Ψυχική Υγεία

Ευτυχία ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκαν οι πιο ευτυχισμένες πολιτείες με βάση 31 βασικούς δείκτες

Ευτυχία ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκαν οι πιο ευτυχισμένες πολιτείες με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.

Ευτυχία ΗΠΑ: Έχει υπολογιστεί ότι 4 στους 10 ενήλικες έχουν υποφέρει από συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης σε κάποιο μέγεθος κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Ενώ η ψυχική υγεία είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, η ύπαρξη σε ένα περιβάλλον που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ευτυχισμένο» μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση και να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ορίσετε και να μετρήσετε την «ευτυχία». Σύμφωνα με την Wendy Johnny, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης: «Τα πιο θεμελιώδη στοιχεία για μια ευτυχισμένη ζωή αποτελούνται από έναν συνδυασμό παραγόντων. Αρχίζει με το να είσαι υγιής ψυχικά, συναισθηματικά, σωματικά και κοινωνικά.

Απαιτεί επίσης να έχετε υγιείς σχέσεις με άτομα στους προσωπικούς και κοινωνικούς σας κύκλους και να είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές που έχετε κάνει στο ταξίδι της ζωής σας». Η μέτρηση της ευτυχίας έχει επιχειρηθεί από τον ιστότοπο προσωπικής χρηματοδότησης WalletHub, ο οποίος δημιούργησε μια έκθεση με τίτλο “Ευτυχέστερες Πολιτείες στην Αμερική του 2021» «2021’s Happiest States in America”.

Με επίκεντρο τις ΗΠΑ, η έρευνα επιδιώκει να προσδιορίσει ποια κράτη έχουν πληθυσμούς με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή. Για την επίτευξη αυτής της αξιολόγησης, χρησιμοποιήθηκαν 31 βασικοί δείκτες ευτυχίας. Μεταξύ των συνόλων δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα ποσοστά κατάθλιψης και συνδέθηκαν αυτά με τα θετικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19, οι  σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες όπως η αύξηση του εισοδήματος και το ποσοστό ανεργίας.

Από αυτά, βρέθηκαν ότι ήταν οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ 1. Γιούτα 2. Μινεσότα 3. Χαβάη 4. Καλιφόρνια 5. Βόρεια Ντακότα 6. Νότια Ντακότα 7. Αϊντάχο 8. Μέριλαντ 9. New Jersey 10. Μασαχουσέτη.

Πέρα από τις βαθμολογίες, υπάρχουν αποκλίσεις που βασίζονται σε διαφορετικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, το Νιου Τζέρσεϋ βρέθηκε ότι είχε το χαμηλότερο μερίδιο κατάθλιψης ενηλίκων σε περίπου 12 τοις εκατό. Αυτό είναι περίπου τρεις φορές χαμηλότερο από ό, τι στη Δυτική Βιρτζίνια, η οποία έχει το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό κατάθλιψης, σε ποσοστό άνω του 30 %. Λαμβάνοντας ένα άλλο μέτρο, τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα. Η Βόρεια Ντακότα έχει το χαμηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας. Αυτό ανέρχεται στο 13 τοις εκατό. Αντίθετα, το Νέο Μεξικό έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, με ένα εκπληκτικά υψηλό 45 %. Λαμβάνοντας υπόψη ένα τελικό μέτρο – το διαζύγιο – η Γιούτα έχει το χαμηλότερο ποσοστό χωρισμού και διαζυγίου, στο 16 %, ενώ η Νεβάδα έρχεται πρώτη με 26 τοις εκατό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση καταγράφηκε στις απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

ΗΠΑ: ανησυχούν για τα αυξημένα ποσοστά αλκοόλ σε νέους

Οι Αμερικανοί ζουν λιγότερο σε σχέση με τους Ευρωπαίους

Η κατάθλιψη οδηγεί στην αυτοκτονία

Υπάρχει ‘αντισηπτικό’ και ‘εμβόλιο’ για την κατάθλιψη που προκαλεί ο κορονοϊός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα παιδιά που είχαν αυξημένη πρόσβαση στη φύση στο lockdown είχαν μεγαλύτερη ευημερία

Κορωνοϊός Παιδιά Ψυχολογία: Την ίδια ώρα, παιδιά με λιγότερο εύπορο οικογενειακό υπόβαθρο είναι πιθανό να βίωσαν δεινότερα για την ψυχική τους ευημερία τα περιοριστικά μέτρα των lockdowns της πανδημικής εποχής, εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης στη φύση, συγκριτικά με τους πλουσιότερους συνομηλίκους τους, προτείνει μια νέα μελέτη.

Οποιαδήποτε υπόδειξη για πιθανή έλλειψη χαρτιού υγείας μπορεί να προκαλέσει άγχος και επιθυμία αποθήκευσης

Οι άνθρωποι ειδοποιούνται συλλογικά από φωτογραφίες που μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ράφια καταστημάτων απογυμνωμένα από χαρτί υγείας. Αυτές οι εικόνες ωθούν τους καταναλωτές να βιαστούν και να αγοράσουν χαρτί μπάνιου, ακόμα κι αν δεν το χρειάζονται - και ότι η συμπεριφορά του κοπαδιού δημιουργεί έλλειψη χαρτιού υγείας.

Οι 4 βασικοί τύποι σχέσεων και η βιωσιμότητά τους

Τύποι σχέσεων: Υπάρχουν άραγε καλούπια, στα οποία μπορούμε να εντάξουμε κάθε ζευγάρι; Ποιες είναι οι ειδοποιές διαφορές και ποια τα κοινά χαρακτηριστικά; Τέλος, εσείς τι τύπος ζευγαριού αναγνωρίζετε ότι είστε;

Πώς να "σπάσω" την εξαρτητική μου σχέση με τη ζυγαριά

Όσο ανορθολογική κι αν είναι η επαγωγή, θεωρητικά, στην πράξη οι άνθρωποι τείνουν να περικλείονται από έναν φαύλο κύκλο αυτοσαμποταρίσματος, με το πρόσχημα «αφού πάχυνα, τι πειράζει να φάω λίγο παραπάνω και σήμερα; Θα τα χάσω όλα μαζί». Και έτσι παρασύρονται στον χείμαρρο των ερμητικά απογοητευτικών σκέψεων που δημιουργήθηκε από το υψηλότερο νούμερο της ζυγαριάς.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το gaslighting;

Το gaslighting, ειδικά όταν το έχεις βιώσει επανειλημμένα, μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιδράσεις, όπως χρόνια αυτοαμφισβήτηση, τραύμα και σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες

Βρίσκοντας την ιδανική ισορροπία μετά το διαζύγιο

Σχέσεις διαζύγιο: Το διαζύγιο σηματοδοτεί το τέλος του έγγαμου βίου για ένα ζευγάρι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως το τέλος των σχέσεων ανάμεσα στους δύο, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση της κατάλληλης ισορροπίας.