Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Τεστ κατάθλιψης με εικόνες – Μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση;

Τεστ κατάθλιψης με εικόνες – Μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση;

Κάποιος που εμφανίζει πολλαπλά συμπτώματα κατάθλιψης που δεν βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ωφεληθεί από τη λήψη ενός τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη είναι μια κοινή πάθηση ψυχικής υγείας, που επηρεάζει το 8,4% των Αμερικανών ενηλίκων μέσα σε ένα δεδομένο έτος. Εάν ζείτε με κατάθλιψη, είναι συχνά σημαντικό να αναζητήσετε θεραπεία για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα και να μειώσετε τον αντίκτυπο που έχει αυτό το ζήτημα στην καθημερινή ζωή. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα και νομίζετε ότι μπορεί να έχετε κατάθλιψη, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε πότε είναι η ώρα να απευθυνθείτε για βοήθεια.

Η χρήση ενός διαδικτυακού τεστ κατάθλιψης δεν πρέπει να αντικαθιστά την αξιολόγηση και τη διάγνωση από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από περαιτέρω αξιολόγηση.

Προσυμπτωματικός έλεγχος: Τεστ κατάθλιψης με εικόνες

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο τεστ κατάθλιψης, μπορείτε να κάνετε το screener PHQ-9 σήμερα στη σελίδα δοκιμών Calmerry. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν: “Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πόσο συχνά σας ενοχλεί το να έχετε ελάχιστο ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση να κάνετε πράγματα;” Ρωτάει επίσης πόσο συχνά ένα άτομο αισθάνθηκε άσχημα για τον εαυτό του και πόσο συχνά ένιωσε ότι θα ήταν καλύτερα να πεθάνει, μεταξύ άλλων ερωτήσεων.

Αν και αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να φαίνονται πολύ προσωπικές, μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στη ρίζα των συμπτωμάτων σας. Τα αποτελέσματα του PHQ-9 θα σας πουν εάν τα συμπτώματά σας κατάθλιψης είναι ελάχιστα, ήπια, μέτρια ή σοβαρά.

Η υψηλή βαθμολογία στα συμπτώματα της κατάθλιψης δεν σημαίνει ότι έχετε επίσημα διαγνωστεί με κατάθλιψη. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα επωφεληθείτε από τη συνεργασία με έναν θεραπευτή για να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τα διαγνωστικά κριτήρια και θα επωφεληθείτε από την επίσημη θεραπεία.

Πέρα από το γεγονός ότι το τεστ κατάθλιψης PHQ-9 είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, έχει βρεθεί ότι είναι ακριβές. Πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτό το τεστ είναι αποτελεσματικό για τον εντοπισμό συμπτωμάτων κατάθλιψης. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματά σας σε αυτόν τον προληπτικό έλεγχο μπορεί να είναι χρήσιμα όταν πρέπει να αποφασίσετε εάν τα συμπτώματά σας αντικατοπτρίζουν φυσιολογικά επίπεδα θλίψης ή εάν είναι πιθανό να είναι ενδεικτικά της κατάθλιψης.

Συμπτώματα και σημεία κατάθλιψης

Λοιπόν, πώς ξέρετε εάν είναι καιρός να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου κατάθλιψης; Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα που πιστεύετε ότι μπορεί να ευθυγραμμίζονται με την κατάθλιψη, αυτός είναι ένας δείκτης ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για την κατάθλιψη και να πάρετε έναν διαδικτυακό έλεγχο.

Σημάδια κατάθλιψης

Ορισμένα σημάδια κατάθλιψης που υποδηλώνουν ότι μπορεί να ωφεληθείτε από την ολοκλήρωση ενός διαδικτυακού τεστ κατάθλιψης και την παρακολούθηση μιας επίσημης αξιολόγησης, εάν χρειάζεται, είναι τα εξής:

  • Αίσθημα απελπισίας ή απαισιοδοξίας
  • Βιώνετε μια θλιβερή, ανήσυχη ή άδεια διάθεση που δεν φεύγει
  • Αίσθημα ευερεθιστότητας ή απογοήτευσης
  • Αίσθημα ενοχής ή αναξιότητας
  • Δεν αντλείτε ευχαρίστηση από συνήθεις δραστηριότητες ή χόμπι
  • Αισθάνεστε κόπωση ή έλλειψη ενέργειας
  • Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να πάρετε αποφάσεις
  • Διαταραχές ύπνου (υπερβολικός ή πολύ λίγος ύπνος)
  • Αλλαγές στην όρεξη, που οδηγούν είτε σε απώλεια βάρους είτε σε αύξηση βάρους
  • Σκέψη για αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας

Ο καθένας μπορεί να βιώσει προσωρινά συναισθήματα θλίψης, ειδικά όταν αντιμετωπίζει μια απώλεια ή πρόκληση ζωής. Κάποιος που εμφανίζει πολλαπλά συμπτώματα κατάθλιψης που δεν βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ωφεληθεί από τη λήψη ενός τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου κατάθλιψης για να προσδιοριστεί εάν πληρούν τα διαγνωστικά κριτήρια για την κατάθλιψη.

Πώς να καταλάβετε εάν έχετε κατάθλιψη

Τα διαδικτυακά τεστ κατάθλιψης είναι χρήσιμα, αλλά δεν μπορούν να σας δώσουν μια διάγνωση. Εάν θέλετε να μάθετε εάν έχετε πραγματικά κατάθλιψη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν πάροχο ψυχικής υγείας. Μπορούν να πραγματοποιήσουν μια πλήρη αξιολόγηση και να καθορίσουν εάν πληροίτε τα κριτήρια για τη διάγνωση της κατάθλιψης.

Εάν έχετε κατάθλιψη, ένας κλινικός ιατρός μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει ένα σχέδιο θεραπείας, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει κάποια μορφή συμβουλευτικής ή θεραπείας για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα αρνητικά πρότυπα σκέψης που σχετίζονται με την κατάθλιψη. Ένας σύμβουλος ή ένας θεραπευτής μπορεί επίσης να σας παραπέμψει σε γιατρό για φαρμακευτική αγωγή, η οποία μπορεί να αλλάξει ορισμένες από τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ελέγχουν τη διάθεση και το στρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το άγχος οδηγεί σε προβλήματα καρδιάς;

Η ποίηση βοηθάει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά και την απομόνωση

Πώς η συναισθηματική κατάσταση επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;

Διεθνής μελέτη αποκαλύπτει κρίσιμες γνώσεις για τις έγκαιρες παρεμβάσεις στην κατάθλιψη της μητέρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tο κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα συμπεριφοράς 

Κάπνισμα παιδιά: Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τσιγάρα μπορούν να επηρεάσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον έλεγχο των παρορμήσεων, την προσοχή και τη λήψη αποφάσεων.

Διερεύνηση του αυτοτραυματισμού και της υπερβολικής χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας σε νέους με βιωμένη εμπειρία ψυχικής υγείας

"Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει ορισμένες σημαντικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία χρησιμοποιείται από νέους με βιωμένη εμπειρία από παθήσεις ψυχικής υγείας και θέτει τα θεμέλια για μελλοντικές μελέτες σε αυτόν τον τομέα - οι οποίες είναι πολύ απαραίτητες. Τελικά, ελπίζουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα οδηγήσουν για την καλύτερη υποστήριξη των νέων που αγωνίζονται με την ψυχική τους υγεία».

Εγωκεντρική συμπεριφορά στους εφήβους και η σχέση της με τον ναρκισσισμό 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι έφηβοι που επιδεικνύουν εγωκεντρική συμπεριφορά είναι πιο πιθανό να σημειώσουν υψηλότερη βαθμολογία στα μέτρα του ναρκισσισμού, επιδεικνύοντας μια αυξημένη αίσθηση δικαιώματος, ανωτερότητας και αυτοαπορρόφησης.

ΔΕΠΥ: Γιατί 1 στα 2 παιδιά αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα;

ΔΕΠΥ: Επηρεάζει περίπου έναν στους 14 νέους ηλικίας κάτω των 18 ετών και περίπου στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις επιμένει μέχρι την ενηλικίωση, προκαλώντας προβλήματα όπως υπερκινητικότητα, παρορμητικότητα και δυσκολία εστίασης της προσοχής.

Close Icon