Ψυχική Υγεία

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Οι ψυχικές, νευρολογικές και διαταραχές χρήσης ουσιών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου βάρους των ασθενειών. Η χαμένη παραγωγικότητα που προκύπτει από την κατάθλιψη και το άγχος, δύο από τις πιο κοινές ψυχικές διαταραχές, κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο. Σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, περισσότερο από το 75% των ατόμων με ψυχικές διαταραχές δεν λαμβάνουν καθόλου θεραπεία για τη διαταραχή τους.

 

Τομέας ψυχικής υγείας

  • Γι ‘αυτό, το 2018, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τένδρος Αντάνομ Γκαμπρέι, αναγνώρισε την ψυχική υγεία ως έναν τομέα για τον οποίο πρέπει να επιταχυνθεί η δράση. Το αποτέλεσμα ήταν η ίδρυση της Ειδικής Πρωτοβουλίας του ΠΟΥ για την Ψυχική Υγεία, η οποία καλύπτει την πενταετή περίοδο 2019-2023.

Στόχος πρωτοβουλίας

  • Ο στόχος της Πρωτοβουλίας είναι ότι 100 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα ψυχικής υγείας έως το 2023. Η Πρωτοβουλία πρόκειται να εφαρμοστεί σε 12 χώρες. Έξι έχουν ήδη εντοπιστεί. Είναι: Μπαγκλαντές, Ιορδανία, Παραγουάη, Φιλιππίνες, Ουκρανία και Ζιμπάμπουε. Κάθε χώρα έχει ήδη πραγματοποιήσει μια αρχική αξιολόγηση για να πάρει μια ευρεία εικόνα των αναγκών ψυχικής υγείας, των διαθέσιμων υπηρεσιών, των ευκαιριών και των κύριων προκλήσεων για την αναβάθμιση.

 

Πως αναπτύσσονται οι στρατηγικές

  • Οι στρατηγικές που αναπτύσσονται εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των αρχικών αξιολογήσεων. Είναι πιθανό να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ή τη βελτίωση της πολιτικής ψυχικής υγείας και την αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών τόσο σε περιβάλλοντα γενικής υγείας όσο και σε ειδικούς.

Ακολουθεί βίντεο με τις δράσεις του ΠΟΥ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει περίπτωση να μην προβληθεί του χρόνου το Survivor στην Ελλάδα

Θ. Τρύφων: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρωπαϊκό παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο για τη φαρμακοβιομηχανία

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Κολύμπι: Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα, λένε οι άνθρωποι που κολυμπούν συχνά, κι η επιστήμη έχει δώσει τις δικές της εκτιμήσεις γι' αυτό το γεγονός.

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή μας η τοξική θετικότητα

Την επομένη φορά που κάποιος μοιραστεί μαζί μου μια δική του δύσκολη στιγμή, αντί να πω: «Mην το σκέφτεσαι, μείνε θετικός-ή», μπορώ να πω: «Πες μου πώς νιώθεις. Σε ακούω» ή αντί για «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος», μπορώ να πω: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε καταλαβαίνω».

Γιατί διαπράττουν το έγκλημα οι δράστες

Όταν λοιπόν ο δράστης ακούσει φράσεις όπως «έχω βρει άλλον/η σύντροφο», «θα σε χωρίσω» και άλλα, χάνει τον έλεγχο και πραγματοποιεί το έγκλημα με το ελάχιστο έναυσμα που μπορεί να του δοθεί.

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

Σχιζοφρένεια : Ένα άτομο με σχιζοφρένεια μπορεί να βιώσει παραληρητική σκέψη, συμπεριλαμβανομένων παρανοϊκών σκέψεων. Μπορεί να μην είναι δυνατό για το άτομο να κάνει διάκριση μεταξύ αυτής και της τακτικής σκέψης.

Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θυμάστε

Αθλητισμός Εγκέφαλος: Η τακτική άσκηση είναι από καιρό γνωστό ότι βελτιώνει και διατηρεί βασικές πτυχές της γνωστικής λειτουργίας, όπως η δυνατότητα προσοχής και συγκέντρωσης, η μάθηση και η μνήμη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο νόσου του Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένους ενήλικες.