Ψυχική Υγεία

Σχέσεις: 5 tips για να υπάρχει και δεύτερο ραντεβού

Σχέσεις: 5 tips για να υπάρχει και δεύτερο ραντεβού

Σχέσεις: Η γνωριμία με καινούργια άτομα είναι δύσκολη διαδικασία για κάποιους. Όμως, γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν επιθυμείτε να γνωρίσετε κάποιον καλύτερα. Διαβάστε εδώ τα μυστικά για ένα τέλειο πρώτο ραντεβού.

Μερικοί λένε ότι είναι αδύνατο να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει αν, στον πυρήνα του, δεν τρέφει ρομαντικά συναισθήματα. Αλλά μην χάνετε την ελπίδα σας, μπορείτε ακόμα να αλλάξετε τα πράγματα προς όφελός σας. Με αυτές τις ψυχολογικές αμυχές και λίγη τύχη, μπορεί απλώς να είστε στο μυαλό του συντρόφου σας λίγο πιο συχνά.

Tips για να κερδίσετε τις εντυπώσεις

Δημιουργήστε καταστάσεις όπου το φυσικό άγγιγμα είναι φυσικό. Το φυσικό άγγιγμα είναι δύσκολο. Αν θέλετε να πετύχετε κινήσεις ματ για φυσικό άγγιγμα, δείτε παρακάτω μερικές από τις ιδέες μας:

  • Καθίστε δίπλα-δίπλα σε μια πολυθρόνα κατά τη διάρκεια του δείπνου
  • Παρακολούθηση ταινίας
  • Βόλτες με λούνα παρκ
  • Κάντε πατινάζ στον πάγο κρατώντας τα χέρια στο πρώτο ραντεβού.

Εάν φοβάστε μην πέσετε, κρατήστε τα χέρια της ή τη μέση της στο πρώτο σας ραντεβού, κάντε το σωματικό σας άγγιγμα να είναι διακριτικό σαν ένα σύντομο άγγιγμα στο χέρι ή την πλάτη της. Το να κάνετε μαζί μια βόλτα με τρενάκι ή να κάνετε πατινάζ στον πάγο θα σας επιτρέψει επίσης να προσφέρετε σωματική και συναισθηματική υποστήριξη.

Ζητήστε τους μια μικρή χάρη. Έχετε την τάση να κάνετε πράγματα για τους ανθρώπους που σας αρέσουν. Επομένως, μπορεί να είναι φυσικό να θέλετε να κάνετε θελήματα από τον ενθουσιασμό σας, όπως να τους αγοράσετε πρωινό. Αλλά υπάρχει ένα ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται φαινόμενο Ben Franklin – το οποίο υποθέτει ότι όταν κάνουμε μια χάρη σε κάποιον, μας κάνει να τον συμπαθούμε περισσότερο.

Βάλτε τους να σκεφτούν το μέλλον. Φυτέψτε σπόρους – σε αυτήν την περίπτωση, πιθανές ιδέες στο κεφάλι του συντρόφου σας προτείνοντας ιδέες για μελλοντικές ημερομηνίες. Φυσικά, αυτό είναι κατά το πραγματικό πρώτο ραντεβού. Απλώς αναφέρετε εύκολα ιδέες για μελλοντικές ημερομηνίες όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Για παράδειγμα, αν θέλει να πάει σε μία συγκεκριμένη συναυλία σε 3 μήνες, πείτε ότι θα μπορούσατε να κλείσετε τα εισιτήρια και να πάτε μαζί. Μην ανησυχείτε ότι θα φανείτε αλαζονικός, λέγοντάς το, φαίνεστε διασκεδαστικός και προσανατολισμένος στο μέλλον – αρκεί να μην είναι απλώς μια κενή συζήτηση χωρίς συνέχεια. Μόλις φυτευτεί ο σπόρος στο κεφάλι του, είναι πιθανό να σκεφτούν την ιδέα και να φανταστούν τον εαυτό τους να κάνουν τη δραστηριότητα μαζί σας, καθιστώντας πιθανό να πουν ναι όταν αποκτήσετε το θάρρος να του ζητήσετε την επόμενη φορά!

Πείτε τους μυστικά και δημιουργήστε ανέκδοτα. Η αποκάλυψη διασκεδαστικών γεγονότων ή πραγμάτων που μόνο κάποιοι γνωρίζουν για εσάς μπορεί να βοηθήσει τον σύντροφό σας να αισθανθεί ξεχωριστός – σαν να του επιτρέπεται να δει μια πιο ιδιωτική πλευρά σας.

Προγραμματίστε μια ημερομηνία σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Εκμεταλλευτείτε το σωστά προγραμματίζοντας ένα ραντεβού σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να είναι πιο πιθανό να το απολαύσουν πραγματικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η απομόνωση την ψυχική υγεία;

Προσθέστε στη ζωή σας φίλους!

Ο σύντροφός σας έχει παιδιά; Μάθετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση!

Φροντίστε τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η άσκηση ανακουφίζει τα συμπτώματα κατάθλιψης & άγχους

Αθλητισμός: Τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους συχνά βελτιώνονται με την άσκηση. Ακολουθούν μερικές ρεαλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να παραμείνετε κινητοποιημένοι.

Διαδικτυακός εκφοβισμός και αυτοκτονία στην πρώιμη εφηβεία

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Οι νέοι έφηβοι που γίνονται στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να αναφέρουν σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μια συσχέτιση που υπερβαίνει τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και παραδοσιακού εκφοβισμού - εκτός διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Lifespan Brain Institute (LiBI) του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. (CHOP) και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο JAMA Network Open.

Τι σημαίνει το Deadnaming και πως επηρεάζει ψυχικά την αλλαγή φύλου;

Deadnaming: Η αλλαγή των ονομάτων είναι συχνά ένα κομβικό σημείο στη διαδικασία της εξόδου για τρανς άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο, και η συζήτηση γύρω από τη σημασία ενός ονόματος στην ταυτότητα κάποιου είναι καθολική. 

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.