Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Πάροχοι Φροντίδας Ψυχικής Υγείας: Γιατί αποφασίζουν να ασκηθούν σε αγροτικές κοινότητες

Πάροχοι Φροντίδας Ψυχικής Υγείας: Γιατί αποφασίζουν να ασκηθούν σε αγροτικές κοινότητες

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι παρεμβάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση των κατοίκων της υπαίθρου να εισέλθουν στο επάγγελμα ψυχικής υγείας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των οδών εκπαίδευσης, κατάρτισης και αδειοδότησης και στην προσαρμογή των στρατηγικών πρόσληψης στα συγκεκριμένα κίνητρα διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων.

Πάροχοι Φροντίδας Ψυχικής Υγείας: Οι Αμερικανοί που ζουν σε αγροτικές κοινότητες βιώνουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονίας από τους ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές. Αυτές οι μακροχρόνιες ανισότητες ψυχικής υγείας αποδίδονται σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, όπως η οικονομική προσιτότητα, η προσβασιμότητα και τα παρατεταμένα στίγματα σχετικά με τη λήψη περίθαλψης. Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας και τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, αντιμετωπίζει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στην αγροτική ψυχική υγεία – ένα μακροχρόνιο εμπόδιο στη φροντίδα – αναλύοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν επαγγελματίες υγείας που επιλέγουν να ασκηθούν.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα έρευνας που συλλέχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα από τον Φεβρουάριο 2022-2023, η μελέτη περιλάμβανε απαντήσεις από τέσσερις ομάδες επαγγελματιών ψυχικής υγείας: κλινικούς γιατρούς ψυχικής υγείας που συνταγογραφούν φάρμακα, όπως ψυχίατροι, αδειοδοτημένοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών κλινικών συμβούλων· αδειούχων ψυχολόγων· και αδειούχων συμβούλων αλκοόλ και ναρκωτικών. Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν: Οι επαγγελματίες από τις αγροτικές περιοχές ήταν πολύ πιο πιθανό να ασκήσουν επάγγελμα σε αγροτικές περιοχές. Η συσχέτιση μεταξύ της αγροτικής ανατροφής και του τόπου εξάσκησης της υπαίθρου ήταν συνεπής σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες, αλλά ήταν υψηλότερη μεταξύ των αδειοδοτημένων συμβούλων αλκοόλ και ναρκωτικών στο 75%. Η απόφαση για άσκηση σε αγροτικές περιοχές ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των επαγγελμάτων. Οι εξουσιοδοτημένοι σύμβουλοι για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να ασκούν το επάγγελμα σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι ψυχολόγοι ήταν οι λιγότερο πιθανό.

Η επιθυμία για αυτονομία στην πρακτική τους ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας για την αγροτική πρακτική μεταξύ των ψυχολόγων και άλλων συνταγογράφων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ικανότητα να εργάζονται ανεξάρτητα και να λαμβάνουν επαγγελματικές αποφάσεις είναι ένα σημαντικό κίνητρο για αυτές τις ομάδες. Τα οικονομικά κίνητρα, όπως τα προγράμματα διαγραφής δανείων, ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας που επηρέασε την απόφαση για πρακτική άσκηση σε αγροτικές τοποθεσίες, ειδικά για αδειοδοτημένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και αδειοδοτημένους ψυχολόγους. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και οι ανισότητες στην πρόσβαση στη φροντίδα ψυχικής υγείας στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ» δήλωσε η Carrie Henning-Smith, αναπληρώτρια καθηγήτρια SPH και επικεφαλής συγγραφέας. “Αν και δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για όλους σε αυτήν την πρόκληση, υπάρχει σαφής ανάγκη για μια στοχευμένη και πολύπλευρη στρατηγική στρατολόγησης που θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ασκούν φροντίδα ψυχικής υγείας στις αγροτικές περιοχές.”

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι παρεμβάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση των κατοίκων της υπαίθρου να εισέλθουν στο επάγγελμα ψυχικής υγείας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των οδών εκπαίδευσης, κατάρτισης και αδειοδότησης και στην προσαρμογή των στρατηγικών πρόσληψης στα συγκεκριμένα κίνητρα διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων. Η μελέτη βασίζεται σε έρευνα που δημοσίευσαν οι συγγραφείς το 2023 και επικεντρώθηκε στους παράγοντες που σχετίζονται με τις αποφάσεις των επαγγελματιών υγείας σχετικά με το πού θα ασκηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιατρική του δρόμου γεμίζει ένα σημαντικό κενό παρέχοντας φροντίδα συμπεριφορικής υγείας για τους άστεγους

Ο ψυχίατρος ή ο ψυχολόγος είναι ο κατάλληλος για την δική σας περίπτωση;

Η ανθρώπινη επαφή και η επιστημονική ακρίβεια λείπουν από την τεχνολογία υγείας

Γιατί είναι τόσο σημαντική η αξιολόγηση της ψυχικής υγείας ενός βρέφους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα πιο συχνά γονεϊκά λάθη που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική υγεία των παιδιών

Λάθη γονείς: Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα δύσκολο ταξίδι και ενώ κάθε γονέας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, ορισμένα λάθη μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία του παιδιού.

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεπεράσετε την ψυχική κόπωση που νιώθετε

Ψυχική κόπωση: Το να αισθάνεστε συναισθηματικά εξαντλημένο μπορεί να είναι συντριπτικό και να διαταράξει την καθημερινή ζωή. Είτε οφείλεται σε εργασιακό άγχος, προσωπικές προκλήσεις

Ένας υπερβολικά ή υποσυγχρονισμένος εγκέφαλος μπορεί να προβλέψει την ψύχωση

Αυτή η ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της αναπτυξιακής ασυμφωνίας και της μικροδιαγραφής του γονιδίου 22q11.2DS είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον εντοπισμό προγνωστικών δεικτών για τη νόσο.

Close Icon