Ψυχική Υγεία

Ναρκισσισμός υψηλού status: Σύνδρομο ανωτερότητας 

Ναρκισσισμός υψηλού status: Σύνδρομο ανωτερότητας 

Ναρκισσισμός υψηλού status: Σύνδρομο ανωτερότητας. Υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους λόγω της θέσης που κατέχουν, λόγω των φυσικών τους χαρακτηριστικών ή λόγω της κοινωνικής τους θέσης.

Αυτή η συμπεριφορά περιγράφει έναν τύπο ναρκισσισμού που ορίζεται ως το σύνδρομο υψηλού άνδρα ή γυναίκας και δεν έχει καμία σχέση με το ύψος. Στην πραγματικότητα, δεν σχετίζεται ούτε με ένα συγκεκριμένο φύλο, καθώς αυτός ο τύπος συμπεριφοράς μπορεί να παρατηρηθεί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτός ο χαρακτηρισμός περιγράφει εκείνους τους ανθρώπους που, όταν φτάσουν σε μια κατάσταση σε οποιαδήποτε σφαίρα, αρχίζουν να δείχνουν αλαζονική, υπεροπτική και σαφώς ναρκισσιστική συμπεριφορά.

Είναι εκείνοι που, επιτυγχάνοντας μια θέση μεγαλύτερης σημασίας, δείχνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη της δικής τους αλαζονείας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι υπήρχε ήδη ένα βασικό συστατικό, μια τάση. Υπάρχει επίσης μια άλλη εντυπωσιακή πτυχή που έχουμε δει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις: υπάρχουν εκείνοι που δεν διαχειρίζονται την επιτυχία καλά. Είναι αυτό που στην Αρχαία Ελλάδα ορίστηκαν ως υβρίδια, (μισά άνθρωπος και μισά ζώα), μια συμπεριφορά στην οποία κανείς δεν ελέγχει τις δικές του παρορμήσεις και δείχνει υπερβολική αλαζονεία. Το σύνδρομο υψηλού ανθρώπου δεν περιγράφει καμία ψυχολογική διαταραχή. Γνωρίζουμε ότι συχνά συναντάμε περίσσεια συνδρόμων, από έννοιες που προσπαθούν να επισημάνουν συμπεριφορές.

Σε αυτήν την αφθονία ορισμών δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να ενοχοποιηθεί τίποτα, είναι απλώς ένα ζήτημα της επισήμανσης ενός τύπου συμπεριφοράς που παρατηρείται συχνά. Η ονομασία τους μας βοηθά να τα αναγνωρίσουμε.Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων επιτυγχάνουν επιτυχία με δικά τους πλεονεκτήματα. Με προσπάθεια, ταλέντο, επιμονή και ικανότητες. Κάποιοι άλλοι επιτυγχάνουν με τον παράγοντα τύχη ή με τη βοήθεια τρίτων. Το σύνδρομο υψηλού ανθρώπου συνδέεται συχνά με τον τελευταίο παράγοντα. Είναι αυτά τα προφίλ στα οποία συζευγνύεται η αλαζονεία κατάταξης και θέσης τα οποία ενισχύουν σαφώς έναν πιο επιβλαβή ναρκισσισμό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι εμμονές φθείρουν την ψυχική μας υγεία

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

4 τεχνικές για να αποβάλλεις το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο καλό μας κάνει το χαλαρωτικό μασάζ;

Μασάζ: Το αθλητικό μασάζ, το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης και το μασάζ χαλάρωσης είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται ευρέως και έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό και τη λειτουργία του.

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων για την κατηγοριοποίηση διαφορετικών τύπων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εκτίμησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα 68 υποφλοιωδών περιοχών χρησιμοποιώντας μια τεχνική νευροαπεικόνισης που ονομάζεται ακριβής ηλεκτρομαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χαμηλής ανάλυσης (eLORETA) και η ροή πληροφοριών εντός των περιοχών του εγκεφάλου μετρήθηκε με ένα μέτρο κατευθυνόμενης συνδεσιμότητας.

Πώς θα αποβάλω το άγχος των εξετάσεων;

Διάβασμα: Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νευρικοί πριν από ένα τεστ, ορισμένοι μαθητές βρίσκουν το άγχος των εξετάσεων εξουθενωτικό.