τον εαυτό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά

Είναι καλό να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας;

Πώς το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Οι νεαρές γυναίκες επωφελούνται από την άσκηση για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.

Τι δείχνουν τα όνειρα για την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Ενώ τα όνειρα μπορεί να μην παρέχουν άμεση διάγνωση καταστάσεων ψυχικής υγείας, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη συναισθηματική μας κατάσταση, την ψυχολογική ευημερία και τα άλυτα ζητήματα.