Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΕΚΑ Κρήτης: Για εγκατάλειψη σε Χανιά & Ηράκλειο κάνει λόγο ο βουλευτής Γ. Λογιάδης

ΠΕΚΑ Κρήτης: Για εγκατάλειψη σε Χανιά & Ηράκλειο κάνει λόγο ο βουλευτής Γ. Λογιάδης

ΠΕΚΑ Κρήτης: Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την υποστελέχωση των ΠΕΚΑ στην Κρήτη, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την υποστελέχωση των ΠΕΚΑ στην Κρήτη, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πιο συγκεκριμένα, για εγκατάλειψη της υπηρεσίας ΠΕΚΑ Κρήτης σε Χανιά κι Ηράκλειο κάνει λόγο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας την ενδυνάμωση του κέντρου.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής: «Σε επιστολή της η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης φιλοδοξώντας να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία κλίματος ορθής ασφαλιστικής συνείδησης και να προστατεύσει τις υγιείς και νόμιμες επιχειρήσεις από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού ξεκίνησε τη λειτουργία του το Π.Ε.Κ.Α. ΚΡΗΤΗΣ με ελεγκτικό εύρος σε όλο το νησί. Συγκροτήθηκε στις 1/4/2019 από δύο ελεγκτικά τμήματα με έδρα το Ηράκλειο με 8 ελεγκτές και ένα αποκεντρωμένο τμήμα στα Χανιά με 6 ελεγκτές. Στα 4 χρόνια που λειτουργεί το Π.Ε.Κ.Α. (Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης) ΚΡΗΤΗΣ τα ειδικά κλιμάκια πραγματοποιούν επί 24ώρου βάσεως επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους από την μια άκρη του νησιού στην άλλη με απτά αποτελέσματα, όπως φαίνονται και από τα στατιστικά στοιχεία των απολογιστικών εκθέσεων Π.Ε.Κ.Α. της Γενικής Δ/νσης Ελέγχων. Όμως το τελευταίο διάστημα οι αναίτιες και άκαιρες από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ μετακινήσεις έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού του Π.Ε.Κ.Α ΚΡΗΤΗΣ έχουν οδηγήσει σε πλήρη νέκρωση την ελεγκτική υπηρεσία, καθώς από τους 14 ελεγκτές έχουν παραμείνει 2 στο Ηράκλειο και 2 στα Χανιά.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ: H Διοίκηση του ΕΦΚΑ θα προχωρήσει στην ακύρωση μετακινήσεων και την άμεση επαναφορά των έμπειρων ελεγκτών που στελέχωσαν τμήματα στα οποία δεν απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό (όπως γραμματεία ΚΕΠΑ, Συντάξεων και
Μητρώο ασφαλισμένων); Θα προχωρήσετε στην ενδυνάμωση και όχι την αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Κρήτης, ένα κέντρο που σηματοδότησε μια νέα εποχή στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας στην Κρήτη τα τελευταία 4 χρόνια που με το έργο του διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος; Άλλως η αποδυνάμωση της ελεγκτικής υπηρεσίας υποκρύπτει τη σιωπηλή αποδοχή μιας ανεξέλεγκτης αγοράς εργασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί να δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους με αναπηρία

Απογευματινά Χειρουργεία: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο μέτρο και πού – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Η ομιλία του Υπουργού Υγείας για την ψυχική υγεία και το Dentist Pass

Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού ασφαλείας στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα "Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης"

Ρέθυμνο: Κινητοποίηση για την στελέχωση του νοσοκομείου σήμερα στις 17:00

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ο υπ. Υγείας ολοκλήρωσε με τον ΕΟΠΥΥ την αποσύνδεσή του από τους κοινωνικούς φορείς

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ: Η συνεισφορά του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ: Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη και εκπροσώπους των εργαζομένων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, σε επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, καλλιτέχνες και άτομα με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση.

ΕΣΑμεΑ: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

ΕΣΑμεΑ: Η σημερινή παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το σύνδρομο Down είναι ημέρα εγρήγορσης και αγώνα μέχρι να μπει ουσιαστικό τέλος στις διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με σύνδρομο Down.

Άλμα Ζωής: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

Άλμα Ζωής: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω».

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Το Γραφείο Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας διοργανώνει στις 31 Μαρτίου εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο».