Ψυχική Υγεία

Σχολείο: Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

Σχολείο: Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

Σχολείο: Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εξακολουθούν να βλέπουν υψηλότερα ποσοστά άγχους και προβλημάτων διάθεσης σε παιδιά και εφήβους σε σύγκριση με τα ποσοστά πριν από την πανδημία.

Τα παιδιά έχουν αντιμετωπίσει πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αλλαγή, ακόμη και η καλή αλλαγή, μπορεί μερικές φορές να είναι προκλητική για τα παιδιά. Καθώς εργαζόμαστε για τη δημιουργία ισορροπίας μετά την πανδημία, πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι σε όσους μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο με τις μεταβάσεις. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εξακολουθούν να βλέπουν υψηλότερα ποσοστά άγχους και προβλημάτων διάθεσης σε παιδιά και εφήβους σε σύγκριση με τα ποσοστά πριν από την πανδημία. Η κατάθλιψη και το άγχος στα παιδιά μπορεί να μην φαίνονται ακριβώς όπως στους ενήλικες, μπορεί να είναι πιο πιθανό να απομονωθούν ή να ενεργήσουν.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου:

  • Συζητήστε το. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είστε ανοιχτοί και να επικοινωνείτε για τα συναισθήματα με τα παιδιά. Μιλήστε με τα παιδιά τακτικά, όπως το δείπνο ή την ώρα του ύπνου, και κάντε συγκεκριμένες και βαθύτερες ερωτήσεις. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε στην ομαλοποίηση της ψυχικής υγείας, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας ανοιχτές συζητήσεις για την ψυχική υγεία, το άγχος και την αυτοφροντίδα με τα παιδιά μας.
  • Μη βιαστείτε. Μερικές φορές οι γονείς μεταπηδούν σε λειτουργία επίλυσης προβλημάτων όταν πραγματικά θα έπρεπε απλώς να επιβραδύνουμε και να αναγνωρίσουμε ότι μπορεί να είναι φυσιολογικό να είμαστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι. Οι μεγάλοι μπορούν να επικυρώσουν το συναίσθημα, να είναι ανοιχτοί στο να μιλήσουν γι’ αυτό και να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν τις δικές τους λύσεις αντί να προσπαθούμε εμείς να τους το λύσουμε.

  • Επιστρέψτε σε μια ρουτίνα. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να επαναφέρουμε τα παιδιά σε μια καλή ρουτίνα. Η ψυχική και η σωματική υγεία συνδέονται στενά, γι’ αυτό μιλάμε για μερικούς ακρογωνιαίους λίθους. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά έχουν κάνει τσεκαπ και είναι σωματικά υγιή, δώστε προσοχή στον τακτικό ύπνο (συμπεριλαμβανομένης μιας καθορισμένης ώρας ύπνου και αφύπνισης κάθε μέρα), περιορίστε τον χρόνο οθόνης (συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των τηλεφώνων) και ενθαρρύνετε τα παιδιά να έχουν απαλές κινήσεις κάθε μέρα — περπάτημα, παιχνίδι, τέντωμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο διαρκούν τα αντισώματα κατά της covid σε παιδιά έναντι ενηλίκων

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς self test και μάσκα

Αποφύγετε τα ροφήματα με ζάχαρη στα σχολικά γεύματα

Παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να κάνουν μόνα τους self test

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χτίζοντας ψυχική δύναμη σε έναν αγχώδη κόσμο

Ανθεκτικότητα ψυχολογία: Η ανθεκτικότητα είναι μια μοναδική ανθρώπινη ποιότητα που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αναπηδήσουν από αντιξοότητες, τραύματα ή οποιαδήποτε εμπειρία πρόκλησης για τη ζωή τους. 

Οι ψυχολογικές διαταραχές της μητέρας αυξάνουν το ποσοστό θνησιμότητας στις ΗΠΑ

«Δεδομένου ότι αυτή είναι μια περίοδος που πολλές μητέρες έχουν επαφή με επαγγελματίες υγείας, είναι εξαιρετικά σημαντικό όλες οι μητέρες να ελέγχονται και να προσφέρεται θεραπεία», είπε. «Η ψυχική υγεία είναι θεμελιώδης για την υγεία της μητέρας, του παιδιού και ολόκληρης της οικογένειας».

Ψυχική Υγεία Maryland: Χρηματοδότηση 111 εκ. δολαρίων για οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά

Ενώ η πανδημία επιδείνωσε τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζαν οι μαθητές, αγωνίζονταν ακόμη και πριν από αυτό. Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων αγοριών έχει διπλασιαστεί από το 2010 και μεταξύ των κοριτσιών έχει τριπλασιαστεί, είπε η Hester στη συνέντευξη Τύπου.

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.