Ψυχική Υγεία

Πραγματικοί φίλοι: Ποια είναι τα σημάδια που προσδίδουν τους ψεύτικους φίλους;

Πραγματικοί φίλοι: Ποια είναι τα σημάδια που προσδίδουν τους ψεύτικους φίλους;

Πραγματικοί φίλοι: Η σημασία των μελών της οικογένειας διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών ανθρώπων.

Η σημασία των μελών της οικογένειας διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οι φιλίες μπορεί να είναι πιο σημαντικές για την ευτυχία και την υγεία των ηλικιωμένων από τις σχέσεις με την οικογένεια. Αυτό το εύρημα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personal Connections. Αλλά για να είσαι υγιής και ευτυχισμένος, πρέπει να είσαι ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους, όχι μόνο σε αυτούς που προσποιούνται ότι νοιάζονται για σένα. Παρόλο που μπορεί να μην τα γνωρίζετε, ορισμένα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγνωρίσετε τους ανέντιμους φίλους.

Πώς να αναγνωρίζετε ψεύτικους φίλους και τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων ανθρώπων; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας ψεύτικος φίλος είναι κάποιος που προσποιείται ή κάνει μόνο τον στενό σας φίλο, αλλά στην πραγματικότητα, απλώς δεν νοιάζεται για εσάς ή για τα συναισθήματά σας. Θα μπορούσαν να είναι ανέντιμοι, καιροσκοπικοί ή να σκέφτονται μόνο τι μπορούν να βγάλουν από τη σχέση.

Έλλειψη επικοινωνίας

Μια διακοπή επικοινωνίας μεταξύ εσάς και του φίλου σας θα πρέπει να εκληφθεί ως προειδοποιητικό σημάδι στη φιλία σας. Οι ψεύτικοι φίλοι θα έρθουν σε επαφή μαζί σας μόνο αν χρειαστούν κάτι από εσάς. Επιπλέον, δεν επιστρέφουν κλήσεις ή μηνύματα όταν χρειάζεστε βοήθεια.

Αρνητικότητας Παρουσία τους

Δεν θα βρεις ποτέ θετικότητα όταν είναι γύρω σου. Αυτοί οι ψεύτικοι φίλοι θα προσθέσουν μόνο τοξικά στοιχεία και θα προσελκύσουν αρνητικές ενέργειες. Υπάρχει πάντα δράμα, ή κριτική αντί για θετικά vibes.

Κανένα καλό συναίσθημα

Εάν αισθάνεστε ότι η παρουσία του φίλου σας προκαλεί κούραση, κάνει τη ζωή σας βαρετή, τότε πρέπει να πείτε στον εαυτό σας ότι αυτή δεν είναι πραγματική φιλία. Το να περάσετε χρόνο με έναν ψεύτικο φίλο μπορεί συχνά να σας αφήσει να νιώθετε εξουθενωμένοι, παρά ανυψωμένοι.

Οι ψεύτικοι φίλοι θα αποτύχουν να ανταποδώσουν

Το να δίνεις και να παίρνεις είναι μέρος των αληθινών φιλιών, ενώ οι ψεύτικοι φίλοι εκτιμούν πρωτίστως μόνο τη λήψη. Δεν θα σου δώσουν ποτέ τίποτα.

Ιδιοτέλεια

Αυτή είναι μια από τις πιο εμφανείς κόκκινες σημαίες μιας ψεύτικης φιλίας. Οι ψεύτικοι φίλοι είναι εγωκεντρικοί και συχνά δίνουν προτεραιότητα στις δικές τους επιθυμίες. Δεν λαμβάνουν σχεδόν ποτέ υπόψη τις απαιτήσεις ή τις επιθυμίες σας.

Έλλειψη προσπάθειας

Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν μια προσπάθεια να διατηρήσουν τη φιλία – Αυτό μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι μιας ψεύτικης φιλίας. Ένας ψεύτικος φίλος θα αλλάζει ή θα ακυρώνει τακτικά δεσμεύσεις ή θα δίνει προτεραιότητα σε άλλα άτομα από εσάς.

Αίσθημα ανταγωνιστικότητας

Αντί να είναι χαρούμενοι και να απολαμβάνουν την επιτυχία σας, θα μπορούσαν να είναι αγανακτισμένοι ή να ζηλεύουν τα επιτεύγματά σας και να προσπαθήσουν να σας ξεπεράσουν. Αν ποτέ βρείτε τον φίλο σας να ζηλεύει και να μην είναι χαρούμενος για τα επιτεύγματά σας, πάρτε το ως ένδειξη ψεύτικου φίλου.

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Ακόμη και όταν τους λέτε να μην το κάνουν, οι ψεύτικοι φίλοι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα μυστικά σας σε άλλους. Μπορεί να προδώσουν την εμπιστοσύνη σας ή να κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 Οφέλη της φιλίας και της δημιουργίας νέων φίλων

Οφέλη της φιλίας για την ψυχική σας υγεία

Πώς το να έχει ένας έφηβος πέντε φίλους ενισχύει τον εγκέφαλό του

Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την διάλυση μιας φιλίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.