Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Νέοι προβλήματα: Γιατί η ψυχική υγεία των νέων επιδεινώνεται ανησυχητικά

Νέοι προβλήματα: Γιατί η ψυχική υγεία των νέων επιδεινώνεται  ανησυχητικά

Νέοι προβλήματα: Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνολογίας είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων.

Πρώτον, ένας από τους κύριους λόγους είναι η αύξηση της ακαδημαϊκής πίεσης και των προσδοκιών που ασκούνται στους νέους. Με την έντονη πίεση να διακριθούν στο σχολείο, να μπουν σε ένα καλό κολέγιο και να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη καριέρα, πολλοί νέοι βιώνουν υψηλά επίπεδα άγχους και άγχους. Η συνεχής ανάγκη να έχουν καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία, οδηγώντας σε αισθήματα κατάθλιψης, εξουθένωσης, ακόμη και κατάθλιψης.

Δεύτερον, η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνολογίας είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να δημιουργήσουν μια παραμορφωμένη άποψη της πραγματικότητας, οδηγώντας σε συναισθήματα ανεπάρκειας, ζήλιας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Η συνεχής σύγκριση με άλλους και η πίεση να παρουσιάσει μια τέλεια εικόνα στο διαδίκτυο μπορεί να είναι επιζήμια για την ψυχική ευημερία κάποιου. Επιπλέον, η συνεχής χρήση της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα απομόνωσης, καθώς οι πραγματικές συνδέσεις και αλληλεπιδράσεις αντικαθίστανται από διαδικτυακή επικοινωνία.

Επιπλέον, το τρέχον οικονομικό κλίμα και η αγορά εργασίας έχουν προσθέσει επιπλέον στρεσογόνους παράγοντες για τους νέους. Πολλά νεαρά άτομα αντιμετωπίζουν μια επισφαλή αγορά εργασίας, υψηλά επίπεδα φοιτητικού χρέους και αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Αυτές οι οικονομικές πιέσεις μπορούν να επιδεινώσουν τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης, καθώς οι νέοι αγωνίζονται να φτάσουν στην ενηλικίωση.

Τέλος, το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και η έλλειψη πρόσβασης σε επαρκείς πόρους ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντικά εμπόδια για τους νέους που αναζητούν βοήθεια. Πολλά άτομα φοβούνται την κρίση ή τις διακρίσεις εάν αποκαλύψουν τους αγώνες ψυχικής τους υγείας, με αποτέλεσμα να υποφέρουν στη σιωπή. Επιπλέον, το κόστος και η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας μπορεί να είναι απαγορευτικά για τους νέους, αφήνοντάς τους χωρίς την υποστήριξη που χρειάζονται.

Συμπερασματικά, η επιδείνωση της ψυχικής υγείας των νέων μπορεί να αποδοθεί σε συνδυασμό ακαδημαϊκής πίεσης, επιρροής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οικονομικής αβεβαιότητας και στιγματισμού γύρω από την ψυχική υγεία. Είναι σημαντικό για την κοινωνία να αντιμετωπίσει αυτούς τους παράγοντες και να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική ευημερία των νέων για να διασφαλίσει ότι έχουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εμμονική γκρίνια ενισχύει πραγματικά την ευτυχία;

Εφιάλτες και «Daymares» μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια μιας αυτοάνοσης νόσου

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Σχέσεις με διαφορά νοοτροπίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απαιτείται νέα διάγνωση για το προβληματικό gaming

Παιχνίδια εθισμός: Περίπου το 3 τοις εκατό των παικτών διαγιγνώσκονται με Διαταραχή Παιχνιδιού, ωστόσο περισσότερο από το διπλάσιο αυτό θα μπορούσε να ταξινομηθεί ως διάγνωση επιβλαβών παιχνιδιών.

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο κάνει τον εγκέφαλο των εφήβων ευάλωτο σε εθισμούς πάσης φύσεως

Εθισμός στο Διαδίκτυο: Χαρακτηρίζεται από μια καταναγκαστική ανάγκη χρήσης του διαδικτύου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παραμέληση άλλων σημαντικών ευθυνών και δραστηριοτήτων.

Αυτοδεκτικότητα, η λεπτή 6η αίσθηση 

Αυτοδεκτικότητα: Όταν είμαστε συντονισμένοι με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα υποκείμενα κίνητρα και τα πρότυπα συμπεριφοράς μας. Αυτή η αυτογνωσία μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από παλιά πρότυπα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και να κάνουμε συνειδητές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τους στόχους μας.

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να συζητήσετε με τα παιδιά για να διατηρήσετε την ψυχική τους γαλήνη

Παιδιά ψυχική: Όσον αφορά τη διατήρηση της ψυχικής γαλήνης των παιδιών, υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή ή να αποφεύγονται εντελώς.

Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης γιατί επηρεάζει την ταχύτητα γήρανσης

Μελέτη γήρανση: Ο περιορισμός του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γήρανση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Σιωπηλό άγχος μεταξύ των παιδιών στον οδοντίατρο

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε πραγματικό χρόνο θα βοηθούσε τους επαγγελματίες να παρακολουθούν τα επίπεδα άγχους και ίσως να σταματούν για διορθωτικά μέτρα πριν από τη συνέχιση της θεραπείας. Στο πλαίσιο της οδοντιατρικής περίθαλψης, όταν πρόκειται για φόβο και πόνο, είναι σημαντικό να εργάζεστε προληπτικά με τα παιδιά και τους εφήβους», λέει η Jaldin.

Ένας στους δύο έφηβους έχει διατροφική διαταραχή λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έφηβοι διατροφή: Η ενθάρρυνση ανοιχτών και ειλικρινών συζητήσεων σχετικά με την εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αναπτύξουν μια θετική σχέση με το σώμα τους

Πώς σχετίζεται ο καρκίνος και η ψυολογία με το διορθωτικό μακιγιάζ

Καρκίνος ψυχολογία: Οι διορθωτικές τεχνικές μακιγιάζ μπορούν να βοηθήσουν τους καρκινοπαθείς να καμουφλάρουν σωματικές παρενέργειες όπως η απώλεια μαλλιών, ο αποχρωματισμός του δέρματος και οι ουλές.

Close Icon