Ψυχική Υγεία

ΗΠΑ: Οι Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα πριν από τη διάγνωση άνοιας

ΗΠΑ: Οι Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα πριν από τη διάγνωση άνοιας

ΗΠΑ: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία του οικονομικού σχεδιασμού και της προστασίας για τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα αυτούς που κινδυνεύουν από γνωστική έκπτωση.

Μια νέα μελέτη έχει ρίξει φως στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί τα χρόνια πριν από τη διάγνωση της άνοιας. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Neurology, διαπίστωσε ότι η μέση καθαρή αξία των ηλικιωμένων των νοικοκυριών μειώθηκε σημαντικά τα οκτώ χρόνια που προηγήθηκαν της οριστικής διάγνωσης άνοιας. Αυτή η πτώση ήταν πολύ πιο έντονη σε σύγκριση με άτομα που διατήρησαν τη νοητική τους ικανότητα κατά την ίδια περίοδο.

Διάγνωση άνοιας

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Jing Li του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ανέλυσε δεδομένα 20 ετών από τη μελέτη για την υγεία και τη συνταξιοδότηση, η οποία ακολουθεί τα αποτελέσματα Αμερικανών ηλικίας 50 ετών και άνω. Οι ερευνητές εξέτασαν την οικονομική υγεία δύο ομάδων: μίας με σταθερή νοητική ικανότητα τις δύο δεκαετίες και μία άλλη με πιθανή και τελικά διαγνωσμένη άνοια.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν μια έντονη αντίθεση στην οικονομική ευημερία μεταξύ των δύο ομάδων. Οκτώ χρόνια πριν από την έναρξη της διάγνωσης της άνοιας, η μέση καθαρή περιουσία των ατόμων αυτής της ομάδας ήταν ελαφρώς πάνω από 217.000 $, όχι σημαντικά διαφορετική από τα σχεδόν 211.000 $ που υπολογίζουν κατά μέσο όρο όσοι διατήρησαν την ψυχική τους υγεία. Ωστόσο, στα χρόνια που οδήγησαν στη διάγνωση της άνοιας, η μέση καθαρή αξία της πληγείσας ομάδας μειώθηκε κατακόρυφα περισσότερο από το μισό, φτάνοντας λίγο πάνω από 104.000 $. Αντίθετα, η καθαρή αξία των μη επηρεαζόμενων ατόμων μειώθηκε ελαφρά, κατά μέσο όρο πάνω από 187.000 $.

Τα ρευστά περιουσιακά στοιχεία αντιμετώπισαν επίσης πτώση μεταξύ των ατόμων με πιθανή άνοια, μειώνοντας από μια διάμεση τιμή περίπου $25.000 οκτώ χρόνια πριν από τη διάγνωση σε μόλις $5.418 κατά την έναρξη της άνοιας. Κατά την ίδια περίοδο, τα ρευστά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν για όσους δεν έχουν αγγίξει την άνοια, αυξάνοντας από κατά μέσο όρο περίπου 22.500 $ σε πάνω από 30.000 $.

Επιπλέον, τα άτομα που επηρεάζονταν από πιθανή άνοια είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν σπίτι, με μόνο το 50,2% να είναι ιδιοκτήτες σπιτιού σε σύγκριση με το 62,2% εκείνων που δεν επηρεάζονται από άνοια.

Αν και η μελέτη δεν εξέτασε λεπτομερώς τους λόγους πίσω από αυτές τις οικονομικές προκλήσεις, οι ερευνητές πρότειναν ότι μπορεί να συνδέονται με την επιδείνωση της οικονομικής ικανότητας που σχετίζεται με τη γνωστική έκπτωση, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας στην απάτη. Θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στην ανάγκη εξάντλησης των περιουσιακών στοιχείων για την κάλυψη των αυξανόμενων δαπανών ιατρικής και μακροπρόθεσμης περίθαλψης ή για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την κάλυψη της περίθαλψης στο σπίτι από τη Medicaid.

Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία του οικονομικού σχεδιασμού και της προστασίας για τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα αυτούς που κινδυνεύουν από γνωστική έκπτωση. Υπογραμμίζει την ανάγκη για παρεμβάσεις και συστήματα υποστήριξης που διασφαλίζουν την οικονομική ευημερία των ατόμων καθώς γερνούν, μειώνοντας την ευαλωτότητά τους στην οικονομική εκμετάλλευση και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασική περίθαλψη. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη κατανόηση των περίπλοκων παραγόντων που συμβάλλουν στην οικονομική πτώση τα χρόνια πριν από τη διάγνωση της άνοιας και για την ανάπτυξη στρατηγικών για τον μετριασμό αυτών των προκλήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε την στοματική σας υγιεινή

Έρευνα για προσαρμοσμένη προσέγγιση στη συνταγογράφηση οπιοειδών

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: "Δέσμευση των ασθενών για την ασφάλεια των ασθενών"

Rucking: Το "κουβάλημα" αναδεικνύεται σε εξαιρετική μορφή άσκησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.

Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της ζωής σας

Προσωπική ανάπτυξη: Τοποθετώντας τον εαυτό μας στο επίκεντρο της ζωής μας, επιδιώκουμε την προσωπική ολοκλήρωση και μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.

Τρόποι για να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και ισορροπημένη ψυχική υγεία

Αυτογνωσία: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, να νοιάζεστε για τις συναισθηματικές σας ανάγκες και να διατηρείτε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).