Ψυχική Υγεία

Μοναξιά ΗΠΑ ψυχική υγεία: 61% των Αμερικανών νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ

Μοναξιά ΗΠΑ ψυχική υγεία: 61% των Αμερικανών νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ

Μοναξιά ΗΠΑ ψυχική υγεία: Μια αισιόδοξη σημείωση είναι ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων είχαν στενές σχέσεις που τους φέρνουν συναισθηματική ασφάλεια και ευημερία.

Μια δημοσκόπηση του 2021 στο Social Pronow διαπιστώνει ότι το 36% των Αμερικανών αισθάνονται πιο μόνοι τώρα από ποτέ λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού. Η μοναξιά μπορεί επίσης να συμβεί σε ένα γεμάτο δωμάτιο ή μπορεί να είστε μόνοι σε ένα τραπέζι περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που σας αγαπούν. Ή μπορείτε να βρεθείτε μόνοι σε ένα γαμήλιο κρεβάτι που μοιράζεστε με κάποιον για 20 ή 30 χρόνια. Eίναι σημαντικό όταν νιώθετε μοναξιά, απλώς να σταματάτε και να κάνετε έναν απολογισμό για το πού βρίσκεστε. Και η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική μας ευεξία. Μια μελέτη από τη Cigna διαπιστώνει ότι τρεις στους πέντε Αμερικανούς ή το 61% ταξινομούνται ως μοναχικοί και επειδή η μοναξιά σηματοδοτεί την απόκριση μάχης ή φυγής, αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχείς παλμούς, έλλειψη ύπνου ή υπερκατανάλωση φαγητού και αλκοόλ.

Μην απομονώνεστε από τον περίγυρό σας

Δεν υπάρχει κανένα θάρρος στο να λέτε “θα μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου”. Απλώς δεν είμαστε έτσι σχεδιασμένοι και συνδεδεμένοι. Πρέπει να έχουμε άλλους ανθρώπους. Οπότε ναι, νομίζω ότι όταν αγχώνεσαι, όταν πιάνεις τον εαυτό σου να γυρίζεις έξω, το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να καθίσεις μαζί κάποιον άλλον που εμπιστεύεσαι και λες “δεν είμαι καλά”. Και τότε αρχίζει η θεραπεία. Εάν ο γάμος σας έχει υποστεί πολύ άγχος κατά τη διάρκεια της COVID, είναι καιρός να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τον σύζυγό σας. Και αν ψάχνετε για μια σχέση, αξιολογήστε τη ζωή σας, αλλά μην απομονώνεστε.

 

Οι εργοδότες έχουν επίσης ένα κίνητρο να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά: Οι μοναχικοί εργαζόμενοι ήταν πιο πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους λόγω ασθένειας ή άγχους και περισσότεροι από αυτούς ένιωσαν ότι η εργασία τους δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση. Οι ερευνητές εξακολουθούν να αγωνίζονται να βρουν αποτελεσματικές μεθόδους για να ανακουφίσουν τη μοναξιά και αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ιδέες για παρεμβάσεις. Μια αισιόδοξη σημείωση: Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων είχαν στενές σχέσεις που τους φέρνουν συναισθηματική ασφάλεια και ευημερία. Και οι ερωτηθέντες χωρίς τέτοιες σχέσεις είχαν βαθμολογία μοναξιάς 57 στα 80, σχεδόν 15 βαθμούς υψηλότερη από αυτούς που τους είχαν.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ψυχική υγεία όλων των ηλικιών υπέστη πλήγμα αλλά οι νεότεροι και οι υπερήλικες (άνω των 80) αισθάνθηκαν μεγαλύτερη μοναξιά και θλίψη.

Δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες για τους ασθενείς με καρκίνο

Η υγεία των χωρισμένων ανδρών επηρεάζεται σημαντικά

Πολλοί περισσότεροι ενήλικες ζουν με ψυχικές ασθένειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας επισημαίνουν τα CDC των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης οδηγούν σε βελτίωση του ύπνου

ΔΑΦ ύπνος: Οι σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης μεταξύ άλλων βοηθούν στην πρόληψη ή τη διακοπή του θυμού, στη βελτίωση των συμπεριφορών ύπνου, ενώ λειτουργούν ως ηρεμιστική και παρηγορητική παρουσία.

Άσκηση: Ένα αντίδοτο στην κατάθλιψη

Άσκηση: Η θλίψη είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά δεν χρειάζεται να σας ελέγχει. Η άσκηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείτε τη θλίψη και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης στο παιδί σας

Ως γονιός, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης και να βοηθήσετε το παιδί σας να χτίσει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του.

Οι αγχωμένοι γονείς θα μπορούσαν να σημαίνουν περισσότερο αυτοτραυματισμό των παιδιών

Παράλληλα, τα 6χρονα ρωτήθηκαν για την αρνητικότητα, την εχθρότητα και τη συναισθηματική διαθεσιμότητα του γονέα τους. Τα αποτελέσματα βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ του μεταγενέστερου αυτοτραυματισμού ως εφήβου και μιας τεταμένης σχέσης με έναν καταπονημένο γονέα στην ηλικία των 6 ετών.