Ψυχική Υγεία

Για να είσαι πιο ήρεμη υιοθέτησε τις συνήθειες που κάνουν οι απροβλημάτιστοι άνθρωποι

Για να είσαι πιο ήρεμη υιοθέτησε τις συνήθειες που κάνουν οι απροβλημάτιστοι άνθρωποι

Ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τα εργαλεία στα οποία έχει πρόσβαση, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά πεδία συναισθηματικής νοημοσύνης.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις για να έχεις ψυχραιμία και ηρεμία  είναι το να προβληματίζεσαι λιγότερο. Το να προβληματίζεσαι λιγότερο δεν σε κάνει αναίσθητο ή αδιάφορο άτομο, είναι ένα τρόπος να σε προστατέψεις και να σε διαφυλάξεις από τους καθημερινούς εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που σε βομβαρδίσουν.

 

Μην πεις περισσότερα από όσα χρειάζεται

Ένα σημαντικό μέρος του να είσαι καλός ακροατής είναι να παραμένεις ανοιχτός σε αυτό που σου λέει κάποιος. Αφαιρώντας τους περισπασμούς και εστιάζοντας πλήρως στο άτομο με το οποίο συνομιλείς, προετοιμάζεις τον εαυτό σου για να είσαι καλή ακροάτρια.

Μην κυριεύεσαι από τα συναισθήματά σου

Όλοι αντιδρούμε συναισθηματικά κατά καιρούς , αλλά το να αφήνεις τα συναισθήματά σου να κυβερνούν τη ζωή σου είναι ένας δρόμος στο να νιώθεις εντελώς ενοχλημένος  όλη την ώρα. Μάθε να αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα να φεύγουν. Εξασκήσου στο να παρατηρείς τα συναισθήματά σου, να τα καταλογίζεις και μετά να προχωράς.

Μείωσε τις προσδοκίες σου

Ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τα εργαλεία στα οποία έχει πρόσβαση, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά πεδία συναισθηματικής νοημοσύνης. Δεν λειτουργούν όλοι στο ίδιο επίπεδο με εσένα. Βεβαιώσου ότι δεν προετοιμάζεις τον εαυτό σου να απογοητευθεί περιμένοντας πάρα  πολλά από πολλούς ανθρώπους.

Άφησε την επιτυχία σου να μιλήσει από μόνη της

Με άλλα λόγια, μείνε ταπεινός. Δεν χρειάζεται να καυχιέσαι για όλα τα εκπληκτικά σου επιτεύγματα. Εσύ που ζεις την καλύτερη ζωή σου, ως μια αδιάκοπη και ασταμάτητη δύναμη της φύσης, είναι το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να κάνεις.

 Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος

Όχι μόνο το να είμαστε τέλειοι είναι ένα αδύνατο έργο, αλλά η αποδοχή των ατελειών μας είναι μια πορεία προς την αγάπη για τον εαυτό μας. Όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αναγνωρίζουμε την ανθρωπιά μας, κάτι που μας κάνει πιο συμπονετικούς ανθρώπους συνολικά.

Εξάσκησε την ενσυναίσθηση

Η εξάσκηση σε μια αυστηρή μορφή αποδοχής των ανθρώπων όπως είναι, ακόμα και με τις ελλείψεις τους, σας κάνει ένα άτομο με μεγάλη ενσυναίσθηση. Μέρος του να νοιάζεσαι λιγότερο για πράγματα που δεν έχουν σημασία είναι η εξοικονόμηση ενέργειας για αυτό που έχει σημασία.

Βρες χαρά στα μικρά πράγματα

Το να είσαι αδιάφορος σημαίνει ότι δεν αφήνεις μεγάλα πράγματα να σε φτάσουν και ότι βρίσκεις την ευτυχία σε απλές, μικρές στιγμές. Το να διατηρείς μια λίστα με μικρά πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων είναι ένας πολύτιμος τρόπος για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα τα καλά στη ζωή σου.

 

Αποδέξου τα ελαττώματά σου

Όλοι έχουμε κομμάτια του εαυτού μας με τα οποία δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Ωστόσο, το να αποδεχόμαστε τις ατέλειές μας ως αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποδοχής του εαυτού και η αποδοχή του εαυτού είναι κρίσιμη για να ζήσουμε μια ζωή χωρίς ενοχλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το παιχνίδι με τα σκυλιά βοηθά τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν

5 φράσεις που δεν πρέπει να λες σε κάποιον που έχει άγχος

Πώς ο εγκέφαλος μας ξυπνά από την ονειροπόληση

Πώς θα καταλάβεις αν βάζεις εμπόδια στον ίδιο σου τον εαυτό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας όρια

Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε ποια είναι τα όριά σας και μεταδώστε τα ξεκάθαρα στους άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καθορισμό ορίων στο πώς σας συμπεριφέρονται οι άλλοι, τις προσδοκίες τους για το χρόνο και την ενέργειά σας και την πρόσβασή τους στον προσωπικό σας χώρο.