Ψυχική Υγεία

Φυλάκιση σχέση: Μπορεί να λειτουργήσει μία σχέση “πίσω από τα σίδερα”;

Φυλάκιση σχέση: Μπορεί να λειτουργήσει μία σχέση “πίσω από τα σίδερα”;

Φυλάκιση σχέση: Θεωρείτε πως υπάρχει πιθανότητα να σωθεί μία σχέση, όταν την χωρίζει η φυσική απουσία ενός εκ των δύο λόγω φυλακής;

Αν είσαι σε μία σχέση και η ζωή τα έφερε έτσι που ο σύντροφός σου θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα στη φυλακή, τότε θα πρέπει να μάθεις να το αντιμετωπίζεις και να βρεις τρόπους να κρατήσεις τη σχέση σου δυνατή. Η φυλακή, σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο μέρος που σκεφτόμαστε όταν φανταζόμαστε ένα ραντεβού. Κι όμως, πολλές γυναίκες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αναγκάζονται να «βγαίνουν ραντεβού» με άνδρες που βρίσκονται στη φυλακή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού δεσμευτείτε να βγείτε ή να συνεχίσετε να βγαίνετε με κάποιον που είναι στη φυλακή.

Αν ξέρεις ότι δεν θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτόν τον άνδρα, μην βγεις ραντεβού μαζί του. Μην σπαταλάς τον χρόνο σας και τον δικό του, αλλά εάν ωστόσο πιστεύετε ότι αυτός ο άντρας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι κάποιος με τον οποίο θα μπορούσατε να φανταστείτε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας, αφιερώστε χρόνο για να τον γνωρίσετε καλύτερα. Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις, όπως για παράδειγμα να μην του στείλετε χρήματα και να μην του αγοράζετε κονσέρβες φαγητού.

Να είστε από την αρχή ξεκάθαρη και να του πείτε ότι δεν πρόκειται να ξοδέψετε χρήματα για αυτόν, εκτός από κλήσεις και τις τακτικές επισκέψεις. Μην πηγαίνετε τα παιδιά σας σε μια επίσκεψη στη φυλακή, εκτός εάν αποφασίσετε να το επισημοποιήσετε και δώστε στα παιδιά σας την  επιλογή αν θέλουν ή όχι να τον συναντήσουν από κοντά. Ιδιαίτερα τους πρώτους δύο μήνες, γράψτε όσο περισσότερα γράμματα μπορείτε και βέβαια πολύ περισσότερα από τις επισκέψεις σας. από όσα προγραμματίζετε επισκέψεις. Εκπλήξτε τον συχνά με αιφνιδιαστικές επισκέψεις και θα μάθετε πολλά για την ιδιοσυγκρασία του.

Σε περίπτωση που και οι δύο αποφασίσετε ότι αυτή η σχέση γίνεται σοβαρή, συμμετάσχετε σε ομάδες υποστήριξης και μαθήματα που διδάσκουν δεξιότητες υγιούς σχέσης. Αν είναι δεκτικός σε όλες τις παραπάνω μεθόδους, είναι σίγουρο ότι και αυτός το βλέπει θετικά και σοβαρά και θέλει να έχει μέλλον μαζί σας. Σκεφτείτε το καλά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση και θα δείτε ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια υγιή σχέση. Η σχέση με έναν άνθρωπο που είναι υπό κράτηση δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι για πάντα, γι’ αυτό σκεφτείτε τον εαυτό σας μαζί του στο μέλλον στο ίδιο σπίτι και πράξτε αναλόγως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 10% των ανθρώπων παρουσίασαν μαρασμό στην πανδημία

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Μπορούν οι σχέσεις να στηριχτούν στο "πρέπει";

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της άγριας κολύμβησης στην ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», σημειώνει χαρακτηριστικά .η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης από το Έσσεξ.

Διάφορες ψυχικές ασθένειες μοιράζονται τα ίδια γονίδια-Μελέτη

Ψυχικές ασθένειες: Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση για μία ψυχική ασθένεια μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν επιπλέον ψυχιατρικές παθήσεις και νέα γενετική έρευνα προσφέρει μια εξήγηση για αυτό.

Τι συμβολίζει το πράσινο χρώμα για τη προσωπικότητά μας;

Πράσινο χρώμα: Πολλές φορές θα σκέφτεστε ότι τα χρώματα που επιλέγετε δείχνουν κάτι για τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να είναι είτε η προσωπικότητά σας είτε τα παρόντα συναισθήματά σας. Ενημερωθείτε διαβάζοντας το άρθρο μας.

5 tips για να υπάρχει και δεύτερο ραντεβού

Σχέσεις: Η γνωριμία με καινούργια άτομα είναι δύσκολη διαδικασία για κάποιους. Όμως, γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν επιθυμείτε να γνωρίσετε κάποιον καλύτερα. Διαβάστε εδώ τα μυστικά για ένα τέλειο πρώτο ραντεβού.

Η εκπαίδευση νοσηλευτών κλειδί για τον εντοπισμό της επιλόχειας κατάθλιψης

Επιλόχεια κατάθλιψη: Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μπορούν να εκπαιδευτούν για να ανιχνεύουν την επιλόχεια κατάθλιψη σε νέες μητέρες και θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τον έγκαιρο εντοπισμό της πάθησης, αναφέρουν ερευνητές.

Γάμος πανδημία: Πώς ένας γάμος χαμηλών τόνων μπορεί να υποστηρίξει την ψυχική σας ευεξία;

Γάμος πανδημία: Ο προγραμματισμός ενός γάμου μικρότερου μεγέθους ή εμβέλειας μπορεί να σας ωθήσει να σκεφτείτε τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς και τον σύντροφό σας.