Ψυχική Υγεία

Τα μυστικά μιας πετυχημένης σχέσης

Τα μυστικά μιας πετυχημένης σχέσης

Ποιο είναι άραγε το μυστικό συστατικό μιας ευτυχισμένης και πετυχημένης σχέσης;

Η απάντηση κρύβεται μάλλον στον τρόπο που τσακώνεσαι! Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη από ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Τενεσί που ερεύνησε τους τρόπους που λύνουν τα ζευγάρια τις διαφορές τους.

Βρήκαν λοιπόν πως τα ζευγάρια που είχαν ευτυχισμένο και μακροχρόνιο γάμο είχαν λιγότερες διαφορές μεταξύ τους και τσακώνονταν και λιγότερο. Μόνο που τελικά η ίδια η σύγκρουση και τα προβλήματα δεν είναι το ζητούμενο, ούτε το στοιχείο που θα κάνει την πλάστιγγα να γείρει.

Τα χαρούμενα ζευγάρια υιοθετούν μια άλλη στρατηγική, μας λέει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Family Process»: συζητούν τα προβλήματα που μπορεί πράγματι να λυθούν και αφήνουν στην άκρη τις αγεφύρωτες διαφορές. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτό είναι μάλλον το μυστικό της επιτυχίας, η στρατηγική επιλογή δηλαδή ποιες μάχες αξίζει να δώσεις.

«Το να μπορείς να διακρίνεις αποτελεσματικά τα θέματα που πρέπει να λυθούν από κείνα που μπορούν να μπουν στην άκρη, για την ώρα, ίσως είναι ένα από τα κλειδιά της μακροχρόνιας και ευτυχισμένης σχέσης», λέει η επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια ψυχολογίας Amy Rauer.

Ποια θέματα συζητούν όμως τα χαρούμενα ζευγάρια; Ζητήματα της σχέσης τους, του ελεύθερου χρόνου τους, των οικιακών δουλειών, θέματα επικοινωνίας και για λεφτά, αυτές είναι οι πιο προβληματικές θεματικές σε μια σχέση που μπορούν ωστόσο να επιλυθούν.

Τι δεν συζητούν; Ζήλειες, θρησκευτικά ζητήματα και θέματα της ευρύτερης οικογένειας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.

Επηρεάζει η καθαριότητα τη ψυχική υγεία;

Προσωπική υγιεινή: Το τακτικό μπάνιο, η θετική στοματική υγιεινή και η αλλαγή και το πλύσιμο των ρούχων είναι μερικά παραδείγματα μοτίβων που πρέπει να προσέχετε.

Η επίδραση του φόβου στην υγεία

Φόβος: Όταν οι άνθρωποι ζουν σε διαρκή φόβο, είτε από φυσικούς κινδύνους στο περιβάλλον τους είτε από απειλές που αντιλαμβάνονται, μπορεί να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.