Ψυχική Υγεία

Κλάμα: Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του

Κλάμα: Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του

Δεν χρειάζεται να θάβουμε βαθιά μέσα μας τα συναισθήματά μας• να πιεζόμαστε να είμαστε δυνατοί. Δεν υπάρχει λόγος να υποκρινόμαστε επειδή υπάρχουν πολλά οφέλη που μας προσφέρει το κλάμα.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να κλαίμε επειδή νιώθουμε στρες, σύγχυση, απογοήτευση ή απώλεια. Είναι πολύ πιο υγιές να κλάψουμε από το να ανεβάσουμε συναισθηματικά τείχη. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του, επειδή τα οφέλη του κλάματος είναι πολλά.

  1. Ανακουφίζει από στρες

Τα δάκρυα ωθούν το σώμα να ξεφορτωθεί χημικές ουσίες που ανεβάζουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

  1. Βελτιώνει τη διάθεσή μας

Το κλάμα είναι καταπραϋντικό. Μας βοηθά να ρυθμίσουμε τα συναισθήματά μας. Όταν αναγκάζουμε τον εαυτό μας να μην κλάψει και να αγνοεί τον τρόπο που νιώθουμε, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο και υψηλή αρτηριακή πίεση.

  1. Μειώνει τις τοξίνες

Μαζί με τα δάκρυά μας απελευθερώνονται τοξικές ουσίες. Όπως ακριβώς και με την εφίδρωση, την εκπνοή και την ούρηση, το κλάμα ξεφορτώνεται ουσίες που δεν είναι ωφέλιμες στο σώμα.

  1. Εξοντώνει τα βακτήρια

Τα δάκρυα περιέχουν λυσοζύμη, ικανή να εξοντώσει το 90-95% όλων των βλαβερών βακτηρίων σε μόνο 5-10 λεπτά.

  1. Μειώνει τον πόνο

Το κλάμα απελευθερώνει ωκυτοκίνη και ενδορφίνες που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά. Αντί να υποκρινόμαστε ότι είμαστε καλά μετά από έναν τραυματισμό, στην πραγματικότητα μας ωφελεί να κλάψουμε, επειδή αυξάνουμε την αντοχή μας στον πόνο.

  1. Βελτιώνει την όραση

Τα δάκρυα λιπαίνουν τα μάτια μας. Όταν κλαίμε, τα δάκρυα βοηθούν στο να απομακρύνουν τη σκόνη. Προλαμβάνει κατά της αφυδάτωσης που προκαλεί θολή όραση.

  1. Μας βοηθά να αποκοιμηθούμε

Μετά το κλάμα νιώθουμε σχεδόν πάντα μια απερίγραπτη χαλάρωση και ανακούφιση κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε και να κοιμόμαστε χωρίς συνεχείς αφυπνίσεις.

  1. Προδίδει δύναμη χαρακτήρα

Όταν κλαίμε, αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας κατά πρόσωπο αντί να τα κρύβουμε. Εξελισσόμαστε ως άνθρωποι. Γινόμαστε πιο ώριμοι συναισθηματικά.

  1. Βοηθά στη διαδικασία του πένθους

Είναι ένα βήμα προς την ανάρρωση. Κρύβοντας τα συναισθήματά μας, θα δυσκολευτούμε πολύ να βάλουμε τελεία. Όσο περισσότερο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώσει, τόσο καλύτερο θα νιώθουμε μακροπρόθεσμα.

  1. Ενισχύει την επικοινωνία και το δέσιμο

Όταν παλεύουμε να εξηγήσουμε τον τρόπο που νιώθουμε, το κλάμα μπορεί να δώσει έμφαση στην ένταση του συναισθήματός μας. Επίσης, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με ένα άλλο άτομο, επειδή θα νιώθουμε άνετα να δείξουμε ευάλωτοι μπροστά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.

Μορφές εκδήλωσης των στερεοτύπων

Ωστόσο, οι άνθρωποι παραμερίζουν εξίσου εύκολα τα στερεότυπά τους, κατά την αξιολόγηση των άλλων, όταν έχουν σαφείς, εξατομικευμένες πληροφορίες για αυτούς.

Όταν η αρνητικότητα θέτει το ζευγάρι σε επερχόμενη δυστυχία και ματαίωση της σχέσης

Όταν εισπράττουμε την αγάπη, νιώθουμε ζωντανοί υπαρξιακά, απόλυτα συνδεδεμένοι με τον πυρήνα μας και τον σημαντικό άλλο. Για αυτό, λοιπόν, μην περιορίζετε τη ζωή σας και μην υποτιμάτε τον εαυτό σας ότι δεν υπάρχουν λύσεις, ότι δεν θα τα καταφέρετε. Όλοι μπορούν.

Πώς μπορεί η κολύμβηση να βοηθήσει την ψυχική υγεία

Κολύμβηση: Όλο και πληθαίνουν τα άρθρα από το εξωτερικό, καθώς και οι αυτοαναφορές ανθρώπων που περιγράφουν πως η κολύμβηση τους βοήθησε να υπερβούν ή να διαχειριστούν πιο εύκολα ψυχικές προκλήσεις ή παθήσεις.