Ψυχική Υγεία

Όταν το στρες και η υπερσκέψη αφαιρούν την ενέργειά μας

Όταν το στρες και η υπερσκέψη αφαιρούν την ενέργειά μας

Όταν το στρες είναι υπερβολικό, αρχίζουμε να νιώθουμε εξάντληση, καθώς ο εγκέφαλός μας καίγεται ενεργειακά για να ανταποκριθεί στον αγώνα με το άγχος.

Το στρες είναι μια καθημερινή πραγματικότητα που μπορεί να απορροφήσει την ενέργειά μας αθέλως. Αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολλές πιέσεις, όπως την εργασία, τις σχέσεις, και τις οικονομικές δυσκολίες. Όταν το στρες είναι υπερβολικό, αρχίζουμε να νιώθουμε εξάντληση, καθώς ο εγκέφαλός μας καίγεται ενεργειακά για να ανταποκριθεί στον αγώνα με το στρες.

Η Υπέρσκεψη: Όταν ο Νους μας Δεν Σταματά

Η υπέρσκεψη είναι η τάση να σκεφτόμαστε υπερβολικά και συνεχώς να αναλύουμε τα πάντα. Διαφορετικά τον ονομάζουμε μηρυκασμό, καθώς μηρυκάζουμε σαν τα συμπαθή ζώα τις σκέψεις. Οτιδήποτε μπορεί να είναι απλό καθημερινό γεγονός, μετατρέπεται σε μια ευκαιρία για ανησυχία και ανάλυση. Αυτή η υπέρσκεψη απορροφά την ενέργειά μας, αφήνοντάς μας εξαντλημένους .

Ο Τρόπος για να Διαχειριστούμε το Στρες και την Υπέρσκεψη

Για να αποφύγουμε την εξάντληση λόγω στρες και υπέρσκεψης, πρέπει να βρούμε τρόπους να χαλαρώσουμε τον εγκέφαλο και να απελευθερώσουμε ενέργεια. Ορισμένες τεχνικές περιλαμβάνουν την άσκηση, τη μεσογειακή διατροφή, την κατάλληλη ύπνο, και την πρακτική της διαλογισμού. Ανακαλύπτοντας ποιες δραστηριότητες μας χαλαρώνουν και ενδυναμώνουν, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον στρες και να ανακτήσουμε την απαραίτητη ενέργεια.

Στον σύγχρονο κόσμο, το στρες και η υπέρσκεψη αποτελούν κοινά προβλήματα. Αν δεν μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε, μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργειά μας και να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχοσωματική μας υγεία. Με τη σωστή προσέγγιση και τεχνικές, μπορούμε να διατηρήσουμε την ενέργειά μας και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις με αποτελεσματικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 σημάδια που δείχνουν άγχος υψηλής λειτουργικότητας

Η γιόγκα θα αλλάξει τη ζωή σας και θα θα φροντίσει την ψυχική σας υγεία

Η διατροφή σας σχετίζεται με την προσωπικότητά σας;

Συμβουλές που θα βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία όταν αρρωσταίνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το άγχος επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος

Στρες διαβήτης: Το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων της ζωής, της ασθένειας και της έλλειψης ύπνου, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Η θεραπεία ενός χωρισμού είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Αποφύγετε να βιαστείτε σε νέες σχέσεις ή να προσπαθήσετε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας.