Ψυχική Υγεία

Επαγγελματίες πανδημία: Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην ψυχική μας υγεία

Επαγγελματίες πανδημία: Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην ψυχική μας υγεία

Επαγγελματίες πανδημία: Μια άλλη πανδημία πρόκειται να ακολουθήσει, μια πραγματική πανδημία ψυχικής υγείας. Τα θέματα ψυχικής υγείας αυξάνονται στην Αμερική και τον κόσμο εδώ και δεκαετίες.

Καθώς η COVID-19 σάρωσε σε ολόκληρο τον κόσμο πέρυσι, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν την υγεία τους πιο σοβαρά. Φόρεσαν μάσκες, άσκησαν δεξιότητες υγιεινής για να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης μικροβίων και τελικά, δισεκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν για να προστατεύσουν το σώμα τους από ασθένειες. Υπάρχει μια άλλη απειλή για την υγεία μας και οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις σοβαρές επιπτώσεις. Μια άλλη πανδημία πρόκειται να ακολουθήσει, μια πραγματική πανδημία ψυχικής υγείας. Τα θέματα ψυχικής υγείας αυξάνονται στην Αμερική και τον κόσμο εδώ και δεκαετίες.

Τα ποσοστά κατάθλιψης αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% για τους νέους, ηλικίας 12-25 ετών, μεταξύ 2005 και 2017. Η παγκόσμια πανδημία, που φέρνει μαζί της ένα πρόσθετο μέτρο άγχους, απομόνωσης, φόβου και μειωμένης πρόσβασης σε συνήθη ιατρική περίθαλψη, μόνο επιδεινώθηκε το πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες έχουν υψηλότερο από το μέσο ποσοστό άγχους και κατάθλιψης. Πολλοί στέκονται σε έναν επικίνδυνο γκρεμό. Οι προσδοκίες από τους επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά υψηλές. Προσπαθούν να ανταποκριθούν στους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στη γη. Η έναρξη μιας επιχείρησης προκαλεί οικονομική αστάθεια, πίεση στις σχέσεις και αισθήματα απομόνωσης.

Επιπλέον, τα ίδια χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον κατάλληλο για επιχειρηματικότητα καθιστούν αυτό το άτομο ευάλωτο σε ασθένειες ψυχικής υγείας και αυτοκτονία. Η δημιουργικότητα οδηγεί σε μεγάλα συναισθήματα, το πάθος μπορεί να οδηγήσει σε εμμονή, η ανταγωνιστικότητα και η ανάληψη κινδύνων μπορεί να οδηγήσουν σε βαθιά συναισθήματα αποτυχίας. Τα νέα δεν είναι όλα άσχημα. Ευτυχώς, οι επιχειρηματίες έχουν γενικά ένα πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό που τους κρατά στη ζωή, στις επιχειρήσεις, την υγεία, τις σχέσεις και τη ζωή: είναι αισιόδοξοι.

Εάν παλεύετε με οποιοδήποτε είδος άγχους, κατάθλιψης, σύνδρομο απατεώνων ή ακόμα και άγχος, ακούστε με: δεν είστε μόνοι. Μιλήστε με ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο και μοιραστείτε μαζί τους τα συναισθήματά σας. Ζητήστε τους βοήθεια για να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία. Τα άτομα υψηλής απόδοσης έχουν προπονητές, συνεργάτες, υπαλλήλους και μια σειρά από λύσεις λογισμικού και υλικού για να κάνουν τις επιχειρήσεις τους να λειτουργούν ομαλά. Δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείτε τις ίδιες στρατηγικές στον τρόπο διαχείρισης της ψυχικής σας υγείας.

Το άγχος έχει έναν τρόπο να ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν αναλογιζόμαστε το άγνωστο. Τι γίνεται αν η επιχείρησή μου αποτύχει; Τι γίνεται αν δεν μπορώ να καλύψω την μισθοδοσία; Κι αν χάσω όλους τους φίλους μου; Κι αν δεν είμαι αρκετά καλός; Μπορείτε να μετατρέψετε αυτόν τον φόβο σε δύναμη αλλάζοντας αυτές τις ερωτήσεις από “τι θα γινόταν αν;” στο “τι είναι;” Ποιο είναι το επόμενο βήμα προς την επιτυχία μου; Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου; Τι είναι το δίκτυο υποστήριξής μου; Η αλλαγή αυτή σάς βοηθά να εστιάσετε στο εδώ και τώρα αντί για το μέλλον.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να βοηθήσετε:

  • Κοιτάξτε κάποιον στα μάτια και πείτε του ότι τον αγαπάτε
  • Κάντε εθελοντισμό
  • Συγχωρήστε
  • Απολογηθείτε
  • Απευθυνθείτε σε κάποιον με τον οποίο δεν έχετε συνδεθεί εδώ και χρόνια
  • Επιλέξτε ένα άτομο που γνωρίζετε ότι αγωνίζεται και ακούστε τον πόνο του

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμβλύνεται το στίγμα της ψυχικής ασθένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πολλοί περισσότεροι ενήλικες ζουν με ψυχικές ασθένειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας επισημαίνουν τα CDC των ΗΠΑ

Το στρες των γονιών στις διακοπές επιβαρύνει και τα παιδιά

Πώς επηρεάζει η πανδημία τον ψυχικό μας κόσμο μακροπρόθεσμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."

Πώς να ξεπεράσετε το σύμπλεγμα ανωτερότητας και γιατί;

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Το σύμπλεγμα ανωτερότητας αναφέρεται στην τάση ενός ατόμου να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους γύρω του και να έχει μια υπερβολικά υπερβολική ή διογκωμένη άποψη για τον εαυτό του.