Ψυχική Υγεία

Ναρκισσισμός υψηλού status: Σύνδρομο ανωτερότητας 

Ναρκισσισμός υψηλού status: Σύνδρομο ανωτερότητας 

Ναρκισσισμός υψηλού status: Σύνδρομο ανωτερότητας. Υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους λόγω της θέσης που κατέχουν, λόγω των φυσικών τους χαρακτηριστικών ή λόγω της κοινωνικής τους θέσης.

Αυτή η συμπεριφορά περιγράφει έναν τύπο ναρκισσισμού που ορίζεται ως το σύνδρομο υψηλού άνδρα ή γυναίκας και δεν έχει καμία σχέση με το ύψος. Στην πραγματικότητα, δεν σχετίζεται ούτε με ένα συγκεκριμένο φύλο, καθώς αυτός ο τύπος συμπεριφοράς μπορεί να παρατηρηθεί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτός ο χαρακτηρισμός περιγράφει εκείνους τους ανθρώπους που, όταν φτάσουν σε μια κατάσταση σε οποιαδήποτε σφαίρα, αρχίζουν να δείχνουν αλαζονική, υπεροπτική και σαφώς ναρκισσιστική συμπεριφορά.

Είναι εκείνοι που, επιτυγχάνοντας μια θέση μεγαλύτερης σημασίας, δείχνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη της δικής τους αλαζονείας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι υπήρχε ήδη ένα βασικό συστατικό, μια τάση. Υπάρχει επίσης μια άλλη εντυπωσιακή πτυχή που έχουμε δει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις: υπάρχουν εκείνοι που δεν διαχειρίζονται την επιτυχία καλά. Είναι αυτό που στην Αρχαία Ελλάδα ορίστηκαν ως υβρίδια, (μισά άνθρωπος και μισά ζώα), μια συμπεριφορά στην οποία κανείς δεν ελέγχει τις δικές του παρορμήσεις και δείχνει υπερβολική αλαζονεία. Το σύνδρομο υψηλού ανθρώπου δεν περιγράφει καμία ψυχολογική διαταραχή. Γνωρίζουμε ότι συχνά συναντάμε περίσσεια συνδρόμων, από έννοιες που προσπαθούν να επισημάνουν συμπεριφορές.

Σε αυτήν την αφθονία ορισμών δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να ενοχοποιηθεί τίποτα, είναι απλώς ένα ζήτημα της επισήμανσης ενός τύπου συμπεριφοράς που παρατηρείται συχνά. Η ονομασία τους μας βοηθά να τα αναγνωρίσουμε.Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων επιτυγχάνουν επιτυχία με δικά τους πλεονεκτήματα. Με προσπάθεια, ταλέντο, επιμονή και ικανότητες. Κάποιοι άλλοι επιτυγχάνουν με τον παράγοντα τύχη ή με τη βοήθεια τρίτων. Το σύνδρομο υψηλού ανθρώπου συνδέεται συχνά με τον τελευταίο παράγοντα. Είναι αυτά τα προφίλ στα οποία συζευγνύεται η αλαζονεία κατάταξης και θέσης τα οποία ενισχύουν σαφώς έναν πιο επιβλαβή ναρκισσισμό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι εμμονές φθείρουν την ψυχική μας υγεία

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

4 τεχνικές για να αποβάλλεις το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.

Επηρεάζει η καθαριότητα τη ψυχική υγεία;

Προσωπική υγιεινή: Το τακτικό μπάνιο, η θετική στοματική υγιεινή και η αλλαγή και το πλύσιμο των ρούχων είναι μερικά παραδείγματα μοτίβων που πρέπει να προσέχετε.

Η επίδραση του φόβου στην υγεία

Φόβος: Όταν οι άνθρωποι ζουν σε διαρκή φόβο, είτε από φυσικούς κινδύνους στο περιβάλλον τους είτε από απειλές που αντιλαμβάνονται, μπορεί να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

Χορός: Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το υπέροχο συναίσθημα που έχουμε όταν περνάμε χρόνο στην πίστα. Από γάμους και γιορτές μέχρι μαθήματα αεροβικής ή ακόμα και μαθήματα χορού, η κίνηση του σώματός μας συχνά μας ανεβάζει τη διάθεση. Αποδεικνύεται ότι ο χορός μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας υγεία και υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτές τις κινήσεις που τονώνουν τη διάθεση.