Ψυχική Υγεία

Κρίσεις πανικού : Δείτε πως συνδέονται τα ψυχοσωματικά με τον πόνο

Κρίσεις πανικού : Δείτε πως συνδέονται τα ψυχοσωματικά με τον πόνο

Κρίσεις πανικού : Είναι αλήθεια ότι ο πόνος και το συναίσθημα μοιράζονται την ακίνητη περιουσία στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Δείτε πώς τα σωστά συναισθήματα μπορούν να προσφέρουν μια διαδρομή μακριά από τον πόνο.

Χωρίς αμφιβολία, πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιο πόνο έχουν ακούσει τη φράση, “Είναι όλα στο μυαλό σας.” Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε πόνος ,είτε προκαλείται από σπασμένο πόδι είτε από ινομυαλγία, υφίσταται επεξεργασία στον εγκέφαλο, ακριβώς δίπλα σε μέρη του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τα συναισθήματα.

Αυτή η αλληλεπικάλυψη ανάμεσα στο συναίσθημα και τον πόνο, ωστόσο, δεν αποτελεί οδόφραγμα για καλύτερη υγεία. Αντ ‘αυτού, μπορεί να προσφέρει μια οδό για τους ανθρώπους να αποκτήσουν τον έλεγχο του χρόνιου πόνου τους.

Ο πόνος και συγκίνηση αντανακλάται στον εγκέφαλο
  • Η συναισθηματική συνιστώσα του πόνου έλαβε πρόσφατα περισσότερη προσοχή στην επιστημονική κοινότητα. Για παράδειγμα, ένας νέος ορισμός του πόνου από τη Διεθνή Ένωση για τη Μελέτη του Πόνου τον περιγράφει ως «δυσάρεστη αισθητηριακή και συναισθηματική εμπειρία».
  • Στην καρδιά του θέματος  ή πιο συγκεκριμένα, το κεφάλι  είναι ότι ο εγκέφαλος έχει εξελιχθεί μια ορισμένη επικάλυψη μεταξύ των κέντρων του συναισθήματος και του πόνου. Αυτή η οικονομία σχεδιασμού επιτρέπει στον εγκέφαλο να επεξεργάζεται αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα αισθήσεων, όπως ένα μώλωπες γόνατο, ένα κομμένο δάχτυλο, θυμό και θλίψη.
  • Οι περιοχές του εγκεφάλου μας που σχετίζονται με την αισθητηριακή αντίληψη, μοιράζονται την ακίνητη περιουσία με τις περιοχές του εγκεφάλου μας που εμπλέκονται στην επεξεργασία των συναισθημάτων.

Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν πόνο
  • Επειδή τα συναισθήματα συνδέονται στενά με τα αισθητήρια κέντρα του εγκεφάλου, αυτό που αισθανόμαστε συναισθηματικά μπορεί να καθορίσει, εν μέρει, τι βιώνουμε φυσικά στο σώμα μας.
  • Παρατήρησα, εκ των υστέρων, ότι εκείνες τις στιγμές όπου ήμουν περισσότερο σε χειρότερο μέρος συναισθηματικά για τις ασθένειές μου ήταν επίσης στιγμές που δεν είχα το ίδιο κίνητρο για άσκηση και δεν είχα το ίδιο κίνητρο να βγαίνω με φίλους και τέτοια πράγματα .
  • Τα άτομα με χρόνιο πόνο συχνά αποφεύγουν την άσκηση και την κοινωνική αλληλεπίδραση, δύο δραστηριότητες που μερικές φορές μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση. Ορισμένα συναισθήματα είναι πιο πιθανό να τροφοδοτήσουν αυτόν τον κύκλο πόνου.
  • Ο ίδιος ο πόνος μπορεί να τροφοδοτήσει αρνητικά συναισθήματα. Το ξύπνημα κάθε μέρα με εξουθενωτικούς πόνους που δεν θα φύγουν μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση, δυσαρέσκεια και άγχος. Τα άτομα με χρόνιο πόνο ,που αριθμούν περίπου 100 εκατομμύρια στις ΗΠΑ , είναι επίσης πιο πιθανό να αναπτύξουν διαταραχές διάθεσης ή άγχους.

Ακολουθεί βίντεο για τις κρίσεις πανικού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός : Συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος που προκαλεί

Ισοχρονικοί ήχοι : Διασκεδάστε τα εγκεφαλικά σας κύματα

Όταν ασκείστε έξω, ο εγκεφαλός σας απολαμβάνει οφέλη σαν του διαλογισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Ο Φρόιντ όρισε τον δευτερογενή ναρκισσισμό ως απόσυρση της λίμπιντο ή των συναισθημάτων αγάπης από τα αντικείμενα (άλλους ανθρώπους)

Στον δευτερογενή ναρκισσισμό, η απομόνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των μεγαλοπρεπών φαντασιώσεων που καθησυχάζουν τον εαυτό, καθώς και για την εστίαση στην αγάπη προς τον εαυτό. Μπορεί να μην θέλουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους που βασίζονται στην πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα μπορεί να γίνεται αντιληπτή σαν επίθεση.