Ψυχική Υγεία

Γενικευμένη διαταραχή άγχους: O διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει [vid]

Γενικευμένη διαταραχή άγχους: O διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει [vid]

Γενικευμένη διαταραχή άγχους: Εάν ζείτε με γενικευμένη διαταραχή άγχους, ο διαλογισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ανησυχητικών σκέψεων και να προκαλέσει ένα αίσθημα ισορροπίας, ηρεμίας και εστίασης.

Ο διαλογισμός, με τους απλούστερους όρους, αναφέρεται στην εμπειρία της παρουσίας στη στιγμή. Όταν εξασκείται συχνά, ο διαλογισμός σας επιτρέπει να επιβραδύνετε και να παρατηρείτε τον κόσμο χωρίς κρίση.

Εάν ζείτε με γενικευμένη διαταραχή άγχους, ο διαλογισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ανησυχητικών σκέψεων και να προκαλέσει ένα αίσθημα ισορροπίας, ηρεμίας και εστίασης.

  • Τι είναι ο Διαλογισμός;

Πολλές μέθοδοι διαλογισμού έχουν ρίζες στη βουδιστική φιλοσοφία. Ο υπερβατικός διαλογισμός για παράδειγμα είναι μια μορφή διαλογισμού που έχει στόχο να σας βοηθήσει να εισέλθετε σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης ή σε μια κατάσταση ξεκούρασης χρησιμοποιώντας ένα απλό μάντρα.

Επειδή ο διαλογισμός βοηθά στη μείωση του άγχους και της κόπωσης, η χρησιμότητά του για άτομα με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή – που πάσχουν από χρόνιο άγχος και συχνά αϋπνία – είναι εύκολο να κατανοηθεί.

  • Mindfulness

Οι έννοιες του διαλογισμού και της συνειδητότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ενώ ο διαλογισμός τυπικά περιλαμβάνει την προσπάθεια να εισέλθετε σε μια διαφορετική κατάσταση συνείδησης, η ευαισθητοποίηση σημαίνει συνειδητοποίηση της παρούσας στιγμής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να σκεφτείτε τη συνειδητότητα ως ένα βήμα στην πορεία προς τον διαλογισμό. Και οι δύο αυτές πρακτικές μπορεί να είναι χρήσιμες για τη μείωση του άγχους επειδή σας επιτρέπουν να μειώσετε την ανησυχία και να έχετε επίγνωση χωρίς να προσκολλάστε στα συναισθήματα που προκύπτουν.

  • Διαλογισμός βασισμένος στην ενσυνειδητότητα

Ο διαλογισμός που χρησιμοποιείται στη θεραπεία των διαταραχών άγχους λαμβάνει συνήθως τη μορφή διαλογισμού που βασίζεται στην συνειδητότητα. Η βασική προϋπόθεση της προσέγγισης μείωσης του άγχους που βασίζεται στην ενσυνειδητότητα είναι να μάθετε να απομακρύνεστε από αγχωτικές σκέψεις. Αυτό επιτυγχάνεται με την εξάσκηση της ευαισθητοποίησης, τον εντοπισμό της έντασης στο σώμα, την κατανόηση των προτύπων σκέψης σας και την εκμάθηση σταδιακά του πώς να αντιμετωπίζετε, παρατηρώντας, τα δύσφορα συναισθήματα.

Ακολλουθεί σχεετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρείς τρόποι που το άγχος επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή σου

Kατάθλιψη: Τύποι και Συμπτώματα

Τα πιο κοινά συμπτώματα των διαταραχών άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Πώς επηρεάζει η προσωπικότητά μας τα συναισθήματα των άλλων

Το χάρισμα συνδέεται με την ικανότητα να μεταδίδουμε συναισθήματα για να διεγείρουμε και να εμπνεύσουμε τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χαρισματικοί ηγέτες είναι σε θέση να πυροδοτούν συναισθήματα στους οπαδούς, τόσο θετικά συναισθήματα, όσο και αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η οργή.