Ψυχική Υγεία

Pet: Τα κατοικίδια συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχικής μας υγείας;

Pet: Τα κατοικίδια συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχικής μας υγείας;

Pet: Δεν είναι μυστικό ότι τα κατοικίδια μπορούν να συμβάλλουν στην ευτυχία σας. Μελέτες δείχνουν ότι οι σκύλοι μειώνουν το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγαπούν τα κατοικίδιά τους, καθώς αποτελούν μέρος της οικογένειάς τους! Απολαμβάνουμε τη συντροφιά τους και να πηγαίνουμε βόλτες, να παίζουμε μαζί τους ακόμα και να τους μιλάμε και να τραγουδάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συνύπαρξη στα κατοικίδια είναι καλή για την ανθρώπινη υγεία και βοηθά ακόμη και στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινότητας.

Κατοικίδια και ψυχική υγεία

Δεν είναι μυστικό ότι τα κατοικίδια μπορούν να συμβάλλουν στην ευτυχία σας. Μελέτες δείχνουν ότι οι σκύλοι μειώνουν το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Για παράδειγμα, τα άτομα με σκύλους τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις. Απλώς το παιχνίδι με έναν σκύλο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου ωκυτοκίνης και ντοπαμίνης για την καλή αίσθηση του εγκεφάλου, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα και δεσμούς τόσο για το άτομο όσο και για το κατοικίδιο ζώο του. Τα κατοικίδια μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς μεγαλώνουμε. Σε μια έρευνα για την υγιή γήρανση, οι ενήλικες άνω των 50 ανέφεραν αυτά τα 3 κορυφαία οφέλη:

  • Λιγότερο άγχος
  • Καλύτερη αίσθηση του σκοπού
  • Περισσότερη κοινωνική σύνδεση

5 τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια βοηθούν την ψυχική σας υγεία

  • Τα κατοικίδια μπορούν να μειώσουν το εργασιακό άγχος. Δύο στους τρεις εργαζόμενους λένε ότι η εργασία τους αγχώνει και το 40% λέει ότι η δουλειά τους εμποδίζει την υγεία τους. Μελέτες δείχνουν ότι τα κατοικίδια στο χώρο εργασίας συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και βελτιώνουν την ικανοποίηση των εργαζομένων.
  • Τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, όπου κι αν εργάζεστε. Όταν ένας σκύλος συμμετέχει σε μια εικονική συνάντηση, τα μέλη της ομάδας κατατάσσουν τους συμπαίκτες τους υψηλότερα ως προς την εμπιστοσύνη, τη συνοχή της ομάδας και τη συντροφικότητα.
  • Τα κατοικίδια βοηθούν στη διαχείριση του άγχους. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άγχος ή αγωνίζονται με την ψυχική υγεία. Τα κατοικίδια προσφέρουν συντροφιά και υποστήριξη.
  • Τα κατοικίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο δραστήριοι. Σας δίνουν έναν λόγο για να βγείτε έξω, να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να δραστηριοποιηθείτε, κάτι που αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεση, τον ύπνο και την ψυχική σας υγεία.

  • Τα κατοικίδια προσφέρουν μια αίσθηση συντροφικότητας. Ο δεσμός με ένα κατοικίδιο σε βοηθά να μην νιώθεις μόνος. Όταν οι ιδιοκτήτες βλέπουν, αγγίζουν, ακούν ή μιλούν με τα ζώα συντροφιάς τους, φέρνει μια αίσθηση καλής θέλησης, χαράς, φροντίδας και ευτυχίας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε εσάς αλλά και το κατοικίδιό σας!

Ενθάρρυνση εργαζομένων να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά καθώς τελειώνουν τα μέτρα για εργασία από το σπίτι στον Καναδά

Η συμβίωση με σκύλους μπορεί να σε προστατεύσει από τη νόσο του Crohn

Η ιατρική περίθαλψη των κατοικίδιων εξελίσσεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

Οδική ασφάλεια: Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.