Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Τέσσερις τρόποι για να προστατεύσετε την ψυχική σας υγεία

Ψυχική υγεία: Τέσσερις τρόποι για να προστατεύσετε την ψυχική σας υγεία

Ψυχική υγεία: Έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι από 8 στους 10 ανθρώπους ανησυχούν για το κόστος ζωής 

Τώρα που τα Χριστούγεννα ήρθαν και πέρασαν, πολλοί από εμάς μετράμε το κόστος της εορταστικής περιόδου. Μια δημοσκόπηση για το BBC έδειξε ότι περισσότεροι από 8 στους 10 ανθρώπους ανησυχούν για το κόστος ζωής και δεν είναι λίγοι και αυτοί που χάνουν ακόμη και τον ύπνο τους για αυτό. Υπάρχουν όμως βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την ψυχική σας υγεία να βαδίσει σε ήπια και ισορροπημένα μονοπάτια.

Μετακινηθείτε περισσότερο: Πάρτε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα

Η ψυχική και η σωματική υγεία συνδέονται στενά, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η φροντίδα της υγείας σας γενικά θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. Οι τρεις βασικοί τομείς της προσπάθειας είναι να τρώτε λίγο πιο υγιεινά, να κινείστε λίγο περισσότερο και να βεβαιωθείτε ότι προσπαθείτε να έχετε καλή ποιότητα ύπνου είναι πιο σημαντικοί από ποτέ.

Το να τρώτε καλύτερα δεν χρειάζεται να είναι ακριβό – ψάξτε γύρω σας για προσφορές και αγοράστε πράγματα που μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να καταψύξετε. Δημιουργήστε μια δωρεάν «συμπτωματική άσκηση» στη μέρα σας, όπως να παίρνετε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα ή να περπατάτε από και προς τη δουλειά.

Πολλές συμβουλές είναι δωρεάν: Χρησιμοποιήστε τις

Επωφεληθείτε από τις δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες και πόρους. Πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα ψυχικής υγείας έχουν εξαιρετικές πληροφορίες και λειτουργούν επίσης γραμμές βοήθειας. Αυτά τα κέντρα, δίνουν πολλές καλές συμβουλές για τη φροντίδα της ψυχικής σας ευεξίας γενικά και μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο σχέδιο.

Βρείτε βοήθεια εκεί που ζείτε

Προσέξτε για τυχόν τοπικές ομάδες υποστήριξης στην περιοχή σας, πολλές από τις οποίες θα είναι δωρεάν για χρήση. Αν ψάχνετε για κάτι σαν θεραπεία ομιλίας, μεταβείτε στην μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε και γράψτε ακριβώς αυτό και θα βρείτε σίγουρα κάτι που μάλιστα θα παρέχετε και δωρεάν.

Ζητήστε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε

Εάν δυσκολεύεστε πραγματικά, φροντίστε να απευθυνθείτε για βοήθεια. Αυτό είναι μερικές φορές το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο σημαντικό βήμα. Να θυμάστε ότι ο γιατρός σας είναι εκεί για τυχόν προβλήματα ψυχικής υγείας και υπάρχουν γραμμές που είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για οποιονδήποτε βρίσκεται σε κρίση ή έκτακτη ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφικές διαταραχές στην ενήλικη ζωή

Η υποστήριξη από άλλους σε αγχωτικές περιόδους μπορεί να μετριάσει τον αντίκτυπο του γενετικού κινδύνου κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν τα επίπεδα άγχους σας

Το NHS προσφέρει δωρεάν μαθήματα τένις για την αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.