Ψυχική Υγεία

Εργασία απόδοση: Λόγοι για τους οποίους δεν εργάζεστε τόσο αποτελεσματικά όσο παλιά!

Εργασία απόδοση: Λόγοι για τους οποίους δεν εργάζεστε τόσο αποτελεσματικά όσο παλιά!

Εργασία απόδοση: Η επαγγελματική εξουθένωση είναι πολύ πραγματική και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα και τη θέληση των εργαζομένων για εργασία.

Η επαγγελματική εξουθένωση είναι πολύ πραγματική και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα και τη θέληση των εργαζομένων για εργασία. Ο ρυθμός αποτελεσματικότητάς σας μπορεί άλλοτε να είναι εξαιρετικός και άλλοτε τρομερός. Όμως, μόνο ένας από τους λόγους είναι η επαγγελματική εξουθένωση. Ακολουθούν άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην είστε τόσο αποτελεσματικοί όσο ήσουν.

Στρες στο χώρο εργασίας

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι συχνά βρίσκουν τους εαυτούς τους λιγότερο αποτελεσματικούς είναι το άγχος στο χώρο εργασίας. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση του εγκεφάλου, μειώνοντας έτσι την παραγωγικότητά σας.

Ανία

Πολλές φορές, όταν οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν τη δουλειά τους, δεν μπορούν να είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο συνήθως. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πλήξη.

Η έλλειψη ύπνου

Ένας σταθερός ύπνος 8 ωρών είναι απαραίτητος για την απότομη και σωστή γνωστική λειτουργία. Φυσικά δεν συμβαίνει εάν δεν κοιμάστε σωστά. Τελικά επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της εργασίας σας.  

Ψυχολογικό στρες

Το ψυχολογικό στρες μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της εργασίας. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο που βρίσκεται σε κακή ψυχική θέση ή παλεύει με κατάθλιψη, θρηνεί για ένα αγαπημένο πρόσωπο ή παλεύει με άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τοξική κουλτούρα εργασίας

Ένας αποθαρρυντικός, θορυβώδης και τοξικός χώρος εργασίας δεν είναι ποτέ ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Αντί να τονώνει το ηθικό των εργαζομένων, μπορεί να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την αποτελεσματικότητα και την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Πιθανώς, δεν χωρίζετε την ημέρα σας σε κομμάτια χρόνου, ή σε αυτό που θα λέγαμε χρονοδιάγραμμα, για να εργαστείτε σε εργασίες ή έργα. Μπορεί να αναρωτιέστε πώς να κάνετε τον αποκλεισμό χρόνου και γιατί είναι σημαντικό. Η ιδέα είναι να κάνετε περισσότερα εστιάζοντας σε μεμονωμένες εργασίες αντί να προσπαθείτε να εργαστείτε σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Χωρίστε τις μέρες σας σε χρονοθυρίδες. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον κανόνα 5 λεπτών του Elon Musk και να εργαστείτε σε κάθε εργασία, σύμφωνα με την προτεραιότητά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές;

Πώς οι ομαδικές δραστηριότητες βελτιώνουν τις δεξιότητές μας;

Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές προσμετρώνται στο ύψος της σύνταξης

Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.