Ψυχική Υγεία

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Οι ανήσυχοι ασθενείς μπορούν να παρουσιαστούν ως ευερέθιστοι ή μη συνεργάσιμοι και τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση στον πόνο. Για την αποφυγή αρνητικών εμπειριών για τους ασθενείς και την εξασφάλιση ποιοτικής περίθαλψης, είναι σημαντικό για τους οδοντίατρους να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσουν τους ασθενείς με οδοντικό άγχος να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Ακολουθούν διάφορες στρατηγικές για την αποτελεσματική διαχείριση, θεραπεία και ενθάρρυνση ανήσυχων οδοντιατρικών ασθενών. Φροντίδα και επικοινωνία. Για ασθενείς με οδοντικό άγχος, η συμπόνια και η κατανόηση είναι μακρά. Το να παίρνει χρόνο για να ακούσει τους ασθενείς να εκφράζουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και, τελικά, να χαλαρώνουν. Έλεγχος και περισπασμός. Για παράδειγμα, αφήνοντας τον ασθενή να αποφασίσει πότε ξεκινά η εργασία- υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο “ενημερώστε με όταν είστε έτοιμοι” και το “άνοιγμα σε ευρεία κλίμακα”.

Ο προγραμματισμός και η ατμόσφαιρα γραφείου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του οδοντιατρικού άγχους. Από την αίθουσα αναμονής μέχρι την καρέκλα, οι ανήσυχοι ασθενείς παίρνουν όλα όσα βλέπουν, ακούνε και μυρίζουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να επιδεινώσει την ψυχική κατάσταση ενός ασθενούς. Εναλλακτικές προσεγγίσεις. Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδέεται περισσότερο με τη μνήμη, και καθώς μια προηγούμενη αρνητική οδοντιατρική εμπειρία είναι ένας από τους ισχυρότερους δείκτες του οδοντικού άγχους, συνιστάται η συγκάλυψη ισχυρών οσμών μέσα σε ένα οδοντικό γραφείο για ασθενείς με οδοντικό άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσικοί τρόποι να βελτιώσεις το χαμόγελο σου

Εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού η επίσκεψη σε ειδικό ψυχικής υγείας

Νόσος των Ούλων: Ουλίτιδα και Περιοδοντίτιδα

Παιδί: Απόψεις ειδικών για τα φιλιά στο στόμα

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνεται αυτόματα ο κοινός χρόν

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

Τρόποι απόκρισης στη «σιωπηλή τιμωρία»

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θυμώνουν από κάτι που είπε ή έκανε ο/η σύντροφός τους, γίνονται ψυχροί. Μπορεί να μην εκφράζουν κακία απευθείας, αλλά συμπεριφέρονται στον άλλο σαν να είναι κάποιος που σχεδόν δεν γνωρίζουν ή σαν να μιλούν στον γείτονα ή στον συνάδελφό τους.

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Ή ίσως ο τρόπος που ο καλύτερος φίλος σας έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά ταιριάζει σε εκείνον. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αρχίσετε να αναπλαισιώνετε τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις.

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει αλλά υπάρχει η γελοφοβία

Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ευαισθησία στο γέλιο μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία ενός ατόμου στις ρομαντικές σχέσεις και συνδέεται με την ανασφαλή προσκόλληση. Η γελοφοβία είναι μια κοινωνική φοβία που χαρακτηρίζεται από έναν υπερβολικό φόβο να γελοιοποιηθεί. Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους.