Ψυχική Υγεία

Κατάθλιψη σημάδια: Τι είναι η κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας;

Κατάθλιψη σημάδια: Τι είναι η κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας;

Κατάθλιψη σημάδια: Η υψηλής λειτουργικότητας κατάθλιψη περιγράφει άτομα που ζουν με λιγότερο εξουθενωτικά συμπτώματα κατάθλιψης

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα της κλινικής κατάθλιψης. Τα άτομα που λαμβάνουν αυτή τη διάγνωση συχνά εμφανίζουν συμπτώματα που μπορείτε να ανακαλύψετε γρήγορα ότι είναι μέρος της νόσου. Ωστόσο, μπορείτε να φαίνεστε εξωτερικά καλοί στους φίλους και την οικογένειά σας, αλλά να αισθάνεστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό σας. Ίσως νιώθετε κουρασμένοι συνεχώς, ακόμα κι αν είστε σε θέση να χαμογελάτε μέσα από κοινωνικές καταστάσεις. Ενώ η υψηλής λειτουργικότητας κατάθλιψη δεν αποτελεί κλινική διάγνωση, χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει άτομα που ζουν με λιγότερο εξουθενωτικά συμπτώματα κατάθλιψης.

Τα άτομα με κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας συνήθως διαγιγνώσκονται με επίμονη καταθλιπτική διαταραχή. Τα κοινά συμπτώματα αυτής της διαταραχής περιλαμβάνουν έλλειψη ενέργειας ή συνεχή κόπωση. Επιπλέον, όσοι διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας εμφανίζουν τα συμπτώματα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το να αναγνωρίσετε ότι κάποιος μπορεί να ζει με κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας μπορεί να είναι δύσκολο. Τα αποτελέσματα μπορεί να έρχονται σταδιακά μέχρι να φτάσει τελικά σε ένα σημείο όπου ένα άτομο συνειδητοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Μερικές φορές ένα αγχωτικό γεγονός της ζωής μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα.

Τα άτομα με την ασθένεια τείνουν να έχουν το είδος της προσωπικότητας όπου πιέζουν τα συναισθήματά τους. Άλλοι μπορεί να τους βλέπουν ως τελειομανείς, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αποφασιστικότητά τους να ανταποκριθούν σε μια συγκεκριμένη εικόνα. Όσοι πάσχουν από τη διαταραχή μπορεί να δυσκολεύονται να παραδεχτούν ότι χρειάζονται βοήθεια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση συναισθημάτων που διαχέεται σε ένα κρίσιμο σημείο.

Μερικά από τα κοινά σημάδια της κατάθλιψης υψηλής λειτουργικότητας περιλαμβάνουν:

  • Κρίσεις αϋπνίας ή υπερβολικού ύπνου
  • Αισθήματα απελπισίας
  • Έλλειψη αυτοεκτίμησης
  • Συνεχώς νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια
  • Δυσκολία λήψης σταθερών αποφάσεων

Η θεραπεία αυτού του είδους κατάθλιψης έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον ασθενή να κατανοήσει και να διαχειριστεί την κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας. Στόχος του κάθε γιατρού είναι να σας εξοπλίσει με τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ζήσετε μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή χωρίς δεύτερες σκέψεις και πιθανά εμπόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Chatbots: Aποτελεσματικά στην αυτοδιαχείριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Ασθενείς που υποβάλλονται σε αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεντ θα πρέπει να εξετάζονται για κατάθλιψη

Ποια είναι τα σωματικά σημάδια της κατάθλιψης

Ανακάλυψη μπορεί να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κλινική κατάθλιψη απ' ό,τι οι άνδρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπάρχουν ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι;

Ανθεκτικότητα: Η αποδοχή καθορίζει πολλά για την προσωπικότητα ενός άτομο. Και αν σε ενδιαφέρει έντονα να σε αποδέχονται οι γύρω σου, τότε αυτό σημαίνει πως στερείσαι τον πραγματικό σου εαυτό.

Πώς ενισχύουμε φυσικά τη σεροτονίνη;

Σεροτονίνη: Γνωστή ως «ευτυχισμένη χημική ουσία», επηρεάζει τη διάθεση, τον ύπνο, την πέψη και τη μνήμη. Μπορείτε να αυξήσετε τη σεροτονίνη φυσικά μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως, μιας διατροφής πλούσιας σε τρυπτοφάνη και της άσκησης.

Αντιμέτωποι με ψυχικές νόσους βρίσκονται όλο και περισσότερο οι νέοι Βρετανοί

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Tips για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Ταξίδι: Τα σόλο ταξίδια αφορούν την ανεξαρτησία, την αυτοανακάλυψη και την ελευθερία να χαράξετε τη δική σας πορεία.

Η βία και το τραύμα μας επηρεάζουν ακόμα και από απόσταση

Ενώ μπορεί όλοι να είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια καταιγίδα, δεν βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικά πλεονεκτήματα και διαφορετικές ανάγκες.