Ψυχική Υγεία

Σχέσεις: Tips για να ξεπεράσετε γρήγορα τον πρώην σας

Σχέσεις: Tips για να ξεπεράσετε γρήγορα τον πρώην σας

Σχέσεις: Διαβάστε αποδεδειγμένους τρόπους για να ξεπεράσετε πραγματικά τον πρώην σας!

Πολλές φορές μετά από πολλά χρόνια ερωτικής σχέσης, η σχέση τελειώνει για διάφορους λόγους. Δεν είναι εύκολο να βγεις από αυτή τη σχέση. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε αμφιβολίες και ψυχική αστάθεια και δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πρώην τους ακόμα και μετά τον χωρισμό. Αυτή η πληγή τους επηρεάζει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Πώς να βγείτε από αυτό το χάος;

5 Tips για να ξεπεράσετε τον πρώην σας

  • Κόψτε κάθε επαφή. Εάν αποφασίσετε να χωρίσετε, προσπαθήστε να κόψετε κάθε επαφή με τον πρώην σας. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν φιλίες μετά από έναν χωρισμό. Αλλά να θυμάστε, πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν την ωριμότητα που απαιτείται για να κάνουν τον πρώην σύντροφό τους. Εάν υπάρξει επαφή, θα είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από αυτή την υποχώρηση.
  • Δημιουργικές εργασίες. Μια σχέση είναι μια ελπίδα για το μέλλον, επομένως ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ ευχάριστος. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του χωρισμού, ο εγκέφαλος προσπαθεί να μειώσει το άγχος ξεχνώντας τις κακές αναμνήσεις και ανασύροντας τις χαρούμενες αναμνήσεις. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει αυτή τη στιγμή, προσπαθήστε να εμπλακείτε σε κάποια δημιουργική δουλειά. Όχι μόνοι, αφιερώστε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους αυτή τη φορά.
  • Εστιάστε στο παρόν. Σε πολλές περιπτώσεις, η πληγή που δεχόμαστε από στενούς ανθρώπους προκαλεί θυμό. Ο θυμός γεννά μίσος. Αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι πολύ καλό για την ψυχική υγεία. Προσπαθήστε να συμβιβαστείτε με το παρελθόν. Αν προσκολληθείς στο παρελθόν, δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή.
  • Αγάπα τον εαυτό σου. Δεν έχει νόημα να κατηγορείς τον εαυτό σου ή να βρίσκεις λάθη μετά από έναν χωρισμό. Είναι πιο σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου από αυτό. Μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο μέρος για να χαλαρώσετε. Θα δείτε ότι μπορείτε να βγείτε πολύ από το καταφύγιο.

  • Μπλοκάρετε τον πρώην σας. Εάν ο πρώην σας είναι στα social media σας, είναι καλύτερο να τον αποκλείσετε από παντού. Με τις φωτογραφίες του και την καθημερινή του ροή να αιωρούνται συνεχώς στο τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τις στιγμές που περάσατε μαζί του.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

Για ποιους λόγους αλλάζει η διάθεσή μας;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας;

Ποιες στρατηγικές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.